Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Έφυγε χθες από τη ζωή ο θρυλικός κωμικός Τζέρι Λιούις (Jerry Lewis), το Νο1 των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων! (πώς τον έχασα μετά –νεαρός σπουδαστής πια, …δέκα μέρες στο Παρίσι;)

Διαβάζω:
Την τελευταία του πνοή άφησε στην ηλικία των 91 ετών ο θρυλικός κωμικός, ηθοποιός, τραγουδιστής και σκηνοθέτης Τζέρι Λιούις.
Τα τελευταία χρόνια ο διάσημος ηθοποιός είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση λόγω της ηλικίας του, ενώ οι μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε κατά τη διάρκεια της καριέρας του τον κατατάσσουν εύκολα ανάμεσα στις σημαντικότερους καλλιτέχνες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ο διάσημος κωμικός «συνόδευσε» ολόκληρες γενιές με το καταπληκτικό του χιούμορ, προσφέροντας γέλιο και ψυχαγωγία.
Ο Τζέρι Λούις, ο σπουδαίος κωμικός ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό του Ντιν Μάρτιν- με τον οποίο υπήρξαν από τα πλέον επιτυχημένα δίδυμα κωμικών-, προτού πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και αφήσει ιστορία με το ιδιαίτερο χιούμορ του, απεβίωσε στην οικία του στο Λας Βέγκας σε ηλικία 91 ετών.
Ο Τζόζεφ Λέβιτς, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε την 16η Μαρτίου του 1926 στο Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), παιδί μιας εβραϊκής οικογένειας με καταγωγή από τη Ρωσία.

Κάποτε κάνοντας απολογισμό της καριέρας του, ο Τζέρι Λούις δήλωσε:
«Είχα μεγάλη επιτυχία με το να είμαι ένας απόλυτα βλάκας».
Το μυστικό του, σύμφωνα με τον ίδιο, να παραμένει κανείς παιδί.
«Κοίταγα τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού διότι είμαι 9 ετών» είχε πει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το Νοέμβριο του 2002.
«Παρέμεινα έτσι. Έκανα καριέρα με αυτόν τον τρόπο. Είναι ένα υπέροχο μέρος να βρίσκεται κανείς».
Η καριέρα του διάσημου ηθοποιού
Ο Τζέρι Λιούις γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926. Εκτός από ηθοποιός, είχε αναπτύξει καριέρα τραγουδιστή και σκηνοθέτη, με αξιόλογο έργο και στο θέατρο.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1946, όπου ήταν δίδυμο κωμικών με τον ηθοποιό Ντιν Μάρτιν, δημιουργώντας το ντούο Martin and Lewis, δίνοντας παραστάσεις σε νυχτερινά κέντρα, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικά σόου, και σε θεατρικές ταινίες. Όλα αυτά μέχρι το 1956, καθότι μετά έκαστος ακολούθησε διαφορετικές πορείες στον χώρο.
Ο Λιούις βραβεύθηκε, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, με πολλά βραβεία από Βραβεία American Comedy, το Los Angeles Film Critics Association, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αλλά και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: