Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Διαβάζω: «Πες τα, ρε Γαβρόγλου! Μόνον έτσι καταλαβαίνουν (με ποινές), αυτοί οι θρασύτατοι ρασοφόροι!!!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Giorgos Ftakas
Έγραψε (5 λεπτά πριν) –αναφερόμενος σε άρθρο της σελίδας WordPress

Λάβρος κατά πολιτικών και αυτοδιοικητικών ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης – «Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων»
Giorgos Ftakas
Πες τα, ρε Γαβρόγλου! 
Μόνον έτσι καταλαβαίνουν (με ποινές), αυτοί οι θρασύτατοι ρασοφόροι!!!
Γαβρόγλου:
Γράφουν ότι καταργείται η προσευχή, όπως και οι σημαίες, τίποτα από αυτά δεν ισχύει, είπε και πρόσθεσε:
«Σημαίες προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς».
Ωστόσο, για όλη αυτή την παραπληροφόρηση -την «πολιτική με τίτλους», όπως τη χαρακτήρισε- θα έπρεπε να υπάρχουν ποινές, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου καθώς «ο διάλογος με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί τη σημαία και την αριστεία».

https://www.facebook.com/giorgos.ftakas/posts/1534243879970256


ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Χαμός γίνεται τις μέρες αυτές. Ψευτo-Θεούσοι και ψευτο-θεούσες, θρησκόληπτοι –χριστιανο-φασίστες χριστιανο-Ταλιμπάν, παπάδες και δεσποτάδες ακροδεξιοί… Μαδάνε δημόσια τις όποιες τρίχες τους (φανερές και απόκρυφες) από αγανάκτηση, και χτυπούν και τρίβουν σαν πιπέρι κάτω στο πάτωμα τον ποπό τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδίδοντας σε κηρύγματα σε ναούς, κατά την Παράκληση, και σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, ότι τάχα η κυβέρνηση κατάργησε την πρωινή προσευχή στα σχολεία (κάτι το εντελώς ψευδέστατο) και ότι θα καταργήσει και την έπαρση της σημαίας με τον εθνικό ύμνο, ενώ πουθενά σε σχολείο δεν γίνεται κάτι τέτοιο για να καταργηθεί! Η σημαία στα σχολεία, κυματίζει συνεχώς, όπως και σε όλα τα δημόσια κτήρια!


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ειδικότερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οργάνωση και λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Κώστα Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 4 αναφέρει ότι θα κληρώνονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ως σημαιοφόροι, ο καθένας για ένα εξάμηνο, ενώ θα κληρώνονται και πάλι οι παραστάτες και υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου.
Ειδικότερα, το άρθρο 3 παράγραφος 4 αναφέρει:
«Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δυο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων».
Εκκλησιασμός:
Αναλυτικότερα, στο άρθρο 3 και πάλι αλλά στην παράγραφο 7 αυτή τη φορά, το διάταγμα Γαβρόγλου αναφέρει:
«Εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων».

Προσευχή
Παράλληλα, στο άρθρο 18 του διατάγματος προβλέπεται ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν.
Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος στην κοινή προσευχή δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου ή ο αναπληρωτής του ή ο διδάσκων εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα».
Μάθημα θρησκευτικών
Το διάταγμα Γαβρόγλου στο άρθρο 11 προβλέπει ότι οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα είναι μία ώρα την εβδομάδα, όπως εξάλλου προέβλεπε και παλαιότερη απόφαση του υπουργού Παιδείας του περασμένου έτους.
Πηγή: protothema.gr


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
«Αποκλειστικό: Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί σε «απολογία» τον Κοζάνης Παύλο για τα περί βόθρου στη Βουλή των Ελλήνων»
Με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Κοζάνη κ. Παύλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά να ενημερωθεί για το αληθές περιεχόμενο των πρόσφατων δήλωσεων του αναφορικά με την Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Υπ. Παιδείας: Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός στα δημοτικά
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
(07 Αυγούστου 2017, 10:53 μμ)
Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών του δημοτικού, επιμένει το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το «ΣτΕ όπως ομολογούν πια όλα τα ΜΜΕ, ενέκρινε τη διάταξη για την κλήρωση του σημαιοφόρου» και στρεφόμενο κατά ΜΜΕ σημειώνει πως «αφού συντήρησαν για λίγες μέρες το ένα ψέμα σήμερα αρχίζει νέο σίριαλ με νέο ψέμα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού εκ μέρους του υπουργείου».
«Ας το επαναλάβουμε: το Προεδρικό Διάταγμα που εκσυγχρονίζει και εκδημοκρατίζει τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων, αντικαθιστώντας ένα αναχρονιστικό Π.Δ. του 1998. Το Π.Δ., όπως άλλωστε όλα τα Προεδρικά Διατάγματα, ελέγχονται από το ΣτΕ, τις νομικές υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κιτρινισμοί προφανώς στόχο έχουν όχι μόνον τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τους πολιτειακούς και κρατικούς θεσμούς.Το παιχνίδι του κιτρινισμού όταν εμπλέκει τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα και το Ανώτατο Δικαστήριο, απειλεί ευθέως την Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
Πηγή: news.in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.philenews.com/eidiseis/ellada/article/421327/yp-paideias-den-katargitai-o-ekklisiasmos-sta-dimotika

Δεν υπάρχουν σχόλια: