Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Η απάτη του "Αγίου Φωτός" - ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο Στέφανος Ζωιδάκης κοινοποίησε στην δημόσια ομάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ένα σύνδεσμο.
10 ώρες πριν
Η απάτη του "Αγίου Φωτός" - ηχητικό ντοκουμέντο.
https://www.facebook.com/groups/1722745384661364/permalink/1895938030675431/

https://www.youtube.com/watch?v=aVDfe-g0y0s&app=desktop
ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, ΕΙΠΕ:     
Εγώ δεν ξέρω τι λέει ο Βολκόφ, αλλά ξέρω τι λέει το Πατριαρχείο:
Κάτι, που δεν έχει προσεχθεί μέχρι σήμερα και αναφέρεται εμμέσως στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου: www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agion_fos.htm, είναι η συμπροσευχή με αιρετικούς. Έτσι, σύμφωνα με τη λεπτομερή περιγραφή της τελετής:
    1/ Στις 11 το πρωί επιθεωρείται το Κουβούκλιο, για την ύπαρξη εύφλεκτης ύλης και σφραγίζεται η θύρα με κορδέλες και κερί. Το σφράγισμα της θύρας γίνεται από τον μουσουλμάνο θυρωρό του Ναού της Αναστάσεως.
    2/ Στις 12 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης με την ακολουθία του έρχονται από το Πατριαρχείο και κατευθύνονται στο άγιο βήμα του Ναού. Εκεί, προσέρχονται οκτώ αιρετικοί κληρικοί (4 Αρμένιοι, 2 Κόπτες και 2 Σύριοι) ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη και λαμβάνουν «καιρόν»., για να μετάσχουν της τελετής. Ακολούθως, λαμβάνουν «καιρόν» οι Ορθόδοξοι κληρικοί.
    3/ Ακολούθως, μεταφέρεται με πομπή η ακοίμητη λυχνία (προφανώς αναμμένη, καθ' ό ακοίμητη) στον Τάφο, αποσφραγίζεται η θύρα και τοποθετείται η λυχνία επί του Τάφου. Ξανασφραγίζεται η θύρα.
    4/ Ακολούθως, ξεκινάει πομπή με λάβαρα από το άγιον βήμα προς το Κουβούκλιον, με τον Πατριάρχη και κληρικούς και γίνεται περιφορά έξωθεν του Κουβουκλίου τρεις φορές. Δεν αναφέρεται ψάξιμο του Πατριάρχη, αλλά απέκδυση της στολής του καθώς και του Αρμένιου, που δείχνει την άκρα ταπείνωση. Εισέρχεται στο Κουβούκλιον ο Πατριάρχης με δυο αργυρούς πυρσούς και τρεις δεσμίδες κεριών εκάστη από 33 κεριά και ο Αρμένιος κληρικός, με δυο αργυρούς πυρσούς. Ο Πατριάρχης γονατίζει και διαβάζει την δεητική ευχή προφανώς υπό το φως της κανδήλας, ο δε Αρμένιος προσεύχεται στον προθάλαμο του Κουβουκλίου. Έτσι, στον ίδιο χώρο έχουμε συμπροσευχή Ορθόδοξου και αιρετικού Μονοφυσίτη Αρμένιου.
    5/ Στην ευχή αναφέρεται, ότι ο Πατριάρχης ποιεί «φωτοφάνεια» και λαμβάνει φως από την ακοίμητη κανδήλα και δέεται να καταστεί αυτό το φως «αγιασμού δώρον» και «πάσης θεϊκής χάριτος πεπληρωμένον». Δεν αναφέρεται έλευση φωτός εξ ουρανού. Εξ άλλου η ευχή είναι δεητική και όχι ευχαριστιακή.
    6/ Μετά το τέλος της ευχής, ο Πατριάρχης ανάβει τα κεριά από την κανδήλα και στο πρώτο, που δίνει το άγιον φως είναι ο αιρετικός Αρμένιος, εντός του Κουβουκλίου!
    7/ Κατόπιν, ο Πατριάρχης δίνει τους δυο αργυρούς πυρσούς με το άγιον φως από την βόρεια οπή του κουβουκλίου σε Ορθόδοξους κληρικούς και λαϊκούς και ο Αρμένιος από τη νότια οπή σε αιρετικούς κληρικούς και λαϊκούς. Ακολούθως πλημμυρίζει ο Ναός με τις φωταψίες των χιλιάδων κεριών. Επομένως το άγιον Φως εμφανίζεται εντός του Ναού της Αναστάσεως, πριν ανοίξει η θύρα του Κουβουκλίου.
    8/ Στη συνέχεια ανοίγεται η θύρα του Κουβουκλίου και εισέρχονται σ' αυτό ένας αιρετικός Κόπτης κληρικός και ένας αιρετικός Σύριος κληρικός και λαμβάνουν το φως από τον Πατριάρχη. Επομένως, εντός του Κουβουκλίου βρίσκονται 4 κληρικοί: ένας Ορθόδοξος (ο Πατριάρχης) και τρεις αιρετικοί (Αρμένιος, Κόπτης και Σύριος).
    9/ Ακολούθως εξέρχεται του Κουβουκλίου ο Πατριάρχης και οι 3 αιρετικοί κληρικοί και δίνει τη μια δεσμίδα φωτός στον εβραίο διοικητή της πόλης και τις άλλες δυο τις μεταφέρει στο άγιο βήμα. Στην πορεία ανάβουν τα κεριά των ευρισκομένων από τις δεσμίδες του Πατριάρχη. Σημειωτέον, ότι το άγιον φως έχει ήδη δοθεί από τις πλαϊνές οπές του Κουβουκλίου, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.
    Συμπέρασμα:
    Εντός του Κουβουκλίου έχουμε συμπροσευχές με αιρετικούς, καθώς και εντός του Ναού της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται πλήθος Ορθοδόξων, αλλά και πλήθος Αρμενίων, Κοπτών
    και Σύρων.
    Το άγιον Φως έχει ήδη δοθεί στους πιστούς, πριν βγει ο Πατριάρχης από το Κουβούκλιο.
 


P. MICHALOPOULOS είπε... 
«Το άγιον Φως έχει ήδη δοθεί στους πιστούς, πριν βγει ο Πατριάρχης από το Κουβούκλιο.»
Είχα βρει προ ετών, τυχαία σε μια ξένη ιστοσελίδα, ένα σχετικό βίντεο, με τους αιρετικούς να λαμβάνουν πρώτοι το άγιο φως και να τρέχουν αλαλάζοντες για να το μεταδώσουν στους δικούς τους. Ένας μάλιστα από αυτούς, αυτός που κρατούσε και τις λαμπάδες, ήταν καβάλα στους ώμους ενός άλλου ομοϊδεάτη του, ο οποίος έτρεχε και άνοιγε δρόμο…
Το είχα ανεβάσει και στο ιστολόγιο μου αυτό, αλλά μετά από κάποιον καιρό που το αναζήτησα για να το χρησιμοποιήσω ξανά, είδα ότι ήταν πια ανενεργό… Το είχαν κατεβάσει!

https://xairete.blogspot.gr/2017/04/blog-post_68.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΑΣ !!!