Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μη λέτε τόσο χοντρές μαλακίες, ρε! Αυτό είναι φως του Ήλιου που μπαίνει από το παράθυρο ψηλά, στο ναό της Αναστάσεως! Η αφή εκεί, γίνεται μέρα μεσημέρι! Το «άγιο» φως ο πατριάρχης, το παίρνει από την ακοίμητη καντήλα που είναι μέσα στον τάφο! Προσέξτε ρε, για αυτά που λέτε στον κόσμο! Αν δεν είστε βλαμμένοι, αν δεν είστε λαοπλάνοι, θρησκεμπόροι και κοινοί απατεώνες, τότε σίγουρα θα είστε παγανιστές, ειδωλολάτρες και πυρολάτρες!

Ο ανορθόγραφος χρήστης δειαχιριστης Ορθοδοξος Αγωνας‎...
https://www.facebook.com/akis.papalakis
έγραψε στη δημόσια ομάδα Orthodox Church of Greece and Africa (στην οποία με έγραψε χωρίς να με ερωτήσει…)  
Χθες στις 2:52 μ.μ.
This photo is from this year in the Resurrection the Holy Tomb of our Lord in Jerusalem this light is the Holy Light
δειαχιριστης Ορθοδοξος Αγωνας 
(we are a group of Orthodox Christians who strive to unite with orthodox Christian Orthodox Christians in Africa
Αυτή η φωτογραφία είναι από φέτος στην Ανάσταση το Άγιο Τάφο του Κυρίου μας στην Ιερουσαλήμ αυτό το φως είναι το Άγιο Φως
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=122621541617426&set=gm.405779656471642&type=3&theater  
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:  
Panagiotis Michalopoulos 
Μη λέτε τόσο χοντρές μαλακίες, ρε! 
Αυτό είναι φως του Ήλιου που μπαίνει από το παράθυρο ψηλά, στο ναό της Αναστάσεως! 
Η αφή εκεί, γίνεται μέρα μεσημέρι! 
Το «άγιο» φως ο πατριάρχης, το παίρνει από την ακοίμητη καντήλα που είναι μέσα στον τάφο! 
Προσέξτε ρε, για αυτά που λέτε στον κόσμο! 
Αν δεν είστε βλαμμένοι, αν δεν είστε λαοπλάνοι, θρησκεμπόροι και κοινοί απατεώνες, τότε σίγουρα θα είστε παγανιστές, ειδωλολάτρες και πυρολάτρες!
https://www.facebook.com/groups/405704133145861/permalink/405779656471642/  
ΔΙΑΒΑΖΩ:
δειαχιριστης Ορθοδοξος Αγωνας
Ειμαι χριστιανος ορθοδοξος. I am xristian ordodox
Τόπος διαμονής: Αθήνα
Τόπος καταγωγής: Κωνσταντινούπολη
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
John James 
(19 Απριλίου στις 9:55 π.μ.)
Αμφισβητάτε το Αγιο Φώς κ. Παναγίωτη;
Panagiotis Michalopoulos 

Όχι φίλε μου, κ. John James!
Δεν αμφισβητώ το «άγιο φως», το αγιασμένο φως της ακοίμητης καντήλας του πανάγιου τάφου!
Όπως και δεν αμφισβητώ ούτε και το άγιο νερό, τον «αγιασμό», το αγιασμένο μετά τη σχετική ευχή του ιερέα, στην ειδική λεκάνη.

Panagiotis Michalopoulos 
Επίσης δεν αμφισβητώ ούτε και το άγιο φως της ακοίμητης καντήλας της κάθε άγιας τράπεζας σε οποιοδήποτε ορθόδοξο ναό! Το παραδέχομαι και αυτό ως ίσης αξίας «αγιο φως», με αυτό το πρόσφατα (τα τελευταία χρόνια) εισαγόμενο αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα, και υποδεχόμενο (ακόμα πιο πρόσφατα) με τιμές αρχηγού κράτους!
Παλιότερα, ερχόταν με καράβι, έτσι σαν έθιμο. Τελευταία όμως κάποιος ταξιδιωτικός πράκτορας το έφερε με αεροπλάνο και έτσι έγινε συνήθεια να μοιράζεται και στους ναούς.
Μέχρι τότε το άγιο φως της αναστάσεως σε κάθε ναό, προερχόταν από το καντήλι της αγίας τράπεζας κάθε ναού.
Panagiotis Michalopoulos 

Αλλά βλέπετε ότι πουλάει πολύ, αυτό το παραμύθι ότι το άγιο φως έρχεται από τον ουρανό, ενώ η προσευχή του πατριάρχη δεν λέει κάτι τέτοιο!
Καταλάβατε τώρα πού είναι η αμφισβήτηση; Είναι στην απάτη και μόνο! Στο ψέμα, που είναι του διαβόλου και όχι του Χριστού!
Εσείς φίλτατε, με ποιον από τους δυο είστε;

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1388819871180688
Διαβάζω:
 John James
Σπούδασε στο Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ
Πήγαινε στο London High School
Τόπος διαμονής: Λευκωσία
Τόπος καταγωγής: Λονδίνο
Χήρος

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006567669290
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
John James 

Αγαπητέ μου φίλε, δεν μας ενδιαφέρει με ποιό τρόπο έρχεται το Αγιο Φώς αν καταφθάνει δηλαδή απο το ουρανό η απο κάπου αλλού. Το θέμα ειναι οτι βγαίνει,και βγαίνει με θαυματουργικό τρόπο. Ούτε πιστευω οτι πρεπει να σχολιάζετε αυτο το γεγονός. Επίσης δεν μας ενδιαφέρει πάλι με τι μεταφορικό μέσο φτάνει στις χώρες το Αγιο Φώς, δεν υπάρχει κάποια αλλοίωση στο δόγμα της Εκκλησίας επομένως ουδέν σχόλιον...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
Και βέβαια, μας ενδιαφέρει από που έρχεται το άγιο Φως. 
Το Πατριαρχείο λέει, ότι ο Πατριάρχης το παίρνει από την ακοίμητη κανδήλα. Εσείς λέτε, ότι έρχεται από τον Ουρανό. 
Δηλαδή, διαψεύδετε τον Πατριάρχη;
Panagiotis Michalopoulos 
Το θέμα κ. John James, είναι τόσο απλό -είστε και θεολόγος. Τι δεν καταλαβαίνετε;
Το θέμα λοιπόν είναι ότι μας ενδιαφέρει, μας πονάει, αυτή η αλλοίωση της αλήθειας. Και η αλήθεια, είναι δόγμα της Εκκλησίας, αφού Αρχηγός της είναι ο ίδιος ο Χριστός που είναι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή.
Panagiotis Michalopoulos 

Αυτοί λοιπόν οι θρησκόληπτοι, οι θρησκέμποροι, οι θεομπαίχτες, οι κοινοί ψεύτες και απατεώνες, το άθλιο παπαδαριό, όλοι αυτοί που λένε ότι το «άγιο φως» βγαίνει με τρόπο θαυματουργικό (στην ίδια πλάνη είστε και εσείς, και οι ξεμωραμένες παρθένες της εκδοτικής «Μέλισσας» -της αδελφότητας «Λυδίας», -του καναλιού «»), μας λένε ότι κατεβαίνει από τον ουρανό!
Λες και το νερό του αγιασμού πέφτει και αυτό από τον ουρανό, ή εμφανίζεται θαυματουργικά από το πουθενά! Ο ιερέας εύχεται να αγιαστεί το ύδωρ που υπάρχει στο δοχείο, και αυτό το υπάρχον ύδωρ, αγιάζεται.
Panagiotis Michalopoulos 

Και στην περίπτωση του «αγίου φωτός», ο Πατριάρχης προσεύχεται να αγιαστεί η φλόγα με την οποίαν θα ανάψει τα κεριά του, μεταλαμπαδεύοντας την από τη φλόγα της ακοίμητης καντήλας του πανάγιου τάφου… Να αγιαστεί, και να φτάσει στους πιστούς που θα την παραλάβουν, σαν χάρη «φωτός αγίου»!
Την ίδια χάρη, που είχε και έχει, και η φλόγα από το καντήλι της κάθε άγιας τράπεζας ορθόδοξου ναού, που μετέδιδε όλα αυτά τα χρόνια –κάθε Πάσχα, ο κάθε ιερέας λέγοντας το «δεύτε λάβετε φως», πριν γίνει δηλαδή, πριν καθιερωθεί αυτή η φιέστα, αυτή η πανηγυρική εισαγωγή ξένου φωτός, ανήμερα το Μ. Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα.
Panagiotis Michalopoulos 

Διότι αν είναι υποδεέστερη η αγία τράπεζα του κάθε ορθόδοξου ναού, το ακοίμητο καντήλι του, σε σύγκριση με αυτήν την αγία τράπεζα του ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, και του δικού της ακοίμητου καντηλιού εκεί στον τάφο…
Τότε να αμφισβητήσουμε και την ίση αξία και της δικής μας θ. κοινωνίας (είδατε που το θέμα γίνεται, και, δογματικό;), και να ζητάμε να εισάγεται από εκεί (από εκεί που έγινε ο μυστικός δείπνος), και, το σώμα, και, το αίμα του Χριστού, ως πιο έγκυρο από αυτό της δικής μας θ. μετάληψης.
Σωστά;

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1388819871180688 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια, μας ενδιαφέρει από που έρχεται το άγιο Φως. Το Πατριαρχεί λέει, ότι ο Πατριάρχης το παίρνει από την ακοίμητη κανδήλα. Εσεί λέτε, ότι έρχεται από τον Ουρανό. Δηλαδή, διαψεύδετε τον Πατριάρχη;

Χριστός Ανέστη

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αληθώς Ανέστη, φίλτατε!
Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο.
Χαίρετε!