Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Καλημέρα, και καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Το θολωμένο μυαλό της ΝΔ – Τώρα λέει ανοικτά «ναι» στο δόγμα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» (ΒΙΝΤΕΟ)»


Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών και νεοδημοκρατών


Υπήρχε άγιο πνεύμα με μορφή περιστεριού στον Ευαγγελισμό;


Νέο μήνυμα (πριν από λίγο) από το Facebook... Θέμα: Οι αναμνήσεις σας στο Facebook... Αγαπητέ Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη δημοσίευση που κάνατε… Δείτε -ως ανάμνηση, τι γράψατε σαν σήμερα, για το Άγιο φως, και αν θέλετε αναδημοσιεύστε το σήμερα.


Σε νέους Γεργεσινούς τόπους, μετατρέπεται η Γουριώτισσα Ξηρομέρου (του δήμου Αγρινίου). Και στα ανθρωπόμορφα γουρούνια της, μπήκαν ξανά οι ίδιες λεγεώνες από δαίμονες, και τους οδηγούν στον ίδιο γκρεμό.


Βούτσης στην ΕΡΤ: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»


Θαύμα –θαύμα: Τα μαργαριτάρια, λάμπουν!


Καβάλα, κινούμενη εικόνα.


Έλαβα πριν από λίγο, ένα νέο μήνυμα από το facebook


Απαντητικό σχόλιο… Από Panagiotis Michalopoulos, προς George Kalfopoulos: «Σωστά! Πιο καλή κουβέντα είναι το... «ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς! Ένας ζωγράφος λοιπόν, γίνεται και παπάς! Δημόσιος υπάλληλος, μισθωτός ποιμένας! Και έχει, και, τα τυχερά του! Από κάπου λοιπόν τα «κονομάει» (φτου, κακά) περισσότερο, και από κάπου λιγότερο. Ή πουλώντας ζωγραφιές και εικόνες, ή πουλώντας τον ίδιο τον Χριστό με τα τυχερά της σιμωνίας και του μαμωνά από τις ιεροπραξίες… Και το σπουδαιότερο, σαν δημόσιος υπάλληλος έχει και το χρόνο και το χρήμα για το χόμπι του! Χα!»


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ξεχάστε το… ιερό κάστανο του Αγίου Παϊσίου και ετοιμαστείτε να δείτε ένα «θαύμα» να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας!» ΔΙΑΒΑΖΩ: «Κάποιος μας κάνει πλάκα! Πιστοί στην Καβάλα τρώνε ξύλο από «θαυματουργή» εικόνα και το χαίρονται (video)»


Διαβάζω: «Πες τα, ρε Γαβρόγλου! Μόνον έτσι καταλαβαίνουν (με ποινές), αυτοί οι θρασύτατοι ρασοφόροι!!!»


Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός: Με την απόλυτη γαλήνη, σε μια αγία νύχτα, μέσα σε μια καλύβα, κάτω από ένα αστέρι, να είναι ασφαλισμένο το θείο βρέφος… Έτσι τελειώνει το επεισόδιο της ξένης σειράς «Ηρακλής» (αμερικανικής παραγωγής 1999), που είδαμε χθες το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ.


Αρχειακό: Το Αλφαβητάριο της Α΄ Δημοτικού 1971, …Είχε μέσα ενσωματωμένα, και την προσευχή, και το μάθημα των θρησκευτικών… Αλλά, και την ειδωλολατρία -όπως με τη σχετική εικόνα δίπλα στο πιο κάτω κείμενο: Τον Χριστό ξανθό και γαλανομάτη, με το βουδιστικό φωτοστέφανο στο κεφάλι του… Και το πιο γελοίο και εξωφρενικό… μακρυμάλλη σαν χίπη!


Σήμερα, μέρα καύσωνα… Είμαι σε ανάρτηση του φίλου μου, χρήστη «Χρήστου Ρίζου»… Και συζητώ με τη φίλη του, την κ. «Despo Konizou Loizia»… πρόεδρο, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου (είναι η μαντάμ στη φωτο). Κύριο θέμα μας, το αν η Παντοδύναμη Παναγία (θεό γέννησε, άρα είναι ανώτερη από το μυξιάρικο μωρό της, και έχει αυτή -ως Θεά και Κυράτσα το πάνω χέρι) …Αν μπορεί και σήμερα να μας βοηθήσει, αποτελεσματικά… Αν π.χ. μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμα και σε ένα θαυματουργό κλιματιστικό, που θα είναι συνέχεια μαζι μας, να μας σκεπάζει με τη δροσιά του όλη μέρα, όπου και αν είμαστε, και στο σπίτι, και στο δρόμο, και στη δουλειά μας, κλπ.


Πατέρα Φώτιε! Μήπως αντί να καταφεύγουμε σε πεθαμένους, θα ήταν πιο καλά να καταφεύγαμε στον μόνο ζώντα και αληθινό θεό, στον τριαδικό θεό; Είναι ο μόνος που είναι πανταχού παρών και έχουμε ελπίδα να μας ακούσει. «Η Ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον», αν έχετε ακουστά!


Σήμερα, γιορτάζουμε την Μεταμόρφωση. (Άραγε, και την μετάλλαξη ενός πρώην μελαχρινού παλαιστίνιου, σε ξανθό –μακρυμάλλη, και με γαλανά μάτια;)


Ο χρήστης "Δε γουστάρω να πληρώνω την εκκλησία", έγραψε...


Καλημέρα σας, και καλή Κυριακή! Σας στέλνω εγκάρδια αυτήν την ευχή μου… Μαζί δε, και αυτήν την ωραία ζωγραφιά από τη σελίδα του καλού φίλου Γιώργου Ρόκκα. Και ακόμα, μαζί με τα αυτά τα λουλούδια, έχετε και μια πρόσκληση μου… Να επισκεφτείτε το ιστολόγιο, για να παραλάβετε και μια άλλη ανθοδέσμη… Να δείτε δηλαδή, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ μου -το «χαίρετε»… Αναρτήσεις, οι οποίες είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: