Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Άμα λοιπόν αρχίσει ένα ψέμα, έστω μικρό και αθώο, το πράγμα καταλήγει μετά, σε μια απόλυτη ξευτίλα… Στο να αγιογραφούμε πράγματα που δεν έχουμε δει, παρά την απαγόρευση της Εκκλησίας… Στο να προσκυνούμε και να πιστεύουμε και να λατρεύουμε πράγματα που δεν στέκουν! Όπως εδώ, τον Χριστό, σαν τον Χάρη Ζάβαλο, στη ταινία «η βίλα των οργίων»!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Διάλογοι: 1. Μαρία η Μαγδαληνή… «Τι επεισόδιο, έχασα Κύριε;» 2. Κύριος… «Αναστήθηκα Μαρία, μέσα στις τρεις μέρες -όπως είχα πει. Έχασες, αυτά που λέει ο Ματθαίος για σεισμούς, για νεκρούς που αναστήθηκαν μαζί μου, για το πώς ξεκόλλησα από πάνω μου τα σαβάνα, πώς ντύθηκα αυτά τα ωραία ρούχα, πως κατάφερα και άνοιξα τη βαριά πέτρινη πόρτα του τάφου, και τέλος πως βγήκα έξω και πήρα στο κυνήγι του στρατιώτες του Πιλάτου, –ολόκληρη κουστωδία, και ακόμη τρέχουν! Και να, είμαι δω, στα πέριξ του τάφου, να σας υποδέχομαι! Τόσο άλλαξα Μαρία, που με πέρασες για τον κηπουρό;»

 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Χρήστος Κλητσινάρης 
«Έρχεται ουν Σίμων Πέτρος ακολουθών αυτώ και εισήλθεν εις το μνημείον και θεωρεί τα οθόνια κείμενα και το σουδάριον, ο ην επί της κεφαλής Αυτού, ου μετά των οθονίων κείμενον αλλά χωρίς εντετυλιγμένον εις ένα τόπον..  
Ποιός και πώς λοιπόν κατάφερε να τα λύσει, να διπλώσει μόνος Του το σουδάριο, να κυλίσει την τεράστια πέτρα και να διώξει όλη την κουστωδία των στρατιωτών
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και καλά για τα σάβανα! Φυσικό ήταν να τα πετάξει από πάνω του ο Χριστός, με την ανάσταση του. Αυτά τα είδαν οι μαθητές στον άδειο τάφο, και είναι κάτι που δεν αμφισβητείται!
Αλλά ήταν ανάγκη να βγάλει την πέτρα ο Χριστός για να βγει; Δεν μπορούσε να βγει με κλειστή την πόρτα, όπως έμπαινε και στο υπερώο των μαθητών με κλειστές τις πόρτες; Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά εδώ!
Συγκεκριμένα, μόνο στο ευαγγέλιο του Ματθαίου αναφέρεται ο σεισμός οι άγιοι που αναστήθηκαν και οι Ρωμαίοι στρατιώτες που επέβλεπαν τον τάφο του Ιησού.
Ο Ματθαίος περιγράφει την ανάσταση του Χριστού! Τι ώρα όμως έγινε; Ποιος αυτόπτης μάρτυρας την κατέγραψε; Κανείς δεν ξέρει, διότι έγινε αθόρυβα, μυστικά, και κανένας δεν την είδε!

Χρήστος Κλητσινάρης 

Η Ανάσταση Παναγιώτη, δεν εξηγείται με την λογική...
ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...
και δεν ζητούμε μετά καμία απολύτως απόδειξη.
Panagiotis Michalopoulos 

Ναι, μπορεί να είναι και μάταιο, το να προσπαθούμε με τη λογική που μας έδωσε ο θεός, να εξηγήσουμε το παράλογο, το πλαστό, το ψεύτικο, το γελοίο!
Κάποιος λοιπόν, εμφανίζεται να είναι στην πλατεία στο θεατρικό «εδώ η καλή Ανάσταση», στο κέντρο της αίθουσας, στην πρώτη θέση καθισμάτων, στο θέαμα… Και είναι μόνος του, σαν να ξέρει μόνο αυτός, τι ώρα θα αρχίσει η παράσταση… Και κάθεται αναπαυτικά και την βλέπει, και μετά πάει σπίτι του και την περιγράφει, την καταγράφει!
Περιγράφει ότι ήταν λαμπρά τα ρούχα του Χριστού, και άλλα σχετικά σκηνοθετημένα!
Panagiotis Michalopoulos 

Και έχουμε πια εκατομμύρια ορθόδοξες εικόνες, που παρουσιάζουν αυτήν την ανάσταση –βαριετέ του τσίρκου! Μια τέτοια εικόνα, είναι τώρα και στον τάφο του Χριστού, εκεί στο ναό της Ανάστασης… Εκεί όπου παίζεται κάθε χρόνο και το άλλο κωμικό θέατρο, αυτό με το λεγόμενο άγιο φως.
Οι εικόνες λοιπόν αυτές, παρουσιάζουν τον Χριστό να ανασταίνεται, να πετάγεται σαν ελατήριο πάνω από τον τάφο, ενώ πάνω στο θεόγυμνο σώμα του, ανεμίζει ένα σεντόνι που φορά ανάρριχτο και το οποίο (άλλοτε άσπρο και άλλοτε κόκκινο) είναι ασύμμετρο ως προς το στυλ του. Δορυφορείται δε αυτός ο Χριστός, και από αγγέλους. Επίσης, κρατάει και μια σημαία (κανονικό μπαλέτο στο Δελφινάριο του Σεφερλή), και να ευλογεί πονηρά με το παρα –μεσαίο δάχτυλο, σαν μητροπολίτης!
Panagiotis Michalopoulos 

Άμα λοιπόν αρχίσει ένα ψέμα, έστω μικρό και αθώο, το πράγμα καταλήγει μετά, σε μια απόλυτη ξευτίλα… Στο να αγιογραφούμε πράγματα που δεν έχουμε δει, παρά την απαγόρευση της Εκκλησίας… Στο να προσκυνούμε και να πιστεύουμε και να λατρεύουμε πράγματα που δεν στέκουν! Όπως εδώ, τον Χριστό, σαν τον Χάρη Ζάβαλο, στη ταινία «η βίλα των οργίων»! 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=225131841198536&set=a.104805383231183.1073741828.100011051643644&type=3&theater
Χρήστος Κλητσινάρης
Δούλεψε στον Greek Army (E.Σ)
Πήγαινε στο ΣΜΥ
Πήγαινε στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
Τόπος καταγωγής: Ιωάννινα
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011051643644
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Χρήστος Κλητσινάρης 
Παναγιώτη δεν σε γνωρίζω, υποπτεύομαι όμως ότι έχεις επηρεαστεί από κάποια αίρεση. Αυτές θεοποιούν την Λογική, όλα θέλουν να τα εξηγήσουν βάση αυτής και ποτέ τους δεν εξέτασαν αν είναι υγιής η Λογική τους. 
Μάθε αγαπητέ μου ότι στο χώρο που εισήλθες " δια πίστεως νοούμεν ...." 
Δεν θα εξετάσω εικόνες και σχέδια μου αρκεί η χαρά της Ανάστασης που βιώνω στην ζωή μου και είμαι πλήρης εν αυτή. 
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του Πονηρού, ο οποίος κάμει τους ανθρώπους να διϋλίζουν κώνωπες και να καταπίνουν καμήλους. 
Τίποτε από όσα παρατηρείς δεν με βοηθούν να ξαναγίνω παιδί κατά την κακία και να χαίρομαι και να αγάλλομαι στην αγκάλη του Κυρίου μου.
Επειδή πολλά είπαμε σήμερα και εδώ και αλλού Παναγιώτη, τον ατομικό μας αγιασμό να προσέξουμε, όλα τα άλλα είναι μάταια. Καλό και ειρηνικό βράδυ.
Panagiotis Michalopoulos 

Η πίστη αγαπητέ, δεν είναι ένα τσιπάκι που σου έβαλαν στον ύπνο σου, και αυτό πια να σε καθοδηγεί στα τυφλά!
Είναι μια διδασκαλία που σου εξήγησαν και εσύ την δέχτηκες και με το νου και με την καρδιά!
Αν σου έλεγαν να πιστέψεις σαν θρησκεία την κοκκινοσκουφίτσα θα το έκανες; Όχι βέβαια!
Και όμως: Κάποιοι σήμερα, αυτό έχουν καταφέρει… Να πασάρουν σαν ορθόδοξη πίστη κάτι το γελοίο, κάτι ακόμα και πιο κακότεχνο και ερασιτεχνικό και από αυτήν την κοκκινοσκουφίτσα: Όλα τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Και σε εκβιάζουν και σε εξουθενώνουν σωματικά και πνευματικά να δεχτείς το κάθε ψέμα για αληθινό, και την όποια αλήθεια να την απορρίπτεις σαν αίρεση!
Και πας μετά στις συνάξεις (υπόθεση κάνω, δεν σε ξέρω) των δαιμονισμένων Πεντηκοστιανών, και χορεύεις και χτυπιέσαι… Και χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια, κραυγάζεις τον ύμνο τους που λέει «Άνοιξε η πέτρα, και βγήκε ο Χριστός!»

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=225131841198536&set=a.104805383231183.1073741828.100011051643644&type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ με το κλασικό το σεντόνι του, σε άλλη μια χαρακτηριστική φάση του έργου, σε εκείνη τη σκηνή… Μετά από το τριήμερο σκοτάδι στον Άδη… [Σύμφωνα με το σενάριο: Έγινε φως, η Ανάσταση! «Αλλάχ ου ακμπάρ», αναφώνησε ο βρετανός ηθοποιός, μόλις μπόρεσε και βγήκε στο φως της ημέρας… Περιχαρής πλέον, αφού πριν τον εμπόδιζε εκείνη η βλαμμένη η βαριά η παλιόπετρα, στην πόρτα του τάφου! «Σαλάμ αλέκουμ», και «αλέκουμ σαλάμ» αντιφώνησαν μαζί, οι δυο μαζορέτες (σεμνές αυτές -όχι όπως οι άλλες) που είχαν πάει να τον υποδεχτούν, προσφέροντας του μάλιστα και μερικούς παρθενικούς κρίνους!]

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ritsinos Ritsos Ritsos
η γιαχωβας εισαι η απο εκεινουσ τους αθεους που λατρευουν η τον εαυτο τους η τον μαμωνα θεο τις χλιδης το παραμυθι που εγραψες καλο αλλα δεν ειχε δρακο μεσα. και σου κανω μια ερωτησι τι σε νοιαζη ρε αινσταιν που τα καταλαβαινης ολα τι σε νοιζη τι ππιστευη ο καθενας; και δεν ακουω κανεναν να λεη για τον γιαχβε για τον βουδα για τον μωαμεθ τιποτα διοτι 1χεζης σπανακι απο φοβο 2 ολες οι θρησκειες γιδι συμφωνουν για την αναστασι του ζωου ανθρωπου σε ανθρωπο αναστασι σημαινη ανω στασι αμαρτια σημαινη σφαλμα εσυ ρε γιδι βλεπης επι χιλιετιες να γινεται σωστα πραγματα; πεινα πολεμοι πορνεια ναρκωτικα
(2 ώρες πριν)
Panagiotis Michalopoulos

Panagiotis Michalopoulos
Φαίνεται πως έμεινες μόνο στον πιο πάνω τίτλο αγαπητέ Ρίτσε,
Στον τίτλο μιας ανάρτησης μου στο ιστολόγιο μου το «χαίρετε»…
Και δεν έκανες το κλικ για να σε πάει στο κείμενο μου, σε έναν διάλογο μου δηλαδή, χθες, με έναν άλλο αδελφό, τον Χρήστο.
Θα έβλεπες τότε, ότι εγώ είμαι υπέρ της Ανάστασης... Αυτής, όπως την πιστεύει η Εκκλησία μας η ορθόδοξη.
Διαφωνώ όμως με κάποιες εικόνες της Ανάστασης του Χριστού που ακριβώς αυτές φαίνεται πως δεν την πολυπιστεύουν, και γι αυτό την τραβάνε, την ξεχειλώνουν, την παραποιούν και τελικά την γελοιοποιούν μεταβαλλόντας την εικόνα της Ανάστασης σε τσίρκο και σε καρναβάλι.
Και διαφωνώ, από καθήκον διότι είμαι κληρικός- Αναγνώστης, κήρυκας του λόγου του θεού, αριστούχος Κατηχητής –πτυχιούχος, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και παλιός ιεραπόστολος… Και επομένως, έχω έννομο συμφέρον να διαμαρτύρομαι ενάντια σε όποιον αφαιρεί αλήθειες ή προσθέτει ψέματα στην ορθή πίστη, και πλαστογραφεί και παραποιεί, και ξεφεύγει από τη σωστή χριστιανική λατρεία.
Αν θες συνεχίζουμε τον διάλογο, αλλά χωρίς προσωπική επίθεση, χωρίς να αλληλοβριζόμαστε.
Πολιτισμένα, και με αγάπη -σαν αδέλφια. Μπορείς;
(6 λεπτά πριν)

Panagiotis Michalopoulos
Έχουμε άλλωστε –όπως βλέπω στο προφίλ σου, και 60 κοινούς φίλους, μίστερ Ritsos.
Άρα, είμαστε φίλοι... Μακρινοί πια, μετά την διαγραφή που σου έκανα τώρα, προσωρινά.
Αν μετάνιωσες για τις βρισιές, κάνε μου αίτημα φιλίας και θα το δεχτώ.
Αν συνεχίσεις μαινόμενος, θα σε μπλοκάρω.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1351520241577318

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ritsinos Ritsos Ritsos
με συγχωρεις για την παρεξηγησι διοτι ολοι τα βαζουν με τον χριστιανισμο και λεη ενα ρητο το δενδρο με το καλο καρπο πετροβολας για να πεζουν οι καρποι αμα δεν κανη καρπουσ τι να πετροβολησισ για να πεση; [...] τωρα για την ιερατικη ταξι ως επι των πλειστων ητανε και ειναι και θα ειναι εκφυλισμενοι διοτι πιστευουν και προσκυνουν τον αγιο βαλαντιο

Panagiotis Michalopoulos
Ο Άγιος Βαλάντιος, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ!
Η ωραιότερη ταινία που έχω δει!
«Εταιρία θαυμάτων», νομίζω ότι ήταν ο τίτλος!
Επετειακά δε, την πρόβαλε πάλι πρόσφατα η ελληνική τηλεόραση (το Μέγκα νομίζω), τις προάλλες, ανήμερα της γιορτής της ορθοδοξίας, σημαδιακά, την Κυριακή της ορθοδοξίας!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1351520241577318