Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Το θολωμένο μυαλό της ΝΔ – Τώρα λέει ανοικτά «ναι» στο δόγμα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» (ΒΙΝΤΕΟ)»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
11 Αυγούστου 2017 17:57
Το θολωμένο μυαλό της ΝΔ – Τώρα λέει ανοικτά «ναι» στο δόγμα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ελλάδα πρέπει να είναι μόνη χώρα που ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερο. Αναφερόμαστε βεβαίως στη ΝΔ η οποία όσο κι αν προσπαθεί μετά κυρίως την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της να απεκδυθεί τον μανδύα της συντήρησης, τα στιβαρά δεξιά της θεμέλια δεν της το επιτρέπουν.
Κάπως έτσι άλλωστε φτάσαμε και στο σημείο, η κατά τ’ άλλα φιλελεύθερη παράταξη να σηκώνει επαναστατική παντιέρα και να επικαλείται το Σύνταγμα, γιατί κάποιος πολιτικός της αντίπαλος τόλμησε να πει ότι «δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» ούτε όμως και «λαός ορθόδοξος». Ποιος είδε κυρίες και κύριοι, τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. 

Μετά τις ανακοινώσεις του κόμματος ήρθε και ο ξεσηκωμός των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.
Οργίασε από τους πρώτους ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω twitter αναγκάζοντας μέχρι και τον αντιπαθούντα την Αριστερά αρθρογράφο της Καθημερινής Πάσχο Μανδραβέλη να αντιδράσει, για να ακολουθήσει η Ελίζα Βόζενμποεργκ η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο.
Η κ. Βόζενρμπεργκ που λέτε, εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ (ακόμη κι αυτός σκεφτείτε είναι αμήχανος με την αντίδραση της ΝΔ) και υποστήριξε το δόγμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέγοντας μάλιστα ότι τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτές τις αξίες στο twitter και δέχθηκε επίθεση από τους ακολούθους της. Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης αμφισβήτησε το ελληνικό Σύνταγμα. Δεν της απάντησε βέβαια κανείς ότι το Σύνταγμα αναφέρει πως η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία και τίποτα παραπάνω. Διότι είναι σαφές πια ότι εκεί στην ΝΔ (ως υπέρμαχοι της αριστείας που είναι) δεν αντιλαμβάνονται ούτε την έννοια της λέξης «επικρατούσα».
Ας αποφασίσουν τουλάχιστον στο Μοσχάτο αν είναι δεξιοί ή κοινωνικά φιλελεύθεροι. Γιατί και τα δύο δεν πάνε μαζί. Μπερδεύονται κι αυτοί, μπερδευόμαστε κι εμείς…
http://www.koutipandoras.gr/article/to-oolwmeno-myalo-ths-nd-twra-leei-anoikta-nai-sto-dogma-patris-orhskeia-oikogeneia-binteo


ΔΙΑΒΑΣΑ…
Βούτσης στην ΕΡΤ:
Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

http://xairete.blogspot.gr/2017/08/blog-post_66.html


Διαβάζω επίσης: 
«Πες τα, ρε Γαβρόγλου! Μόνον έτσι καταλαβαίνουν (με ποινές), αυτοί οι θρασύτατοι ρασοφόροι!!!» 
http://xairete.blogspot.gr/2017/08/blog-post_8.html

ΣΧΕΤΙΚΟ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ:
Σε νέους Γεργεσινούς τόπους, μετατρέπεται η Γουριώτισσα Ξηρομέρου (του δήμου Αγρινίου).
Και στα ανθρωπόμορφα γουρούνια της, μπήκαν ξανά οι ίδιες λεγεώνες από δαίμονες, και τους οδηγούν στον ίδιο γκρεμό.

http://xairete.blogspot.gr/2017/08/blog-post_67.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σαν σήμερα…
(Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011)
« - Δε νηστεύουμε!»
http://xairete.blogspot.gr/2011/08/blog-post_6921.html

Διαβάζω:
Είναι τελικά οι Έλληνες Ορθόδοξος λαός; Ιδού τι απαντούν οι ίδιοι

Απαντήσεις στη συζήτηση που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί την επικαιρότητα, το κατά πόσο δηλαδή οι Έλληνες είναι Ορθόδοξος λαός, δίνει παλαιότερη έρευνα της διαΝΕΟσις. Η ΝΔ μπορεί σήμερα να επικαλείται το Σύνταγμα που ορίζει ως επικρατούσα θρησκεία στη χώρας μας την Ορθοδοξία, η πραγματικότητα όμως δεν έχει καμία σχέση με τις συντηρητικές φαντασιώσεις της. 

Η πρόσφατη έρευνα είχε δείξει μεταξύ άλλων ότι δύο στους δέκα έλληνες πολίτες δεν πιστεύουν στον Θεό. Τα ποσοστά αυτά ήταν σαφώς μεγαλύτερα ανάμεσα στους νέους, όσους είχαν μεταπτυχιακούς τίτλους, και φυσικά ανάμεσα σε όσους προσδιορίζονταν ως αριστεροί. 
Από τους υπόλοιπους δεν είναι βέβαια όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. 
Έχουμε έλληνες καθολικούς, προτεστάντες, εβραίους και βέβαια πάρα πολλούς μουσουλμάνους.
Ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός ότι μόλις έξι στους δέκα είπαν ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Το 70% μάλιστα απάντησε ότι δεν θέλει οι κληρικοί να πληρώνονται από το κράτος, ενώ την πλειονότητα (περίπου έξι στους δέκα) δεν θα την ενοχλούσε ούτε η ανέγερση μουσουλμανικών τεμένων.
Προφανώς λοιπόν η Ελλάδα δεν είναι μια Ορθόδοξη χώρα. Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να προτιμά τους πολίτες «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» αλλά οι απαντήσεις των ίδιων αποδεικνύουν ότι ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει.
http://www.koutipandoras.gr/article/einai-telika-oi-ellhnes-oroodoos-laos-idoy-ti-apantoyn-oi-idioi

Δεν υπάρχουν σχόλια: