Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η φίλη χρήστης του facbook Στελλα Ρεντ, έγραψε (50 λεπτά πριν) -μεταξύ άλλων: «Τι θα πει "πρεπει" και "δεν πρεπει", δεν το καταλαβαινω. Μπορει καποιος να ειναι ετεροφυλοφυλος, αλλα να γουσταρει τις φουστες ρε αδερφε!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Στελλα Ρεντ
(Δούλεψε Rock concerts. Τόπος διαμονής: Αθήνα, Τόπος καταγωγής: Αθήνα)
Έγραψε χθες στις 4:05 π.μ.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβανε μερικοι με την αλλαγη ταυτοτητας φυλου? Τι τους χαλαει ρε παιδι μου, αν δεν τους αφορα? Τους ειπε κανει να κανουν καμμια αλλαγη φυλου με το ζορι?
Απο την αλλη μηπως να καταργουσαμε τους παραδοσιακους "ρολους" των φυλων και να απλουστευαμε τα πραγματα...???
Επειδη εχουμε πηξει σε ολους αυτους που, ναι μεν θελουν την ισοτητα, μεταξυ φυλων, αλλα σπευδουν να δηλωσουν πως δεν πρεπει να χανεται η "θηλυκοτητα" και η "αρρενωποτητα" και οτι δεν πρεπει να μιμειται η γυναικα τον αντρα και αντιστροφα κλπ... Τι θα πει "πρεπει" και "δεν πρεπει", δεν το καταλαβαινω. Μπορει καποιος να ειναι ετεροφυλοφυλος, αλλα να γουσταρει τις φουστες ρε αδερφε! Γιατι θα πρεπει να χαρακτηριστει ομοφυλοφυλος? Μπορει η κοπελα του να γουσταρει να τον βλεπει με γοβες!
Μπορει καποια να ειναι επιθετικη, να κανει βιαια αθληματα και να εχει μυς τεραστιους. Αυτη την ζωη γουσταρει, οι σχολιασμοι τι θεση εχουν, για το τι ειδους γυναικα ειναι και την "θηλυκοτητα" που χανει?
Τι στο διαολο ειναι τελικα η "θηλυκοτητα" και η "αρρενωποτητα", που την "νιωθουν κιολας? Απο που προκυπτει οτι η η γυναικα πρεπει να εχει την ταδε συμπεριφορα και ο αντρας την δεινα?
Επιβεβλημενοι ρολοι παραδοσιακοι, που τους συνηθισαμε και ποτε δεν τους αναλυσαμε..
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Ο φίλος μου στο facebook, o χρήστης «Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης» («ο Καιρός» της Ελευθεροτυπίας), έγραψε πριν λίγα λεπτά…
«Πώς συμβαίνει να ταυτίζεται η έκρηξη στην παραγωγή trans και gay με την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου μοντέλου οικονομίας από τη δεκαετία του 60’ και μετά;»
http://xairete.blogspot.gr/2017/10/trans-gay-60.html

Στελλα Ρεντ

Παναγιωτη νομιζω οτι δεν καταλαβες καλαα το νοημα της δικης μου αναρτησης, με το κειμενο που παραθετεις ως σχολιο, ενω ταυτοχρονως κανεις like (Ουάου) στο δικο μου κειμενο.
Η δικη μου τοποθετηση ειναι πως δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την ταυτοτητα αλλαγης φυλου και το παω παραπερα και προτεινω ΚΑΙ την καταργηση ολων των ρολων μεταξυ των φυλων. Καταργηση ολων των παραδοσιακων προτυπων.
Το κειμενο αυτο που εβαλες, του Γιωργου Παπαδοπουλου, θεωρει οτι η ομοφυλοφυλια ειναι καποιο προβλημα και ψαχνει να δει ποιος φατει, ποιος εχει την ευθυνη γι'αυτο. Προσωπικα δεν την θεωρω ουτε προβλημα, ουτε παρεκλιση. Θεωρω οτι ειναι μια διαφορετικη προτιμηση ευχαριστησης! Τοσο απλα! Και δεν μπορει να αφορα κανεναν το τι ευχαριστει τον αλλον!
Οσο για την επιχειρηματολογια του αρθρου, ειναι παντελως ακυρη. Γιατι λεει μετα το '60 ειχαμε αυξημενη παραγωγη gay και το συνδυαζει με το...οικονομικο μοντελο??? Ελεος! Και πριν το '60 καπιταλισμο ειχαμε, αλλα ειχαμε και εναν παγκοσμιο πολεμο και μια κοινωνια ακρως συντηρητικη, οπου κανεις δεν τολμαγε να παραδεχτει οτι ειναι ομοφυλοφυλος. Εδω ηταν απαγορευμενες οι προγαμιαιες σχεσεις μεταξυ ετεροφυλων, οι γυναικες χαρακτηριζονταν πουτανες αν δεν ηταν παρθενες στον γαμο Την δεκαετια του '60 εσκασε η σεξουαλικη επανασταση, αλλα ηατν πολυ αρχικα τα βηματα. Δεν υπαρχει καμμια περισσοτερη παραγωγη gay, απλως παλιοτερα ηταν τρομοκρατημενοι και κρυβονταν. Πολλοι παντρευονταν γυναικες για να γλυτωσουν την κατακραυγη, ενω διατηρουσαν κρυφα αλλες σχεσεις. Στην Ελλαδα γνωρισα πολλους που μεχρι και πριν λιγα χρονια, δεν ξερανε πως να το πουν στον μπαμπα στο χωριο.
Τι κανει λοιπον ο αρθογραφος? Δεν τα γνωριζει ολα αυτα, ή προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις σε κοσμο που σκεφτεται απλοϊκα, προκειμενου να προπαγανδισει την αντιθεση του στους ομοφυλοφυλους?
Και μια και επικαλειται την φυση, πληροφορησε τον το τετριμενο πια, οτι και στα θηλαστικα ζωα υπαρχει ομοφυλοφυλια, στα λιονταρια, στις γατες κλπ...κλπ...
Ο αληθινος λογος που δαιμονοποιειται η ομοφυλοφυλια, ειναι γιατι δεν συμβαλλει στην ανθρωπινη αναπαραγωγη. Μην κανουμε οτι δεν το καταλαβαινουμε. Ομως και το σεξ με αντισυλληψη δεν συμβαλει και υπαρχει πλθος ετεροφυλοφυλων που επιλεγουν να μην κανουν παιδια. Μηπως να τους βγαλουμε και αυτους αποκλινοντες? Μηπως να γυρισουμε και στον σκοταδισμο?
https://www.facebook.com/stella.red.37/posts/1379774888816771

Δεν υπάρχουν σχόλια: