Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Προσκυνάτε μαλάκες, τα απόκρυφα παραμύθια… Τις γιορτές, που δεν είναι ούτε από την αγία γραφή ούτε και από την ιερά παράδοση! Προσκυνάτε και αυτήν την αφίσα του μεγάλου μας ορθόδοξου τσίρκου, που δείχνει το πώς μαζεύτηκαν όλοι οι απόστολοι στην κηδεία της μητέρας του Κυρίου μας… Με UFO όχημα, μάλλον… Ο δε Χριστός, κρατεί μια κουκλίτσα που είναι η ψυχή της Μαρίας. Και από πάνω κάνει τα ακροβατικά του –σε χαμηλή πτήση, το πανταχού παρών κωλο-περιστέρι… Ένας άγγελος, κόβει τα χέρια κάποιου που πλησίασε κοντά στο φέρετρο… Και όλα αυτά, τρεις μέρες πριν ο μεγάλος μάγος πει το... «αλε-βου-πας», και αναστήσει την Μαρία από τον τάφο, για να γυρίσει η κούκλα ψυχή πίσω, να αναληφθεί η πεθαμένη, κλπ. κλπ!

Διαβάζω:
Η Nicoleta Stefania Ciubotaru, δημοσιοποίησε…
15 Αυγούστου

Σχολιάζω:
Panagiotis Michalopoulos 

Προσκυνάτε μαλάκες, τα απόκρυφα παραμυθία… 
Τις γιορτές, που δεν είναι ούτε από την αγία γραφή ούτε και από την ιερά παράδοση!
Προσκυνάτε και αυτήν την αφίσα του μεγάλου μας ορθόδοξου τσίρκου, που δείχνει το πώς μαζεύτηκαν όλοι οι απόστολοι στην κηδεία της μητέρας του Κυρίου μας… Με UFO όχημα, μάλλον… 
Ο δε Χριστός, κρατεί μια κουκλίτσα που είναι η ψυχή της Μαρίας. Και από πάνω κάνει τα ακροβατικά του –σε χαμηλή πτήση, το πανταχού παρών κωλο-περιστέρι… 
Ένας άγγελος, κόβει τα χέρια κάποιου που πλησίασε κοντά στο φέρετρο… 
Και όλα αυτά, τρεις μέρες πριν ο μεγάλος μάγος πει το... «αλε-βου-πας», και αναστήσει την Μαρία από τον τάφο, για να γυρίσει η κούκλα ψυχή πίσω, να αναληφθεί η πεθαμένη, κλπ. κλπ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1621855804555728&set=a.1143680332373280.1073741835.100001939737683&type=3&theater


ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 
18 Αυγούστου στις 4:52 π.μ.
Εχουμε τιποτα και για τις αλλες θρησκειες;;;
η εξαντλειτε στον ορθοδοξο χριστιανισμο η τοσο ενδιαφερον με λεπτομεριες περιγραφη για το προσκυνημα των μαλ παναγιωτη;;;
Panagiotis Michalopoulos 

18 Αυγούστου στις 6:00 π.μ.
Καλή σου μέρα, φίλε Στρατή!
Έχω να σου πω -απολογούμενος, ότι πρώτα κοιτά κανείς το σπίτι του. 

Και εμένα το σπίτι μου, είναι η ορθόδοξη εκκλησία. 
Με αυτήν ασχολούμαι περισσότερο -στα 22.824 ποστ, του ιστολογίου μου. 
Παρεμπιπτόντως δε, ασχολούμαι πολλές φορές και με τα σπίτια τα γειτονικά. Όταν αυτά έχουν κάποια επιρροή στην δική μου διαβίωση. Ασχολούμαι δηλαδή (ευκαιριακά –όταν το καλεί η επικαιρότητα), και, με όλες τις άλλες θρησκείες, τις ομολογίες, τις αιρέσεις, την αθεΐα, κλπ.
Αυτά είχα να σου πω για την ώρα.
Τα λέμε πάλι, αν θέλεις να σου πω και κάτι άλλο -συμπληρωματικό!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1514149605314380

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 
σιγουρα αν φυγουμε απο το απολυτο των λογων....εχω την αισθηση οτι κατα βαθος η θρησκεια μας μπορει να ειναι απλα μια προταση ως μοντελο ζωης...... θα πρεπει συνολικα να την δουμε δηλαδη μεσα στο δασος των θρησκειων πως στεκεται σαν δεντρο.... να μην την κρινυμε απο τα χορτα που φυτρωνουν πολλες φορες παρισακτα γυρω και διαμορφωνουν την εικονα..πλασματικη πολλες φορες.... εκει που θελω να καταληξω ει αι το εξης....οκ μπορει τελικα ρε φιλε ολο το θεμα των θρησκειων να ειναι ενα καλο η κακο παραμυθι.....δυο οι δρομοι....η αν μπορουσε να αποδειχτει αυτο θα ηταν πολυ ωφελιμο.....δηλαδη ξερεις...η να εμφανισθει ο αληθινος θεος η να σκασουν μυτη οι εξωγηινοι και να τελειωνει το παραμυθι..... και απο την στιγμη που δεν βλεπω να γινεται τιποτα απο τα δυο..... αςδουμε τελικα ποιο δεντρο μεσα το δασος με την κοινη λογικη.....προσφερει ενα καλυτερο μοντελο ζωης..... φυσικα να εχει ο κοσμος την προσωπικοτητα να κρινει 5 πραγματα.... να βλεπει που τα παπαδαρια βζουν το χερι τους για ιδιον οφελος και αυτο ειναι μεταφορικο και κυριολεκτικο και φυσικα δεν αφορα ολους τους ιερεις.... αλλα και οπου βλεπει οτι η χριστιανοσυνη μιλαει για αγαπη ανιδιοτελει και προς ολους....να καταλαβαονει οτι δεν μπορει να συγκριθει μαζι της καποια αλλη που μιλαει για μισος...και αυτη που μιλαει για μισος απλα να απαγορευθει.....τοσο απλα.... αλλιως.....ακρη ποτε δεν θα βρεθει....μεεεεχρι τοτε...καλο λοιπον να γινεται μια καλυτερη προσεγγιση .....αυτο το βριζω τους πιστους που αληθεια πιο το αμαρτημα τους..που πιστευουν;;;να χλευαζονται κτλ......επειδη καποιοι ιερεις κτλ κτλ κτλ...μην λεω τα ιδια.....ειναι μαλλον λαθος....και στην τελικη η αποδομηση του λιγοτερου κακου.....αν θες.....που δινει δυναμη στο μεγαλυτερο κακο.......δεν ειναι το ιδιο κακο;;;;; οι δικες μου σκεψεις παναγιωτη.....
Panagiotis Michalopoulos 

1. «σιγουρα αν φυγουμε απο το απολυτο των λογων....εχω την αισθηση οτι κατα βαθος η θρησκεια μας μπορει να ειναι απλα μια προταση ως μοντελο ζωης......»
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον όρο «θρησκεία», και στον όρο «πίστη».
"Θρησκεία" είναι, το να ακολουθούμε στα τύφλα κάτι, γιατί απλά… «έτσι το βρήκαμε»! Κάτι το ενστικτώδες, όπου το θείο απουσιάζει και όπου κυριαρχούν εντάλματα ανθρώπων, και η εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος: η τυφλή υποταγή στους μάγους της φυλής, τους διεφθαρμένους ρασοφόρους, τους ξεμωραμένους γέροντες, κλπ.
Panagiotis Michalopoulos

2. «θα πρεπει συνολικα να την δουμε δηλαδη μεσα στο δασος των θρησκειων πως στεκεται σαν δεντρο....»
Σαν δέντρο με γερές ρίζες, στέκεται μόνο η χριστιανική πίστη, η ανόθευτη Ορθοδοξία, η Εκκλησία των πρώτων χρονών -των Αποστολικών, η Εκκλησία των διωγμών, όπως ήταν αγνή τότε, πριν να διαφθαρεί -όπως διεφθαρμένη έγινε από την εποχή του Βυζαντίου και μετά, μέχρι σήμερα.
Panagiotis Michalopoulos 

3. «να μην την κρινυμε απο τα χορτα που φυτρωνουν πολλες φορες παρισακτα γυρω και διαμορφωνουν την εικονα..πλασματικη πολλες φορες....»
Δεν κρίνουμε την αγνή θρησκευτική ευλάβεια, την καθαρή από ζιζάνια και σαπρόφυτα… Κρίνουμε -σαν παρείσακτα, αυτά ακριβώς τα ζιζάνια που μετατρέπουν την Ορθοδοξία σε Κακοδοξία.
Panagiotis Michalopoulos

4. «εκει που θελω να καταληξω ει αι το εξης....οκ μπορει τελικα ρε φιλε ολο το θεμα των θρησκειων να ειναι ενα καλο η κακο παραμυθι.....δυο οι δρομοι....η αν μπορουσε να αποδειχτει αυτο θα ηταν πολυ ωφελιμο.....»
Ο Χριστός, είναι «η Οδός, και η Αλήθεια, και η Ζωή»! Ζωή χωρίς Χριστό, είναι θάνατος πνευματικός. Αυτός είναι η μόνη Οδός, και δεν υπάρχουν παρακλάδια. Είναι η μόνη Αλήθεια. Αν λοιπόν, την ανακατέψεις αυτήν την Αλήθεια, με παπαδίστικα παραμύθια, με παρελκύσεις από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, τότε αυτή η «θρησκεία» που προκύπτει από αυτήν την αισχρή τη μίξη, είναι θρησκεία σατανική!
Panagiotis Michalopoulos 

5. «δηλαδη ξερεις...η να εμφανισθει ο αληθινος θεος η να σκασουν μυτη οι εξωγηινοι και να τελειωνει το παραμυθι..... και απο την στιγμη που δεν βλεπω να γινεται τιποτα απο τα δυο..... αςδουμε τελικα ποιο δεντρο μεσα το δασος με την κοινη λογικη.....προσφερει ενα καλυτερο μοντελο ζωης.....»
Ο Χριστός, είναι θεός αληθινός. Τέλειος θεός και τέλειος άνθρωπος. Είναι η ενσάρκωση του δεύτερου προσώπου της αγίας τριάδας, δηλαδή του Υιού και Λόγου του θεού Πατρός. Και έτσι, -σαν «εξωγήινος» να πούμε, εμφανίστηκε σε εμάς, ως άνθρωπος χωρίς πατέρα, ως θεός χωρίς μητέρα!
Panagiotis Michalopoulos 

6. «φυσικα να εχει ο κοσμος την προσωπικοτητα να κρινει 5 πραγματα.... να βλεπει που τα παπαδαρια βζουν το χερι τους για ιδιον οφελος και αυτο ειναι μεταφορικο και κυριολεκτικο και φυσικα δεν αφορα ολους τους ιερεις....»
Έχουμε πει ότι οι ιερείς μας, δεν είναι οι καλοί ποιμένες που βοσκούν τα πρόβατα του Χριστού. Δεν είναι ποιμένες, διότι είναι απλά, ρασοφόροι μισθωτοί! Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κρατικοί υπηρέτες, στην υπηρεσία του Καίσαρα δηλαδή! Με τον μισθό τους, με τα τυχερά τους, με τη σιμωνία, τον νεποτισμό και τον μαμωνά!
Panagiotis Michalopoulos

7. «αλλα και οπου βλεπει οτι η χριστιανοσυνη μιλαει για αγαπη ανιδιοτελει και προς ολους....να καταλαβαονει οτι δεν μπορει να συγκριθει μαζι της καποια αλλη που μιλαει για μισος...και αυτη που μιλαει για μισος απλα να απαγορευθει.....τοσο απλα....»
Η Εκκλησία μας, μιλάει για αγάπη και μένει στη θεωρία, στην υποκρισία. Στην ουσία, συμπεριφέρεται σαν εκκλησία Τζιχαντιστών και Ταλιμπάν! Δεν ανέχεται καμιά αμφισβήτηση της δεσποτοκρατίας της, δεν αγαπάει τον απλό, τον φτωχό τον κατατρεγμένο. Φοβάται δε, μήπως και οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο προσφυγές και μετανάστες, ως αλλόθρησκοι, της αφαιρέσουν κάτι από την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κρατική κυριαρχία της!
Αν όμως ήταν πραγματική Εκκλησία του Χριστού, θα είχε τότε και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος για να αγκαλιάσει, να κατηχήσει και να κάνει χριστιανούς αυτούς τους ανθρώπους που ο θεός, τους έφερε έτοιμους –πακέτο, στα πόδια της! Οι Απόστολοι, για να διδάξουν τον κόσμο, γύριζαν με τα πόδια «πάντα τα έθνη», υπακούοντας στην εντολή του Κυρίου.
Panagiotis Michalopoulos 

8. «αλλιως.....ακρη ποτε δεν θα βρεθει....μεεεεχρι τοτε...καλο λοιπον να γινεται μια καλυτερη προσεγγιση .....αυτο το βριζω τους πιστους που αληθεια πιο το αμαρτημα τους..που πιστευουν;;;να χλευαζονται κτλ......επειδη καποιοι ιερεις κτλ κτλ κτλ...μην λεω τα ιδια.....ειναι μαλλον λαθος....και στην τελικη η αποδομηση του λιγοτερου κακου.....αν θες.....που δινει δυναμη στο μεγαλυτερο κακο.......δεν ειναι το ιδιο κακο;;;;; οι δικες μου σκεψεις παναγιωτη.....»
Ευπρόσδεκτες οι σκέψεις σου, σεβαστέ μου φίλε. Μου δίνουν την ευκαιρία να εκφραστώ ανάλογα, και εγώ.
Ξέρεις, πολλές φορές λέμε «καλά λόγια» από πονηρή διάθεση, για να κολακέψουμε, να τυφλώσουμε να εκμεταλλευτούμε τον πλησίον μας.
Κάποτε όμως μπορεί να λέμε και «κακά λόγια», όταν από αγάπη θέλουμε να ελέγξουμε το κακό, να διορθώσουμε, να συγκρατήσουμε κάποιον από τον γκρεμό. Τι θα ήταν καλύτερο να του πούμε; «Προχώρα – όλο ευθεία, καλέ μου άνθρωπε, καλά πας!», ή... «Πρόσεχε ρεεεε! Γκρεμός μπροστά σου!»;
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1514149605314380

Δεν υπάρχουν σχόλια: