Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Καλημέρα αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί (και «ευλογημένοι», αλλά όχι με τρόπο σατανικό, θέλω να ελπίζω), και καλή Κυριακή -εύχομαι! (Να σας πω δε ακόμα, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Μορφές και υπότιτλοι (τυχαίες εικόνες, με τις λεζάντες τους.)


Άντε μετά να συνεννοηθείς… Άμα εσύ δεν ξέρεις τη γλώσσα του Άγγελου κομμωτή (όχι αυτού στο Κολονάκι), και αν αυτός πάλι δεν καταλαβαίνει λαϊκά ελληνικά… Τότε… «Πας για μαλλί» -να πούμε … «Πόσο πάει το μαλλί για ξύρισμα;»… Και –από παρεξήγηση, φεύγεις με το κεφάλι στην πετσέτα… κανονικά κομμένο!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, είπε... Σε τι αναφέρεστε κ. Μιχαλόπουλε, με τον όρο «Παπαδοπουτάνες» ή «παπαδο-πουτάνες»;


Χτες, ήταν η απόδοση της εορτής του Πάσχα, και σήμερα, η γιορτή της Αναλήψεως… Και όμως βρέθηκαν κάποιοι τύποι, τόσο πολύ παλαιοημερολογίτες -να τους πω; Και έστειλαν μια φακελωμένη κροτίδα στον τραπεζίτη και πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμα! Γιατί; Για μεθεόρτιο τσούγκρισμα μαζί του; Το αμάξι του όμως, δεν του το έσπασαν! Ήταν της τράπεζας και θωρακισμένο! Το ίδιο και το συνοδευτικό αμάξι που τον ακολουθούσε! Αστακός!


Το Γκραντ φινάλε, η «αποθέωση», όπως συμβαίνει στο τέλος κάθε μεγάλης παράστασης τύπου βαριετέ και επιθεώρησης: όλος ο θίασος επί σκηνής!


Χρόνια πολλά! Της Αναλήψεως σήμερα, και έχω να σας παρουσιάσω από το αρχείο μου, δυο σχετικές εικόνες… 1. Η μια, με το πώς μας αποχαιρέτησε -όταν «την έκανε» τότε, ο Κωστάκης ο Καραμανλής, και… 2. Η άλλη, πώς μας αποχαιρετά σήμερα, στη μεγάλη αυτή εορτή, ο άλλος Αρχηγός μας, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός! (βλέπετε κάποια ομοιότητα, στο… δάχτυλο;)


Την όλη παράσταση της Ανάληψης, την έκλεψε μια κυρία που βρέθηκε ξαφνικά εκεί στη μέση της σύναξης των μαθητών. Αυτό, τους παραξένεψε -πιο πολύ από όλα, και όλοι αυτήν κοιτούσαν στο πρόσωπο, και όχι τον Κύριο! Κάποιοι δε παρατηρούσαν, και το κάπως πεσμένο δεξιό στήθος της!


Τελειώνει απόψε -και για φέτος, και, αυτή η περίοδος… Η εορτή, του «Χριστός Ανέστη!»… Ανάληψη, αύριο! Έτσι, οι καλοί αυτοί άνθρωποι, έβγαλαν μια τελευταία βόλτα, πριν τον αποσύρουν, αυτόν τον κύριο με τη σημαία και το σεντόνι, και με την ευλογία του με το κωλοδάχτυλο! Του χρόνου πάλι!


Όλα καλά, κι όλα ωραία!..


Οι «Παπαδο-πουτάνες», και, στο inbox!


«Υπερήφανη πάντα να κυματίζεις!» (σκίζεσαι αλλά και… σκίζεις)


Σκάντζα βάρδια με τις γιορτές… Είμαστε σαράντα μέρες, μετά την Ανάσταση. Αύριο λοιπόν, είναι της Αναλήψεως. Και από το «Χριστός Ανέστη» -που λέμε ακόμα και σήμερα, αύριο θα πάμε στο «Χριστός Αναλήφτηκε»! Ωστόσο κάποια άλλα πράγματα θα παραμένουν πάντα επίκαιρα. Έτσι, σχετικά με το κωλοδάχτυλο ευλογίας –για παράδειγμα, θα έχουμε συχνά να λέμε κάτι, σε κάθε ευκαιρία. Την δε Πεντηκοστή, θα εξετάσουμε και το αν φωτίστηκαν οι μαθητές επειδή κατέβηκε ένα κωλοπεριστέρι και τους κουτσούλησε! Πρώτα ο Θεός λοιπόν, εμείς εδώ θα είμαστε, και θα τα λέμε… όλα!


Ανασκουμπώνεσαι λοιπόν, για να βάλεις πλύση! Ξεκινάς δε, πάντα με το δεξί σου χέρι… Και κάνεις βέβαια και το γνωστό σινιάλο… Το γνωστό συνθηματικό… Το ταχυδακτυλουργικό κόλπο, με το μεσαίο ή το παρα-μεσαίο το δάχτυλο… Κάτι σαν βουντού δηλαδή, κάτι σαν φετίχ… Έτσι –να πούμε, για να πάνε όλα κατ’ ευχή, όλα καλά! Καλή πλύση, λοιπόν!


Η νέα φίλη μου στο facebook, η κ. Σεβαστή Παππά. Μου έκανε αίτημα φιλίας, πριν από λίγο… Ε, κι εγώ… το αποδέχτηκα!


Άρχοντας, ο μπέμπης! Σταυροπόδι, χαλαρός, ξάπλα, κάνει διακοπές εκεί στο εξοχικό του παππού (80 ετών) Ιωσήφ! Όταν δε τον επισκέφτηκαν για μια καλημέρα, αυτές οι γειτονοπούλες, χωρικές, σωστές τρεις χάριτες, έλαμψε από χαρά, σαν να του άναψαν τα λαμπάκια! Δεν είναι θαύμα; Και πάνω που πριν λίγο είχε πει… «καλά φάγαμε τα μπισκότα μας, καλά ήπιαμε και το γάλα μας, να είχαμε τώρα και ένα… ναργιλέ!». Και ποιο καλά δηλαδή που δεν ήρθε ο ναργιλές, αλλά αυτά τα κοριτσάκια!


Το σηκώνουν το ράσο;


Το καλό μας, το παιδί, -τελικά: 1. Το μάλωσε η καλή και αγία μαμά του, που στην άγνοια του ευλογούσε κι αυτό –σχεδόν πρόστυχα, σαν ελληνορθόδοξος μητροπολίτης… 2. Το προειδοποίησε κιόλας, ότι θα του βάλει και πιπέρι στο δάχτυλο… 3. Και τότε αυτό, σαν καλό, φρόνιμο και υπάκουο παιδάκι, συμμορφώθηκε αμέσως, και δεν το ξανάκανε!... Και μπράβο του!


Ο πατήρ Anastasios Konstantinou (15 ώρες πριν), είπε: «ΕΓΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!»


Αρχειακό (σαν σήμερα): «Άννα, μη κλαις!»


Tο facebook, που μου διέγραψε φωτογραφία βάφτισης μωρού -διότι ήταν… γυμνό, διατηρεί πορνοσελίδες μελών του, παρά τις σχετικές καταγγελίες! 1. Μια τέτοια αισχρή σελίδα, που είδα τις προάλλες ότι έκανε παραπομπές σε υπηρεσίες σκληρού πορνό, τη θεώρησε σωστή, και το facebook με παρατήρησε ότι πρέπει να αναφέρω συγκεκριμένη φωτογραφία και όχι ολόκληρο προφίλ! 2. Σήμερα δε –σε άλλη περίπτωση, μου ανάφερε ότι εξέτασε τη φωτο του προφίλ (φίλης γνωστού μου), αλλά δεν είδε τίποτε το μεμπτό σε αυτή (μια κοπέλα με ανοιχτά πόδια, και ένα αντρικό χέρι μέχρι τον καρπό βυθισμένο στο αιδοίο της), και αν δεν μου αρέσει να την βλέπω τη σελίδα αυτή -μου λέει τώρα το facebook, να την μπλοκάρω!


Λεφτά υπάρχουν, ΚΑΙ, στο παγκάρι της Αποστολικής Διακονίας! Είναι αυτή η οργάνωση, που πριν από μερικά χρόνια είχε εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο με αιρέσεις, και πρώτη –πρώτη είχε τον παπισμό! Τώρα, είναι «κώλος και βρακί» με τους παπικούς (όπως και ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος), και μας κουβαλάει τσουβαλάκια με κόκαλα από εκεί! Τα τσουβαλάκια βαφτίζονται λείψανο, και γι αυτό διαμορφώνονται σε ξαπλωμένα (σε φέρετρο) αγάλματα. Το φετινό τσουβάλι, ήταν της αγίας Ελένης, που τη μεταφορά του εδώ την πληρώσαμε ακριβά (γόνδολες στη Βενετία, κλπ), το ντύσαμε πριν έρθει εδώ, με ένα πανάκριβο βυζαντινό φόρεμα. Και προχθές (Σάββατο, μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού στο ναό της Αγίας Βαρβάρας –κοντά στο Δρομοκαΐτειο), το στεφανώσαμε κιόλας …το άγαλμα! Του βάλαμε στο κεφάλι, μια δικής μας παραγγελίας, χρυσή βυζαντινή κορώνα… Σε αντικατάσταση της ασημένιας που είχε, και που την έκανε να μοιάζει με την πάπισσα Ιωάννα! (Σ.Σ. Ωστόσο, οι καρδινάλιοι συνοδείας, αυτοί που κρατούν τα κλειδιά του φέρετρου, πιο σοβαροί από εμάς, δεν επέτρεψαν προχθές δική μας –ορθόδοξη επέμβαση, ΚΑΙ στα εσώρουχα της αγίας, διότι την θεώρησαν ως ιεροσυλία και μια νέα ταλαιπωρία στο διατηρούμενο κατσαρό των τριχών του άφθαρτου αγίου αιδοίου της!)


Πάει και αυτή η εορτή! Του χρόνου πάλι!


Το ξέρατε, ότι το άλογο του αγίου Γεωργίου ήταν πάντα άσπρο; Ότι ο ίδιος είχε ένα μουστακάκι σαν ουρά από ποντικάκι; Το ξέρατε, ότι όταν έσωσε τη βασιλοπούλα -από το δράκο, την παντρεύτηκε, έγινε και ο ίδιος βασιλιάς, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα;


Θαύμα! Ο Χριστός, φορώντας τη νυχτικιά του Διονύση του Παπαγιανόπουλου, θεάθηκε να κυκλοφορεί ζωντανός μέσα στον τάφο του -εκεί στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, και παριστάνοντας τον καντηλανάφτη, να ανάβει θαυματουργικά λαμπάδες, για να τον φωτογραφίσουν οι άπιστοι τουρίστες!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! και… Χρόνια πολλά, στους εορτάζοντες! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: