Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός: Με την απόλυτη γαλήνη, σε μια αγία νύχτα, μέσα σε μια καλύβα, κάτω από ένα αστέρι, να είναι ασφαλισμένο το θείο βρέφος… Έτσι τελειώνει το επεισόδιο της ξένης σειράς «Ηρακλής» (αμερικανικής παραγωγής 1999), που είδαμε χθες το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ.

Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός:
Με την απόλυτη γαλήνη, σε μια αγία νύχτα, μέσα σε μια καλύβα, κάτω από ένα αστέρι, να είναι ασφαλισμένο το θείο βρέφος… 
Έτσι τελειώνει το επεισόδιο της ξένης σειράς «Ηρακλής» (αμερικανικής παραγωγής 1999), που είδαμε χθες το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ.
Η ιστορία ξεκίνα με τον Ιόλαο που είναι δίπλα στον Ηρακλή προς τον οποίον εκφράζει την μεγάλη επιθυμία του, να κάνει και αυτός κάτι μεγάλο για την ανθρωπότητα. Αυτό, του έρχεται σαν απάντηση το ίδιο βράδυ με ένα όραμα που βλέπει, και που τον οδηγεί στο να ακολουθήσει ένα… αστέρι!
Μαζί του, έχουν δει το ίδιο όνειρο –όραμα και άλλοι δυο από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας… Και οι τρεις τους συναντώνται τυχαία για τον ίδιο σκοπό… Αλλά αυτοί, δεν ήταν μάγοι βέβαια!
Στο μεταξύ ο βασιλιάς παίρνει έναν χρησμό από την Πυθία ότι δεν θα τον διαδεχτεί στο θρόνο δικό του παιδί (η βασίλισσα είναι ήδη έγκυος) αλλά κάποιος άλλος από άλλο μέρος! Η βασίλισσα έξαλλη, ζητά να ακυρωθεί αυτή η προφητεία και καλεί τον βασιλιά να συλλάβει όλα τα μικρά αγόρια. 

Ένα παιδί όμως, διαφεύγει τη σύλληψη, και αυτό γίνεται με τη βοήθεια των τριών -και του Ηρακλή! Είναι αυτό το παιδί, για το οποίο είχαν δει το όνειρο και οδηγηθήκαν εκεί για να το προστατέψουν!
Αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά υπάρχει ευτυχές τέλος, αφού η ηρωική ομάδα καταφέρνει να τα ελευθερώσει -λίγο πριν τα σφάξουν!
Τέλος, ο βασιλιάς σκοτώνεται, και η βασίλισσα, εξορίζεται! Το παιδί που κυοφορεί παύει να λέγεται διάδοχος, διότι ο νόμος λέει ότι αν πεθάνει ο βασιλέας και η βασίλισσα δεν έχει γεννήσει ακόμα, τότε η βασιλεία του τελειώνει εκεί, και ο διάδοχος θα εκλέγεται από το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: