Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τρίτωσε, το κακό: Μετά από τον μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλο, που πνίγηκε τον Ιούλιο του 2013… Ακολούθησε πρόσφατα, ο πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης… Και τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα, και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος (σ.σ. Με πληροφορούν ακόμα, ότι υπήρχε και τρίτος στην Ελλάδα, ο Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος! Τυχαία όλα αυτά;)

Ο Μητροπολίτης 
Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, 
Προκόπιος (Μιχαήλ Τσακουμάκας).
ΔΙΑΒΑΖΩ:   
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 
Σοκ - Πνιγμένος βρέθηκε ο μητροπολίτης Φιλίππων.
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 78 ετών ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος.
 Ο μακαριστός ποιμενάρχης βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου από τον διάκο που έσπευσε να τον συναντήσει για το μεσημεριανό φαγητό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.
Ο μητροπολίτης λόγω του αιφνίδιου θανάτου θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή για νεκροψία – νεκροτομή.
Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ορίσει τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ως τον αρχαιότερο από τους όμορους επισκόπους, ενώ δεν αποκλείεται χρέη τοποτηρητή να αναλάβει και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου Προκόπιος που γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, συμπλήρωσε 41 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Με πληροφορούν ακόμα, ότι...
Υπήρχε και ο Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος, που πνίγηκε το 2003 στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας.
ΔΙΑΒΑΖΩ: 

Πνιγμένος ανασύρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης Ευδόκιμος.
Τον 82χρονο μητροπολίτη αντιλήφθηκαν λουόμενοι οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που κάνει την προανάκριση ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του μητροπολίτη οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή και σε πνιγμό».
Ήταν 30 Αυγούστου του 2003 όταν η είδηση αυτή γίνεται γνωστή και προκαλεί θλίψη σε κληρικούς και λαϊκούς. Την ανασύραμε από το αρχείο μας με αφορμή το θάνατο σε παραλία του μητροπολίτη Βάρνας Κυρίλλου.
Η σορός του μακαριστού Ελευθερουπόλως ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη της Ελευθερούπολης, ενώ τις υπηρεσιακές ανάγκες της Ελευθερούπολης κάλυπτε προσωρινά η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Διαβάζω:
Νεκρός σε παραλία, κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας τη Βάρνα, βρέθηκε ο μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, σύμφωνα με βουλγαρικά MME.
Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της «παραθαλάσσιας πρωτεύουσας της Βουλγαρίας», όπως είναι ευρύτατα γνωστή η παράκτια πόλη του Εύξεινου Πόντου, βρέθηκε πνιγμένος στην περιοχή «Τράκατα», όπου έκανε μπάνιο κάθε πρωί ενώ πολλές φορές βουτούσε για μύδια με μάσκα και βατραχοπέδιλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.
Προς το παρόν η τοπική εισαγγελία δεν έχει σχολιάσει τις φήμες για πιθανό βίαιο θάνατο του μητροπολίτη, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με τη ΒΝΡ. 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr
 ΣΧΕΤΙΚΟ:
Εμφάνιση 12 αναρτήσεων, με ετικέτα «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Φιλίππων».
ΚλΙκ,
ΕΔΩ


Διαβάζω:
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του πνιγμένου χθες μητροπολίτη Προκόπη, θα διαβαστεί αύριο (Δευτέρα 31ην Ιουλίου ώρα 12:00 μ. μ.) στο ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας.
Ο Ιεράρχης είχε την πνευματική του καταγωγή από τη Μητρόπολη Κορίνθου, αφού απεφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου τω 1958, ήταν αδελφός της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού, είχε χειροτονηθεί Διάκονος τη 15η Απριλίου 1960, από τον μακαρίτη Μητροπολίτη Κορινθίας Προκόπη (Τζαβάρα) και πρεσβύτερος στις 29η Αυγούστου 1965 στο ναό του Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, υπό του τότε Τοποτηρητή της Μητρόπολης Κορινθίας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Γεωργίου (Πάτση).
Υπηρέτησε για μια δωδεκαετία ως Ιεροκήρυκας Κορινθίας και για μια τριετία ως καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, σε συνεργασία με τον μακαρίτη Μητροπολίτη Κορίνθου τον Παντελεήμονα (Καρανικόλα) μέχρι το 1974, οπότε και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φιλίππων.

1 σχόλιο:

Σεραφείμ είπε...

Υπήρχε και ο Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος που πνίγηκε το 2003 στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας