Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τι γίνεται τελικά ο διάβολος σαν γεράσει… Τότε δηλαδή, εκείνον τον μακρινό καιρό, από την Ημέρα της Κρίσης και μετά; Γίνεται κι αυτός καλόγερος ή καλόγρια, κατά το κοινώς λεγόμενο; Και ποιος θα τον γηροκομήσει; Οι Άγγελοι του; Και πώς θα λέγεται το μέρος εκεί; «Πρεβεντόριον η ωραία Άβυσσος», ή… «Το πυρ το εξώτερον – Τέρμα κολάσεως»;

Από τον λογαριαμό: 
Πρεβεντόριον η ωραία Άβυσσος
ή… 
Το πυρ το εξώτερον – Τέρμα κολάσεως
 ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας
19 Φεβρουαρίου στις 11:34 μ.μ.
ἰδοὺ μυστήριον ὑμῖν λέγω· πάντες μὲν οὐ κοιμηθησόμεθα, πάντες δὲ ἀλλαγησόμεθα, 52 ἐν ἀτόμῳ, ἐν ριπῇ ὀφθαλμοῦ, ἐν τῇ ἐσχάτῃ σάλπιγγι· σαλπίσει γάρ, καὶ οἱ νεκροὶ ἐγερθήσονται ἄφθαρτοι, καὶ ἡμεῖς ἀλλαγησόμεθα. 

53 δεῖ γὰρ τὸ φθαρτὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀφθαρσίαν καὶ τὸ θνητὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀθανασίαν. 
54 ὅταν δὲ τὸ φθαρτὸν τοῦτο ἐνδύσηται ἀφθαρσίαν καὶ τὸ θνητὸν τοῦτο ἐνδύσηται ἀθανασίαν, τότε γενήσεται ὁ λόγος ὁ γεγραμμένος· κατεπόθη ὁ θάνατος εἰς νῖκος 55 ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον; ποῦ σου, ᾅδη, τὸ νῖκος;
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ;
Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας 

Μου φαίνεται ότι σύμφωνα με την αποκάλυψη , θα τον κλείσει ο Κύριος στην άβυσσο
Panagiotis Michalopoulos 

Αν θυμάμαι καλά, στο ευαγγέλιο της κρίσεως (έτσι δεν λέγεται;) αναφέρεται ότι ο Κύριος ξεχωρίζει –κατά τα έργα του καθενός, το πού θα πάει αυτός τελικά, με τα «πρόβατα» ή με τα «ερίφια». Και στους μεν λέει να πάνε στη βασιλεία των ουρανών (αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με), και στους δε στην κόλαση που την είχε ετοιμάσει για τον διάβολο και τους αγγέλους του! 
Αυτοί λέει είναι οι δυο οριστικοί τόποι. 
Η άβυσσος, πού κολλάει στην τελική κρίση;
Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας 
Το Ευαγγέλιο της κρίσεως δεν το ξέρω , ίσως είναι από τα απόκρυφα , η αποκάλυψη μιλάει για άβυσσο , διαβάστε την
Panagiotis Michalopoulos 

Το "Ευαγγέλιο της ημέρας της κρίσεως", δεν είναι αυτό (η σχετική ευαγγελική περικοπή δηλαδή) που διαβάσαμε στις εκκλησίες, την περασμένη Κυριακή;
Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας
 α ναι συγνωμη δεν καταλαβα
Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας
“Και είδα έναν άγγελο που κατέβαινε από τον ουρανό, ο οποίος είχε το κλειδί της αβύσσου, και στο χέρι του μια μεγάλη αλυσίδα. Και έπιασε τον δράκοντα, το αρχαίο φίδι, που είναι διάβολος και σατανάς· και τον έδεσε για 1000 χρόνια. Και τον έριξε στην άβυσσο, και τον έκλεισε, και σφράγισε από πάνω του, για να μην πλανήσει πλέον τα έθνη, μέχρις ότου συμπληρωθούν τα 1000 χρόνια· και ύστερα απ’ αυτά πρέπει να λυθεί για λίγο καιρό” Αποκάλυψη 20:1-3.
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
2 Και έπιασε τον δράκοντα, το αρχαίο φίδι, που είναι διάβολος και σατανάς• και τον έδεσε [για] 1.000 χρόνια.
3 Και τον έρριξε στην άβυσσο…

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Η Αποκάλυψη μιλά αλληγορικά για γεγονότα που θα συμβούν σε όλη τη μετέπειτα διάρκεια της ανθρωπότητας, και στην περίπτωση αυτή, για γεγονότα «σημερινά», πολύ πριν την τελική κρίση, δηλαδή. 

Η άβυσσος εδώ και τα 1.000 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδος περιορισμού της εξουσίας του διαβόλου, όπως και του Άδη, που ξεκίνησε με την Ανάσταση του Χριστού.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Το ότι αυτό, το πιο πάνω, δεν είναι το τέλος, φαίνεται από την συνέχεια…
ΔΙΑΒΑΖΩ:
10 Και ο διάβολος, που τους πλανούσε, ρίχτηκε στη λίμνη με τη φωτιά και το θειάφι, όπου [είναι] το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης• και θα βασανίζονται ημέρα και νύχτα, στους αιώνες των αιώνων.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Εδώ, ναι, είναι το τέλος. Αυτό, μετά την τελική κρίση. 

1. Οι σωσμένοι και αναστημένοι, μεταβαίνουν στη βασιλεία των ουρανών…
2. Οι κολασμένοι, και ο διάβολος, στην κόλαση, που για αυτόν τον διάβολο για την αιώνια τιμωρία του την είχε ετοιμάσει ο θεός, και η οποία αρχίζει από αυτήν την στιγμή να λειτουργεί.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=248183622306604&id=100013449038707

Δεν υπάρχουν σχόλια: