Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μ. Παρασκευή, χθες και είδαμε στην τηλεόραση- σε διαφορετικούς σταθμούς και εκπομπές, τόσο τον (μαλλιά, γένια, κλπ) κάτοικο της Βασιλείας των Ουρανών, πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη, όσο και τον κάτοικο Παραδείσου, τον μουστακαλή μακαρίτη κ. Χαράλαμπο, τον σύζυγο της Γεωργίας Βασιλειάδου

Τον μητροπολίτη Φθιώτιδας τον βλέπουμε συχνά στο δικό του κανάλι, αυτό της περιφέρειας του δηλαδή, στο «Σταρ Κεντρικής Ελλάδος». Είναι ο Δεσπότης που έχει την μούμια του Βησσαρίωνα.
Τον είδαμε λοιπόν και χθες, Μ. Παρασκευή, σε μια εκδήλωση της μητρόπολης του με θέμα «Ο αγωνιστής Αυγουστίνος Καντιώτης», να δηλώνει Καντιωτικός (τον Βαρθολομαίο τον ρώτησε;), και να παρουσιάζει τον καλεσμένο του, τον ομιλητή της εκδήλωσης, τον πατέρα Δανιήλ Αεράκη. Πριν ανέβει στο βήμα ο π. Δανιήλ, προηγήθηκε η προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο, με φωτογραφίες από τη ζωή του π. Αυγουστίνου, στις οποίες προσέξαμε το πόσο αδέξια έκανε ο γέροντας μας, εκείνη την ευλογία με το κωλοδάχτυλο, σαν δεσπότης.
Ακούστηκαν δε, και κάποια αποσπάσματα ομιλιών του...
(…ακούσαμε και μια ατάκα του π. Αυγουστίνου, με την οποία αναμασάει ότι ο Σταυρός του Κυρίου βρέθηκε θαμμένος μέσα στα σκατά, από τον Μ. Κωνσταντίνο και την αγία Ελένη)
Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο π. Δανιήλ και είπε πολλά και διάφορα προσωπικά του, για τη ζωή του με τον π. Αυγουστίνο...
 Δανιήλ Αεράκης
Από γυμνασιόπαιδο 14 ετών μέχρι και μετά ως φοιτητής, και μετά ως μέλος της αδελφότητας, για τους αγώνες της δεκαετίας του ‘60, και τα συλλαλητήρια του ’65 που είχαν σαν σύνθημα εκείνο το «Έξω οι πούστηδες από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος»...
Μέχρι και την επισκοποίηση του πατρός Αυγουστίνου το 1967, και τη δική του χειροτονία στα 35 του χρόνια. 
Δεν μας είπε όμως ο πατήρ Δανιήλ, πώς και γιατί έφυγε μετά από την αδελφότητα του π. Αυγουστίνου, και πώς βρέθηκε στο άλλο μέρος, σε αυτό του πατρός Επιφάνειου Θεοδωρόπουλου.
Μας είπε όμως ότι τάχα αυτοί οι δυο (
Επιφάνειος και Αυγουστίνος) ήταν πολύ αγαπημένοι, άγιοι και προφήτες της εποχής τους, συνεργάτες σε όλα, και ότι τώρα αγάλλονται και οι δυο… στην Βασιλεία των Ουρανών!
Να υποθέσουμε ότι έγινε και ο π. Δανιήλ προφήτης και ότι είδε την τελική κρίση, την ανάσταση των νεκρών και την είσοδο των δυο αυτών γερόντων της ορθοδοξίας στην Βασιλεία των Ουρανών, έτσι «τσιφ», χωρίς να περάσουν από τον Παράδεισο στον οποίον πήγαν τότε -μετά θάνατον, και ο ληστής και ο Χριστός;
 

Πιο σωστά θεολογική όμως χθες, ήταν μια επομένη τηλεοπτική εκπομπή, μια παλιά ελληνική ταινία (του 1959) στο κανάλι Άλφα. Μιλάμε για την ταινία «Ο θησαυρός του Μακαρίτη». 
Όχι, δεν είχε σχέση με τον θησαυρό του μάγου πατρός Πορφύριου, του κολλητού του γ. Παΐσιου! 
Είχε σχέση με τον μακαρίτη σύζυγο της Γεωργίας Βασιλειάδου, τον μουστακαλή κ. Χαράλαμπο, όπως τον βλέπαμε στο μεγάλο κάδρο στο σαλόνι του σπιτιού... Για τον οποίον η κυρία του, ανάφερε δυο φορές στη διάρκεια του έργου ότι ήταν τόσο καλός που θα πρέπει να πήγε στον Παράδεισο! Χα!
ΣΧΕΤΙΚΟ:

3 σχόλια:

Nits είπε...

KALI KE EVLOGIMENI ANASTASI. KIRIE MICHALOPOULO.
MITSA.A.

Ανώνυμος είπε...

KALI KE EVLOGIMENI ANASTASI. KIRIE MICHALOPOULO.
MITSA.A.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμήν, αγαπητή εν Χριστώ αδελφή!
Καλή Ανάσταση, να είστε πάντα καλά!
Χρόνια σας, πολλά!