Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Χρόνια Πολλά!

Διαβάζω:
«Είναι καλό για σας να φύγω», τους είχε πει ο Ιησούς. «Πρέπει να φύγω για να λάβετε το Άγιο Πνεύμα».
Με την Πεντηκοστή, το Άγιο Πνεύμα έρχεται στους αποστόλους και ενοικεί πλέον μέσα στην Εκκλησία. Οι μαθητές δεν είναι ομάδα οπαδών, είναι Εκκλησία, σώμα Χριστού, λαός του θεού. Το Άγιο Πνεύμα συνδέει την Εκκλησία με τον Χριστό και με τον θεό Πατέρα.
Διαβάζω:
Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζεται η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, πενήντα μέρες μετά την Ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την Ανάληψή Του (Πράξεις β’ 1-41).
Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή αποτελεί τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, καθώς τότε φανερώθηκαν, μέσω του Αγίου Πνεύματος, «τα περί βασιλείας του Θεού» στους μαθητές του Ιησού (Πράξεις 1,3).
Διαβάζω:
Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος πέφτει πάντα μια μέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής, δηλαδή πάντοτε ημέρα Δευτέρα, ακριβώς 50 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.

http://xairete.blogspot.gr/2017/06/1-2.html

2 σχόλια:

stavroula είπε...

καλη φωτηση σημερα και καλη εβδομαδα από εμας

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμήν, Σταυρούλα μας! Καλή εβδομάδα! Και καλή φώτιση να έχουμε… Και, σήμερα -εορτή του αγίου πνεύματος, και πάντα!
Θυμήθηκα τώρα με την ευκαιρία της συζήτησης μας αυτής, και εκείνον τον ύμνο με τον οποίον αρχίζαμε πάντα το μάθημα μας στο κατηχητικό που διδάσκαμε. Στην προσευχή, ψέλναμε πάντα το απολυτίκιο της σημερινής εορτής…
Το… «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι.»!
Αυτά, για τον καιρό εκείνο, που ήμασταν και εμείς… ψαράδες!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη Σταυρούλα… Να είστε πάντα καλά… Χρόνια σας πολλά!