Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μετά από τις βρώμικες πλαστικές παντόφλες του… Μετά από τη στρατιωτική του φανέλα με μια χεσμένη του σκελέα… Και μετά από τα ματογυάλια ηλίου του γέροντα Παΐσιου –προσωπικά του είδη που λατρέψαμε πρόσφατα σε ορθόδοξους ναούς… Από σήμερα, με τη χάρη του θεού… Τίθεται σε προσκύνηση, και ένα αποξηραμένο κάστανο –θαυματουργό… Ακριβές αντίγραφο, του αναλλοίωτου δεξιού όρχεως (όσιο παπάρι) του αγίου γέροντα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
14 Ιουλίου 2017, 9:31 πμ
Τι αναφέρει ο Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για το κάστανο που τέθηκε σε προσκύνηση
Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου.
Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. 

Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.
Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο: 

Τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. 
Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν.
Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Καθώς ωστόσο το γεγονός πως τέθηκε σε προσκύνημα ένα κάστανο προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις , για αυτές τοποθετείται ο Ιερός Ναός στη συνέχεια της ανακοίνωσης η οποία αναφέρει:
Ο σκοπός που εκτέθηκε η ευλογία του Οσίου Παϊσίου, δεν είναι βεβαίως ειδωλολατρία αλλά τιμή στον Άγιο και ευλογία από αυτόν. [μπλα -μπλα -μπλα μπλα...]
http://www.agrinionews.gr/ti-anaferi-o-n-agiou-dimitriou-agriniou-gia-kastano-pou-tethike-se-proskynisi/
ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Μαρία Χατζησάββα
1 ώρα πριν
- Παΐσιε έλα λίγο που σε θέλω.
- Ρίχτο Θεέ μου.
- Έβρασες εσυ κάστανο πριν 27 χρόνια και το πρόσφερες σε ιερέα;
- Ε βασικά του το πούλησα γιατί έλεγε πως κάποτε θα το προσκυνάνε και θα τα μαζέψουν χοντρά.
- Σίγουρα το πούλησες; Δεν πιστεύω να σε έπιασαν κότσο.
- Ε τώρα αφού με ξέρεις, δε χαρίζω κάστανα.

https://www.facebook.com/maria.xatzisavva.5/posts/1253518508110767

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο Petros Sapountzakis κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη The Three Mooges.
3 ώρες πριν
https://www.facebook.com/TheThreeMooges/photos/pb.544875328857368.-2207520000.1500048822./1605901662754724/?type=3&theater
Έχω κρατήσει ένα ξεραμένο λουκούμι που μου πρόσφερε.
Το βγάζω για προσκύνηση καθημερινές 10π.μ. με 5μ.μ. και σουκού 12π.μ. με 3π.μ.
5€ στην είσοδο και ελεύθερη κατανάλωση λουκουμόσκονης.

https://www.facebook.com/petoras/posts/10155136537119902


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017  

ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ… «ΚΑΣΤΑΝΟ» (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΥ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥ:

4 σχόλια:

stavroula είπε...

Εχουμε ξεφυγει τελειως..
Θεε και Κυριε Ελεος.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εμείς Σταυρούλα, σαν να το προβλέπαμε όλο αυτό το κακό, και γι αυτό και φωνάζαμε. Πάνω από 10 χρόνια κρατάει αυτός ο σχετικός καθημερινός αγώνας μας. Πάνω από 1.000 οι σχετικές αναρτήσεις διαμαρτυρίας μας στο ιστολόγιο «χαίρετε».
Βλέπαμε την κατρακύλα, και προσπαθούσαμε να την φρενάρουμε.
Ήμασταν όμως τόσο μόνοι στον αγώνα, και όλοι οι άλλοι άφριζαν και λύσσαγαν εναντίον μας… Και πάντα επιδίωκαν –αμέτρητα τα παραδείγματα, εκτός από την ηθική, ακόμα και αυτήν την φυσική μας εξόντωση. Στο χορό αυτό -μαζί, τόσο αυτοί που κατρακυλούσαν –τα άλογα τα πρόβατα, όσο και οι «λογικοί», οι καθοδηγητές τους, αυτοί που τους έστελναν στον γκρεμό.
Όλοι αυτοί μας σκυλόβριζαν ασταμάτητα , μας απειλούσαν και προσπαθούσαν να μας φιμώσουν. Χιλιάδες οι απόπειρες, και πολλές φορές τα κατάφερναν. Πόσες φορές δεν έχω μείνει χωρίς facebook! Μέχρι και χτες ακόμα συσπειρώθηκαν εναντίον μου, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορούσα να αναρτήσω πουθενά -εκεί στο facebook, αυτό το πιο πάνω σκωπτικό σχόλιο μου, αυτό το σχετικό με το… θαυματουργό κάστανο! Έδωσα όμως μάχη, και γι αυτό. Διαμαρτυρήθηκα, και κατάφερα γρήγορα το ξεμπλοκάρισμα μου.
Έτσι που λες! Όπως τα λέγαμε. Ο Παΐσιος, σαν κατασκεύασμα των απανταχού ορθοδόξων φασιστοχριστιανών… Αυτό που εμείς συνεχώς το καταγγέλναμε σαν ένα διαβολικό δούρειο ίππο μέσα στα τείχη της Εκκλησίας μας, έσκασε πια για τα καλά, και από μέσα από τη μαύρη κοιλιά του, βγήκαν με ορμή όλοι οι κρυμμένοι εκεί μέσα δαίμονες της κόλασης, και μπήκαν μέσα σε χιλιάδες οπαδούς του κωλόγερου, σε κληρικούς και λαϊκούς. Και να τα αποτελέσματα, της πολυετούς αυτής δαιμονοποίησης -στα μέτρα του Αντίχριστου, ενός κωλογερο-καλογέρου του αγίου Όρους: Η δαιμονοποίηση αυτού -εκ μέρους τους, έγινε μπούμερανγκ και έχει δαιμονίσει κυριολεκτικά, και αυτούς τους αρχηγούς –κληρικούς και λαϊκούς, και όλον αυτόν τον κόσμο –το ποίμνιο τους… Και έτσι έχουμε όλες αυτές τις γελοίες εκδηλώσεις ομαδικής σατανικής παράκρουσης!
Φοβούμαι δε, ότι η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη!
Ποιος θεός λοιπόν, και ποιο έλεος πια;
Περάσαμε ήδη για τα καλά -σαν έλληνες και σαν χριστιανοί, στην εποχή της Αποκάλυψης... Αυτής του Θηρίου, του Αντίχριστου, του Ψευδοπροφήτη!

stavroula είπε...

Δυστηχως ετσι... διαβαινουμε μεταβατικες περιοδους κι όχι μονο σε οικονομικη κριση αλλα και κριση ηθων, χειροτερα δε μεσα στην ιδια την Εκκλησια. :(
Aλλα υπαρχει Κυριος!


P. MICHALOPOULOS είπε...

ΝΑΙ... υπαρχει Κυριος!