Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η αρχή της Εκκλησίας μας, είναι να μην εικονίζουμε κάτι που δεν έχουμε δει. Εικονίζουμε λοιπόν κανονικά το άγιο πνεύμα σαν περιστέρι («σαν», δεν έγινε περιστέρι) στη βάπτιση του Χριστού… Το εικονίζουμε σαν πύρινες γλώσσες στην Πεντηκοστή, κανονικά πάλι! Δεν μπορούμε όμως εντελώς αυθαίρετα, να το κοτσάρουμε παντού το περιστέρι, σε κάθε θρησκευτικό θέμα, σαν τσόντα, διότι αυτό είναι και γελοίο και βλάσφημο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Hellas Now
10 ώρες πριν
Λιώνουν τα τάματα της Τήνου στην Τουρκία και πουλάνε τον χρυσό…

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
1. Ερώτηση: Στον Ευαγγελισμό (Παναγία Τήνου), υπήρχε και περιστέρι; Υπήρχε και αρχάγγελος με κρίνο;
2. Ξέρετε τι εικόνα κρύβεται κάτω από το κάδρο το σκεπασμένο με χαϊμαλιά –τάματα, της Παναγίας της Τήνου;
Κρύβεται η εικόνα του Ευαγγελισμού, αυτή με την παπική άποψη ότι η Παναγία μύρισε έναν κρίνο για να μείνει έγκυος, με την βοήθεια μάλιστα και ενός περιστεριού!
3. Πώς μπορεί να είναι θαυματουργή αυτή η παπική και βλάσφημη εικόνα (της Τήνου), του Ευαγγελισμού με τον κρίνο και το περιστέρι;
4. Η αγία γραφή, μας αναφέρει πολλούς τρόπους παρουσίας του Αγίου Πνεύματος… Γιατί λοιπόν να έχουμε κι εμείς οι ορθόδοξοι αυτήν την παπικής προέλευσης τρέλα με το περιστέρι;
5. Γι αυτό λοιπόν λέω και ξαναλέω, ότι είναι μεγάλη αμαρτία, η μεγαλύτερη αμαρτία… Αυτή η βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος: Να το αγιογραφούν δηλαδή –το Άγιο Πνεύμα, -παντού και πάντα, σαν ένα πανταχού παρών… περιστέρι!
Μια καθαρά παπική νοοτροπία, που έχει δυστυχώς υιοθετηθεί και από εμάς τους λεγόμενους ορθόδοξους!
Panagiotis Michalopoulos
Με ετικέτα «Παναγία Τήνου»:
140 αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε».
ΕΔΩ: http://xairete.blogspot.gr/search/label/PANAGIA-THNOY

Kallhroi Pantaki 
Για ποιο λόγο να μας πειράζει, όταν εμείς ονομάζομαι απλά Άγιο Πνεύμα, ενώ θα έπρεπε να το λέμε Παναγιο Θείο Πνεύμα. 
Έπειτα ο άνθρωπος θέλει εικόνα για να αντιλαμβάνετε το αυλο.
Όσο για το τι είναι αμαρτία, αφηστετο για Εκείνον που έφτιαξε τους θείους νόμους 
Panagiotis Michalopoulos
Ναι, αγαπητή κ. Kallhroi Pantaki!

«Ο άνθρωπος θέλει εικόνα για να αντιλαμβάνεται το άυλο»…
Και γι αυτό το άγιο πνεύμα εμφανίστηκε ή έκανε αισθητή την παρουσία του με διάφορους τρόπους. Εμείς αυτό, πρέπει να το σεβαστούμε. Και η αρχή της Εκκλησίας μας, είναι να μην εικονίζουμε κάτι που δεν έχουμε δει.
Εικονίζουμε λοιπόν κανονικά το άγιο πνεύμα σαν περιστέρι («σαν», δεν έγινε περιστέρι) στη βάπτιση του Χριστού… Το εικονίζουμε σαν πύρινες γλώσσες στην Πεντηκοστή, κανονικά πάλι!
Δεν μπορούμε όμως εντελώς αυθαίρετα, να το κοτσάρουμε παντού το περιστέρι, σε κάθε θρησκευτικό θέμα, σαν τσόντα, διότι αυτό είναι και γελοίο και βλάσφημο!
Τον Χριστό τον εικονίζουμε ως άνθρωπο διότι ναι, πράγματι, είχε ανθρώπινη υπόσταση.
Το άγιο πνεύμα όμως, δεν σαρκώθηκε, δεν έγινε πουλί! 

Ούτε περιστέρι, ούτε οποιοδήποτε άλλο πουλί… Ούτε και πουλί... τσουτσούνα (πούτσα), όπως είχαν και λάτρευαν οι αρχαίοι, που λάτρευαν το πέος και έκαναν το ομοίωμα του και το προσκυνούσαν.
Και για να καταλήξουμε τώρα και στην εικόνα της Μεγαλόχαρης της Τήνου, που είναι και το κύριο θέμα μας: 

Δεν αναφέρεται λοιπόν πουθενά σε ιερά κείμενα ότι εκεί –στον Ευαγγελισμό, κρατούσε έναν κρίνο ο αρχάγγελος που αυτόν τάχα μύρισε η Μαρία και έπιασε παιδί! 
Ούτε και από πάνω της πετούσε το άγιο πνεύμα σε μορφή περιστεριού… Ούτε και σε άλλη γνωστή μορφή, αυθαίρετη κι αυτή, όπως το «παλαμάρι του βαρκάρη» -του έλληνα πορνοστάρ Γκουσγκούνη, να πούμε!
https://www.facebook.com/HellasNowcom/posts/1455697701183651


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 

Ένα λαϊκό γνωμικό, λέει ότι… «Την υπογραφή του» κανείς, πρέπει να προσέχει πού την βάζει, μαζί και ένα «άλλο» βέβαια! Οι αγιογράφοι μας όμως, βάζουν σαν «υπογραφή» τους αυτό το «άλλο»… Ένα «πουλί» δηλαδή… Ένα πανταχού παρών περιστέρι, σε κάθε αγιογραφία! Αυτή πια, δεν είναι ορθόδοξη τέχνη! Είναι κλεμμένη τέχνη, αντιγραφή –τσόντα, από την διάσημη ελληνική ταινία με τίτλο «το Παλαμάρι του βαρκάρη»… Η τέχνη του πρωταγωνιστή Γκουσγκούνη, είναι αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: