Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Αποφράδα ημέρα αποδείχτηκε τελικά η προχθεσινή, που συνέπιπτε με την έναρξη της θρησκευτικής περιόδου της σαρακοστής των Χριστουγέννων! Πλήθος οι αρνητικοί συμβολισμοί, τα σημεία των κακών μας των καιρών… Με πρώτον από όλους το ότι το ξεκίνημα της φονικής Λασπο-Στιβάδας ήταν η «Μεταμόρφωση» -σε υψόμετρο κατά κανόνα… Λασπο-Στιβάδα, που μεταμόρφωσε σε Κόλαση μέσα λίγα λεπτά (μέσα στο σκοτάδι -πριν το χάραμα) μια ολόκληρη περιοχή της Δυτικής Αττικής… Από την Μάντρα (ομώνυμος Δήμος), όπου και η έδρα της «θαυματουργής» Παναγίας της Γοργοεπηκόου, μέχρι και τη Νέα Πέραμο (του Δήμου Μεγάρων). Γράψαμε λοιπόν προχθές, σχετικά με όλα αυτά τα θρησκειολογικά στοιχεία -στοιχειά…

Νέα Θεομηνία –οργή θεού! 
Ξεκίνησε, με βροχή -σήμερα τα ξημερώματα, από το υψόμετρο της εμποροπανήγυρης της «μονής» Παναγίας Γοργοεπικόου ή Γοργοϋπηκόου στην Μάντρα Αττικής… 
Και ένας καταρράκτης Νιαγάρα από λασπόνερα, έτρεξε από τα βουνό, και έπνιξε κάτω, όλη την κατοικημένη περιοχή… Μέχρι και το λιμανάκι της Νέας Περάμου, όπου καταλήγουν συνήθως τα πονηρά σιτεμένα ζευγαράκια -στα ταβερνάκια, στα εκεί στέκια, μετά το… προσκύνημα! Έλεος!
http://xairete.blogspot.gr/2017/11/blog-post_83.html
 

Πλήθος τα θρησκειολογικά στοιχεία του ρεπορτάζ της μεγάλης καταστροφής που ξεκίνησε σήμερα -λίγο «πριν το χάραμα», σε ορισμένο σημείο της Δυτικής Αττικής…
Στην Μάντρα, συγκεκριμένα, κάτω από την «προστασία» της ορεινής μονής Γοργοεπικόου, με την ομώνυμη «θαυματουργή» εικόνα! 
Και ενώ κάτω στην Ελευσίνα δεν έριξε ούτε σταγόνα βροχής, την Μάντρα μέχρι και τη Νέα Πέραμο, την έπνιξε (έχουμε 14 νεκρούς μέχρι τώρα) ένα τσουνάμι πηχτής λάσπης, από τη βροχή που έπληξε τον ορεινό όγκο και κατέβηκε με απίστευτη ορμή κάτω, διαλύοντας κυριολεκτικά, ακόμα και φορτηγά πολλών τόνων που έβρισκε στο πέρασμα του! 
Έτσι, ακούσαμε για «θεομηνία», για «βιβλική καταστροφή», για ρέμα που ξεκίνησε από την «αγία Σωτήρα» (η θηλυκή έκδοση του Χριστού), ή από τον «άγιο Σώστη» (συμβολικό, και, αυτό!) και που μπήκε ακόμα και στους τάφους! Ακούσαμε για «σκηνικό Αποκάλυψης», και ότι έπεσε ένας όγκος λάσπης, από το βουνό… Καντήλι!!!..
http://xairete.blogspot.gr/2017/11/14.html


ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ μας, μας είπε... 
Μη ξεχνάμε κύριε Παναγιώτη, ότι είχαμε από χθες μια σχετική προειδοποίηση. 
Είχαμε καταστροφικές πλημύρες στη Σύμη, και έγιναν και εκεί όλα μπάχαλο, εκεί στην παραλία, εκεί μπροστά στα μάτια του προστάτη της, του αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη! 
Στην Μάντρα Αττικής σήμερα, 5 η ώρα τα ξημερώματα, είχαμε ένα ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα. 
Εντυπωσιακά, όλα αυτά τα συμβολικά που αναφέρατε. Με τις θρησκειολογικές αναφορές! Δεν είχαμε την προστασία του κυρ-Σώστη και της κυρα- Σωτήρας! Η δε Παναγία η Γοργοεπήκος της Μάντρας, έμεινε απαθής και αυτή, και «ω του θαύματος», συμπεριφέρθηκε και αυτή σύμφωνα με την ιδιότητα της, που δεν είναι άλλη από ένα απλό ξόανο στολισμένο με τάματα -μαργαριταρένια κολιέ -κατά προτίμηση! 
Δεν έπεσαν λοιπόν μόνο Καντήλια σήμερα το πρωί, κύριε Παναγιώτη! Θέλω να πω, δεν έπεσε μόνο το όρος Καντήλι, όπως σημειώσατε... Έπεσε και ο... «Πατέρας», αν και αυτό λέει κάτι σημειολογικά! Το όρος Πατέρας, ήταν αυτό που ξέρασε όλη αυτή τη λάσπη από κοκκινόχωμα! Την ξέρασε στην εθνική οδό, και την μετέτρεψε σε καφετί –κόκκινο (σκατέ ολέ), ποτάμι! 
Βιβλικά όλα αυτά; Μπορεί! 
Άλλωστε, και κάποια πληγή από αυτές τις 10 κατά του Φαραώ, δεν ήταν και αυτή που κοκκίνισε της πηγές και τα ποτάμια στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή του Μωυσή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ μας, μας είπε... 
Σημειώστε, και αυτό, αγαπητέ κ. ιστολόγε: 
Η θεομηνία στην Μάντρα (της Γοργοεπηκόου), χτύπησε μέρα που ήταν (μαζί με όλα τα άλλα που αναφέρατε) σημαδιακή κι αυτή!.. 
Ήταν η έναρξη μια πολύ σημαντικής θρησκευτικής –εορταστικής περιόδου... Ήταν η πρώτη μέρα της σαρακοστιανής νηστείας για την εορτή των Χριστουγέννων! 
Τυχαίο και αυτό, -ορθόδοξα -θρησκειολογικά –σημειολογικά;

P. MICHALOPOULOS είπε...
Ναι αγαπητέ! Σχετικά όλα αυτά που αναφέρατε, και καθόλου τυχαία!

Όπως έχω πει από την αρχή της καταμέτρησης όλων αυτών των θρησκειολογικών στοιχείων των ρεπορτάζ για την πλημμύρα, το μεγάλο «Μπιγκ Μπανγκ» (Big Bang), για την εκτόξευση της φονικής λάσπης ξεκίνησε από ένα σημείο που οι δημοσιογράφοι στις ειδήσεις το αποκαλούν άγιο Σωτήρη ή αγία Σωτήρα και θα πρόκειται μάλλον για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα Χριστού! 
Η λάσπη αυτή, που διοχετεύτηκε στο ρεύμα που ξεκινά από εκεί... Το ρέμα δε, έχει το όνομα... Αγία Αικατερίνη! Άλλο «τυχαίο» και αυτό! Και επίσης το ρέμα αυτό έγινε και οικισμός, ο ομώνυμος οικισμός της αγίας Αικατερίνης!
Δεν είναι τυχαίο και ό,τι γράψαμε τέτοιες μέρες (16 Νοεμβρίου το 2012), ότι δηλαδή ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας, υποδέχτηκε πανηγυρικά, το... Τίμιο Ξύλο!
Σχετικό:
    (Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012)

Το Τίμιο Ξύλο (Ναι ρε, σας το λέω «λόγω τιμής» - πιστέψτε με!), στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μάνδρας.

ΣΧΕΤΙΚΟ - ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ: 
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

«Mandra, Attica, Athens, Greece: Before and after the flood» (Δείτε το βίντεο, πριν και μετά την πλημμύρα.) Στο πριν, δεσπόζει το μοναστήρι πάνω από την περιοχή, με την τεράστια εικόνα της «θαυματουργού» Παναγίας της «Γοργοεπηκόου» (αυτής που υποτίθεται ότι ακούει, και σπεύδει γρήγορα) ψηλά στην είσοδο, με τα χέρια της απλωμένα, για να ευλογεί και να… προστατεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: