Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Καλημέρα σε όλα τα φιλαράκια, και στο blog «xairete», και στο facebook! (και με την ευκαιρία να σας πω ακόμα, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο, ήταν…)

ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ… «ΚΑΣΤΑΝΟ» (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΥ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥ:


Μετά από τις βρώμικες πλαστικές παντόφλες του… Μετά από τη στρατιωτική του φανέλα με μια χεσμένη του σκελέα… Και μετά από τα ματογυάλια ηλίου του γέροντα Παΐσιου –προσωπικά του είδη που λατρέψαμε πρόσφατα σε ορθόδοξους ναούς… Από σήμερα, με τη χάρη του θεού… Τίθεται σε προσκύνηση, και ένα αποξηραμένο κάστανο –θαυματουργό… Ακριβές αντίγραφο, του αναλλοίωτου δεξιού όρχεως (όσιο παπάρι) του αγίου γέροντα!


Σχετικά με τον Γέροντα Παΐσιο


ΔΙΑΒΑΖΩ: Συγκλονίζει η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία είναι η μόνη που κατάφερε να βγει ζωντανή από το δυστύχημα με το ελικόπτερο: «Με έσωσε η Παναγία - Την είδα ολοζώντανη» (Πηγή: Τηλεόραση Antenna) ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Πώς την είδε την Παναγία; Με μοντέρνα ρούχα –ευρωπαϊκά, ή με μαντήλα σαν μουσουλμάνα; Κρατούσε και μύριζε (σνιφ-σνιφ) και κανένα κρίνο σαν την Μεγαλόχαρη της Τήνου; Χα!


Γράψαμε –σαν σήμερα (Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016), σχετικά με τον τάφο του κωλόγερου Παΐσιου… Και το επετειακό προσκύνημα εκεί, με τον πολύ κόσμο… Και κυρίως με τις γυναίκες στην μακριά ουρά… Αυτές με τα ξώπλατα και τα μίνι… Που όμως, όταν φτάνουν πια στον τάφο και πέφτουν στα τέσσερα… Φορούν ήδη από πάνω κάτι πρόσθετες φούστες -μακριές και από χοντρό ύφασμα και λάστιχο στη μέση, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τις μοναχές… Αλλά και που πάλι δεν γλυτώνουν το προστατευτικό «χέρι» από τον/την από πίσω τους! (φωτο)


Γράψαμε –σαν σήμερα (Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016): «Με αυτά τα παραμύθια του, κατάφερε και έγινε και άγιος, ο… κωλογερο- καλόγερος Παΐσιος!!!..


ΜΗΝΥΜΑ… Από: Elefteria Gagavouzi (Ζει στη Μελβούρνη Αυστραλίας, γράφει Ποιήματα -Προσευχές -μυθιστορήματα) Προς: Panagiotis Michalopoulos (Σήμερα στις 5:08 π.μ.): «Εσχος κύριε… ο Άγιος Παισιος ήταν Και θα είναι Άγιος… είσαι τους ένωνας Των εωνων Αμην!!!!!»


Ποια είναι η πραγματική προέλευση, και ποιος ο αληθινός συμβολισμός της γνωστής (από αγιογραφίες και παπάδες) δακτυλικής ευλογίας;


Αυτό, δεν το είπε το άλλο το χουντόμουτρο, ο του κώλου προφήτης, ο Παΐσιος που γιορτάζει σήμερα, και που στις ειδήσεις είδαμε εικόνες να γίνεται της πουτάνας (με την καλή έννοια) από κόσμο στην προσκύνηση στον τάφο του, εκεί σε γυναικείο μοναστήρι, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αυτό, το είδα στο facebook, στη σελίδα «Εθνική Ενότητα». Και το είδα μόλις τώρα, διότι εκεί με έστειλε με μήνυμα του (πριν δυο ώρες) ο φίλος χρήστης «ματθαιος Φουντουλης»… Μήνυμα -πρόσκληση, για να πάω εκεί και δηλώσω ότι… «μου αρέσει» η σελίδα!


Προσοχή – προσοχή: Κάθε βράδυ στις 9, στο θερινό κινηματογράφο της γειτονιάς μας, δίπλα στον ενοριακό μητροπολιτικό ναό, ο περιφερικός θίασος «το Μπουλούκι», θα παρουσιάζει από απόψε, και από ένα επικό έργο, με την έξης σειρά: 1. «Ο Μπαρμπαμητούσης –ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα», 2. «Λάχανα και Χάχανα», 3. «Ο Αγαπητικός της Βοσκόπουλας», 4. «Η Παναγία των Παρισίων», και 5. «Η Γκόλφω»! Μετά το τέλος κάθε παράστασης θα μοιράζεται στο κοινό -σαν διαφήμιση, και η εικονιζόμενη αφίσα, με σκηνές από ένα άλλο έργο που θα παρουσιάσουμε προσεχώς: «Το μεγάλο μας Τσίρκο»! Μη χάσετε καμιά παράσταση!


Νέο μήνυμα από το facebook (πριν από λίγο):


Κάνετε λίγο υπομονή… θα έρθει η σειρά, και, αυτής της ευλογημένης κυρίας… Αυτής της τελευταίας στη φωτο… Της οπαδού του κωλόγερου Παΐσιου… Αυτής της ξανθής, της κάπως και χοντροκώλας, να πούμε…


Τυχαίες, εικόνες –σποτάκια και φωτογραφίες: Ή… «Πώς κοινωνούν οι παπικοί, οι οπαδοί της Εκκλησίας του παπικού πάπα της Ρώμης;»


Ένα κέντημα από την προίκα του Αποστόλου Λουκά, το οποίο βολανάκι –βελονάκι, χειροτέχνησε ο ίδιος, βρίσκεται στην ιερά μονή Κύκκου, στην Κύπρο. Και ένα ακριβές αντίγραφο της εικόνας αυτής, δηλαδή μια πιστή φωτογραφία του εργόχειρου, το οποίο θεωρείται θαυματουργό και αυτό (και η φωτογραφία δηλαδή, όπως και το πρωτότυπο) έρχεται και στην Ελλάδα… Για προσκυνηματικό πανηγύρι... Και με υποδοχή με μεγάλες τιμές, …της φωτογραφίας!


Έγιναν τέτοια πράγματα; Και μάλιστα ακόμα και στο μοναστήρι εκεί ψηλά –ψηλά, πολύ ψηλά, στο μοναστήρι του αγίου Γεωργίου του καβαλάρη εκεί στο Φενεό, πάνω από τη Λίμνη Δόξα…


Το κωλοδάχτυλο: Σήμα κατατεθέν, της Εκκλησίας του Κώλου!


Το ξέρετε ότι εκτός από την σκλήθρα, που ονομάζουμε τίμιο ξύλο… Έχουμε να προσκυνήσουμε και το τίμιο καρφί, του δεξιού χεριού του σταυρωμένου Χριστού; Επίσης, και τον τίμιο σπόγγο τον βουτηγμένο στο τίμιο ξύδι και την τίμια χολή… Επίσης και το τίμιο αγκαθωτό στεφάνι, και την τίμια λόγχη που τον τρύπησε στην πλευρά… Και τέλος, και την τίμια βλάσφημη επιγραφή Ι.Ν.Β.Ι., και τα τίμια ζάρια με τα οποία οι στρατιώτες έπαιξαν τον χιτώνα του Χριστού! Όλα τίμια! Λόγω τιμής, σας λέω! Δεν με πιστεύετε;


Μια ενδιαφέρουσα ενδυματολογική πρόταση: Κάτι εντυπωσιακό μεν, αλλά και ελαφρύ και άνετο, για την βραδινή έξοδο…


Εικόνες μια σταλιά, που βαφτίζονται θαυματουργές και έτσι μαζεύουν χρυσαφικά και διαμαντικά για τάματα… Που τοποθετούνται και σε ένα τεράστιο θρόνο –προσκυνητάρι… Που περιβάλλονται και με τεράστιες κουρτίνες, σαν να είναι κάποιο από τα παράθυρα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου!.. (Μιας θεατρικής Εκκλησίας, όλο της το βουδιστικό της το μεγαλείο!)


Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! (και με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, στο ιστολόγιο μου – το «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: