Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Θαύμα – θαύμα: Με τον τρόπο αυτόν -οι παπάδες μας, θα μπορούν από τώρα και στο άπειρο μέλλον, να είναι και άφθαρτοι και αθάνατοι! Δεν θα κουραστεί ποτέ πια το χέρι τους να σηκώνεται, και δεν θα παθαίνει ποτέ αγκύλωση το κωλοδάχτυλο τους -το κανονικό – το μεσαίο (όπως βλέπετε στο βίντεο) να… ευλογεί! (Διαβάζω: «Freaky robot priest can give blessings and shine light from hands»)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
04 Ιουνίου 2017, 5:00 πμ   
Ρομπότ-παπάς ευλογεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση της δημιουργίας ενός ρομπότ-ιερέα που δίνει την ευλογία του κι ευχές στους πιστούς σε πέντε γλώσσες ενώ φως βγαίνει από τα υψωμένα χέρια του.
Το ρομπότ με την ευρηματική ονομασία BlessU-2 (Ευλόγησον) παρουσιάστηκε στο πλαίσιο έκθεσης για την επέτειο της έναρξης της Μεταρρύθμισης με τη θυροκόλληση των 95 θέσεών του στην εξώπορτα του Μητροπολιτικού Ναού της Βιτεμβέργης.
Το ρομπότ έχει μια οθόνη αφής στο στήθος, κεφάλι και δύο χέρια. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έδινε τις ευχές του στα γερμανικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά ή τα πολωνικά. Οι πιστοί μπορούν και να επιλέξουν εάν θέλουν την ευλογία με φωνή ανδρική ή γυναικεία.
«Θέλουμε ο κόσμος να σκεφτεί αν είναι πιθανό να σε ευλογεί ένα μηχάνημα ή εάν είναι απαραίτητος ένας άνθρωπος» δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο Στίβεν Κρεμπς, εκπρόσωπος της Προτεσταντικής Εκκλησίας, που είναι πίσω από την πρωτοβουλία αυτή.
«Στόχος είναι να προκαλέσουμε τη συζήτηση» λέει ο Κρεμπς, «κι ο κόσμος είναι περίεργος, διασκεδάζει, δείχνει ενδιαφέρον. Είναι πολύ θετικοί. Αλλά μέσα στην εκκλησία κάποιοι νομίζουν πως θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους ιερείς με μηχανές. Εκείνοι που είναι πιο κοντά στην εκκλησία είναι πιο επικριτικοί».
Ένα ρομπότ δεν θα μπορούσε ποτέ να υποκαταστήσει έναν παπά, λέει πάντως ο ίδιος. «Δεν θέλουμε να αυτοματοποιήσουμε εκκλησιαστικές διαδικασίες αλλά να εξετάσουμε το εάν μπορούμε να προδώσουμε μια θεολογική προοπτική σε ένα μηχάνημα».
Πηγή: thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: