Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Καλημέρα σας, καλή Πέμπτη! Μεγάλη γιορτή σήμερα: του προφήτη Ηλία! Και βέβαια, δεν ψήνουμε… κάστανα στο θυσιαστήριο του! Χα! Χρόνια πολλά, λοιπόν! (και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

Prophet Elias: Ο πρώτος και καλύτερος MasterChef… Αυτός που επινόησε το Barbecue, το μόνο με την κατ εξοχήν φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας -ως καύσιμο… Επιπλέον, και με μηδέν κατάλοιπα, και… εντελώς νηστήσιμο!


Αποδεικνύεται λοιπόν, και -με τη σχετική αγιογράφηση, οτι ο Ηλίας, ήταν πραγματικά ένας πολύ μεγάλος προφήτης. Δείτε τον να δείχνει -πριν από τόσα χρόνια (9ος-10ος αιώνας π.Χ.), το πώς θα ευλογούν στις μέρες μας οι ορθόδοξοι παπάδες και μητροπολίτες, δηλαδή με τον βουδιστικό τρόπο ευλογίας!


Σατιρίζουν την αγιογραφία με τον Αδάμ, την δημιουργία του από τον θεό, την πρώτη παρακοή, και το δάχτυλο ευλογίας!


Υπάρχει λοιπόν και τούρκος Παΐσιος, και κάνει αντίπραξη στον δικό μας; Θα τον αγιοποιήσει και αυτόν (δωρεάν αυτόν και όχι με ράβδους χρυσού όπως τον αγιορείτη) ο τούρκος οικονομικός πατριάρχης Istanbul, κ.κ Βαρθολομαίος;


Σατιρίζουν τις αγιογραφίες μας, την ορθόδοξη κωλο-δαχτυλο- ευλογία, και την ομοφυλοφιλία των παπάδων και των δεσποτάδων μας!!!..


Ορθόδοξο, εκκλησιαστικό αρχείο – Νέο ντοκουμέντο – Μια σπάνια ιστορική φωτογραφία: Ο γέροντας Παΐσιος, και τα αποξηραμένα παπάρια –θεοποιημένα κάστανα του… Από τη δράση του, από την εποχή που ζούσε ακόμα!


Μαλακισμένη Εκκλησία Ελλάδος! Λίγες μέρες μετά τη προσκύνηση του αποξηραμένου παπαριού, του θεοποιημένου πλέον κάστανου του κωλόγερου Παΐσιου… Νέα φιέστα τώρα, με τα μήλα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, και ο άγιος Βαλάντιος βοήθεια μας! Δείτε τις θεούσες, και τι ρουφηχτά φιλιά δίνουν στο χέρι του παπά που τους τα δίνει!


Νέο μήνυμα από το facebook (πριν από λίγο)…


Από τους παπάδες, δεν γλυτώνουμε με τίποτε, ούτε και στον άλλο κόσμο; Ακόμα και στον παράδεισο έχουν κάνει κατάληψη; Και έστησαν και εκεί την αυθαίρετη -σε καταπατημένη ξένη περιοχή, εκκλησιά τους; (φωτο) Άντε και καλά κρασιά λοιπόν, και καλά παγκάρια –και εκεί, και… καλά κάστανα, επίσης!


Παιδεραστές παπάδες (συζήτηση πριν από λίγο, στη σελίδα μου στο facebook)


Μονή της Φανερωμένης Σαλαμίνας: Γιατί είναι ιστορικό μνημείο ένα στέκι καλογραιών που διοργανώνει εμπορο-πανηγύρια στο χώρο του;


«Και είδεν ο θεός την αδικίαν… Και έριξε πυρ, και κατέκαυσεν αυτούς!» (Τι πυρ; Μπουρλότο, ή μολότοφ;)


Απόψε, είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση -στο facebook, με τον εκλεκτό φίλο, τον χρήστη Tsioudakis Nikolaos (φωτο), με θέμα το κερί -σχετικά και με τις ψυχές αυτών που έφυγαν…


Αγιογραφία, των Πατέρων της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου (ήταν και το κωλο-περιστέρι, εκεί!)


Να λοιπόν πώς διαδόθηκε, και το μάθαμε όλοι το φιάσκο (12/7/2017), με την αγρυπνία σε εκκλησία του Αγρινίου… Εκεί όπου τέθηκε από τον παπά για λατρεία και προσκύνηση… Το αποξηραμένο αρχί… ε, το παπάρ… ε, το καρύδι… Λάθος, το κάστανο ήθελα να πω, του γ. Παΐσιου…


Διαβάζω στην ιστοσελίδα left.gr… «Kι όμως, είναι αλήθεια: Πιστοί, προσκυνούν το κάστανο που έβρασε ο Άγιος Παΐσιος!»

Άλο πάλι και τούτο! Περίεργες φήμες, διαδόσεις εκκλησιαστικών κύκλων! Ο γέροντας Παΐσιος λένε, δεν βρίσκεται πια στον τάφο του, και λάθος τους όσοι και όσες πάνε εκεί –στη γυναικεία μονή στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να πάρουν την ευχή του! Έχει λένε αναστηθεί, και έχει επιστρέψει στα παλιά του τα λημέρια, στο Άγιον το Όρος! Εκεί, που είχε προφητεύει ότι θα αφήσει την τελευταία του πνοή. Εκεί, που είχε φτιάξει και τον τάφο του με την ειδική μαρμάρινη επιγραφή που τώρα βρίσκεται στη Σουρωτή! Όσοι τον είδαν τον γέροντα (φωτο) να σέρνεται σε εκείνα τα χώματα, τρόμαξαν να τον γνωρίσουν! «Ω, πόσο πολύ άλλαξες γέροντα, από τότε που πέθανες!», του είπαν! Μετά, τον έχασαν!


Εκκλησιάστηκες καλέ κυρία, σήμερα που γιορτάζεις; (σ.σ. Η κ. Μαρίνα, από μπρος και από πίσω… Αλλά «μη φάτε, έχουμε γλάρο!»… Δεν σας τη δείχνω την κοπέλα, και, μέσα στην εκκλησία, να προσκυνά… στα τέσσερα! Χα!)


Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! Να έχετε έναν πλήρως αγιασμένον πρωινό καφέ – σας εύχομαι ολόψυχα! Πλούσιο και σε βουτήματα… Και με σχετικά ιερά παρελκόμενα… Μετά από τη νέα γιορτή, αυτήν του αγίου Καστάνου του Παϊσιακού… Που καθιερώθηκε και επίσημα από προχθές, στην αγία ορθοδοξία μας! Φύσα – ρούφα, λοιπόν… Και… χρόνια πολλά! Και… (με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο μπλογκ, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: