Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Τριώδιο: Ανοίγει, σήμερα… «Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου»! (σας το θυμίζω, μαζί με τις πρόσφατες αναρτήσεις, στο μπλογκ μου.)

Μισή ντουζίνα, από κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούν οι πιστοί όταν βρίσκονται στην εκκλησία. Διαβάζω, και σχολιάζω…


Το περιστέρι… Ήταν εκεί, ΚΑΙ αυτό! Και, τότε… Όπως ΚΑΙ πάντα ΚΑΙ παντού!


Όχι καλό μου παιδάκι! Πώς σου ήρθε τώρα αυτό! Δεν σε κατέβασα από κανένα Ίντερνετ, και τι στο καλό είναι πάλι αυτό! Μιλάς πολύ προχωρημένα και δεν σε καταλαβαίνω! Απλά, ήταν άνοιξη τότε, μοσχοβολούσαν παντού οι κρίνοι, καλή ώρα… Και καταλαβαίνεις, τι έγινε! Αν ακόμα αμφιβάλεις, τότε δεν έχεις τίποτε καλύτερο, παρά όταν θα μεγαλώσεις κάπως, να πας κι εσύ μια βόλτα ως προσκυνητής στη Τήνο… Και θα με δεις εκεί, με τον Άγγελο, με τον κρίνο και με το περιστέρι… Και τότε, πιστεύω ότι θα σου λυθεί κάθε άλλη σχετική απορία!


Μη το παρεξηγείτε, μη το κατακρίνετε, μη το μαλώσετε! Μικρό παιδάκι, απαίδευτο ακόμα για ιερόπαις – παπαδάκι, στο ιερό… Προσπαθεί –παίζοντας με τα δαχτυλάκια του, να μιμηθεί κάπως τους ελληνορθόδοξους παπάδες, και να ευλογήσει έτσι παράξενα -σαν και αυτούς… Δεν τα καταφέρνει όμως και τόσο καλά. Ακόμα δεν έχει μάθει το καημένο, το πώς να παίζει σωστά με το μεσαίο ή το παράμεσο δάχτυλο! Έτσι, στην ευκολία του επάνω, κάνει μια άλλη εξίσου πονηρή χειρονομία, …το καημένο!


Από Facebook, Προς Panagiotis Michalopoulos: «Ο Patrikiou F. Antonios ανέφερε το όνομά σας σε ένα σχόλιο.»


Συζήτηση, ανωτάτου πνευματικού επιπέδου… Στη νοηματική (στη συμβολική -με χειρονομίες) γλώσσα. 1. Ο από πάνω -αριστερά: «Έμπαινε Γιούστο!». 2. Ο από κάτω δεξιά: «Σαλάμ Αλέκουμ!»


1. «Η κυρά υπαπαντή», είναι η Παναγία. Την γιορτάσαμε προχθές. Ήταν ημέρα αργίας των πάντων. «Και τα γαϊδούρια, σχόλη»! 2. Αλλά και χθες που γιόρταζε ο άγιος Συμεών ο Θεοδόχος («ο Άγιος Συμιός»), είχαμε μια σχετική αργοσχολίαση, αφού τούτη τη μέρα, είναι απαγορευμένη η οποιαδήποτε εργασία για τις εγκυμονούσες, για να μη βγει λέει, σημαδεμένο το παιδί! «ΣΗΜΑδεμένο» από τον… Συμιό!


Διαβάζω: «Μαριάμ, η θεογεννήτρια»! (Ερώτηση: Στην ατμογεννήτρια, έχουμε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από γεννήτρια που έχει κινητήρια δύναμη τον ατμό. Στην Μαριάμ, όμως, ποια κινητήρια δύναμη την κάνει να γεννά θεούς; Και ποιο από τα τρία πρόσωπα της αγίας τριάδος γέννησε; Τον νέο, τον γερό, ή το… περιστέρι;)


Τρεις τυχαίες φωτογραφίες –εικόνες: Βλασφημία, και… κωλοδάχτυλο!


Ο «ΤΡΕΛΟΣ» ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


Μα τι λες τώρα αγαπητέ φίλε ηλεκτρολόγε; Πιστεύω σε σένα, σαν χρήσιμο άνθρωπο για κάποια ηλεκτρολογικά προβλήματα στο σπίτι μου, και θα χαρώ αν μπορείς να τα αναλάβεις. Αλλά δεν πιστεύω σε εσένα ΚΑΙ σαν ιεροκήρυκα του facebook, και έχω τους λόγους μου.


Η αγιοκατάταξη, του διαβόητου γέροντα Παϊσίου του αγιορείτη. (μια «Τρίτη και 13», λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του)


Γιατί θύμωσες βρε Ρούλα; Νόμισες ότι σου έθιξα την εικόνα, το εικονίδιο τέλος πάντων του προφίλ σου; Και γι αυτό το πήρες προσωπικά να πούμε;


Αγιογράφηση, με την τεχνική του «μαρκετερί». Χαρακτηριστικό της, είναι η μεγάλη απλούστευση. Εδώ για παράδειγμα, είναι η Γέννηση. Η «αφαίρεση», θέλει να μην υπάρχουν ζώα, να μη φαίνεται και αν είναι σπηλιά ή στάβλος… Επίσης, δεν φαίνεται ούτε και η ηλικία του Ιωσήφ!..


Απόψε, συζητώ με τον φίλο μου, τον χρήστη «Μοναχός Εφραίμ». Θέμα, η ευχή «καλό παράδεισο!»


Πάντρεψε, ευλογώντας το μυστήριο, τον πρώτο του ξάδερφο!


«Δεν σου κάνω, τον… άγιο! Αχ, αμάρτησα!»


Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Κοσμάς Λαμπρινός κοινοποίησε ένα σύνδεσμο, στον λογαριασμό του -στο facebook, ένα βίντεο με μια ομιλία του για την Υπαπαντή, στο YouTube.


Αντί για την εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού, λιτάνευσαν μια… μινιφορούσα κοπελιά!


Δεν αρκεί που η «ορθόδοξη» εκκλησία κατάντησε να στεφανώνει de facto την πορνεία, αφού δέχεται να βαπτίζει αμέσως τα παιδιά, όσων μόλις προηγουμένως έχει ευλογήσει (?) το γάμο, ανέχεται κιόλας να εμφανίζεται ότι μπορεί ακόμα (για τα «τυχερά» των παπάδων της) να μεταβάλλεται άνετα, και σε… σκυλάδικο!


Νέο δόγμα της ορθόδοξης εκκλησίας: Με τα μνημόσυνα ο θεός, δεν αλλάζει γνώμη ώστε να αλλάξει θέση σε ήδη κολασμένους και να τους βάλει από τον Άδη στον Παράδεισο. Τα μνημόσυνα λέει, έχουν αναδρομική ισχύ! Δηλαδή, τα έχει ακούσει ο θεός, αιώνες πριν εμείς τα κάνουμε. Έτσι, όταν κάποια ψυχή που είναι για την κόλαση πεθάνει, την έχει ήδη συγχωρέσει ο θεός, από το μνημόσυνο που της έγινε! Και της έχει έτοιμο το εισιτήριο για την βασιλεία των ουρανών! Την κρίση του την έχουν προλάβει τα κόλλυβα, τα παπαδικά τα ψυχοσάββατα, τα σαρανταλείτουργα, τα τρισάγια, και τα καλογερικά τα κομποσκοίνια!


Η εορτή «της Υπαπαντής», σήμερα! «Δεσποτική» εορτή… Του Σωτήρα Χριστού βέβαια, που μετατράπηκε σε… θεομητορική. Λέμε λοιπόν: «Η Παναγία η Υπαπαντή»! Σαρδάμ… «Αναντάμ – Παπαντάμ»!.. (Διαβάζω ότι γιορτάζει η «Παναγία Υπαπαντή Καλαμάτας» η… «Καλαματιανή Υπαπαντή» - πολύ θαυματουργή εικόνα!)


«Ένα φιλάκι, είναι λίγο! Δώσε μου… τέσσερα!..»


Ο συνειδητός όμως χριστιανός, που επιλέγει το προσκύνημα γενικά, είτε αυτό το κάνει στην ενορία του, ή στην εικόνα που έχει, ή σε κάποιο λείψανο που ήρθε στην περιοχή του, ή σε «τίμιο ξύλο», κλπ, διαπράττει μεγάλο αμάρτημα… Διότι –ενώ έχει την ψευδαίσθηση ότι αγιάζεται, ότι σώζει την ψυχή του με όλα αυτά τα τυπολατρικά, στην πραγματικότητα την χάνει και κολάζεται, διότι παραβαίνει την εντολή του θεού που λέει να μην προσκυνάμε είδωλα!


ΣΧΟΛΙΑ: 1. Panagiotis Michalopoulos: «Όταν ο Ιωσήφ είδε ότι η Μαρία ήταν έγκυος, σκέφτηκε να την διώξει, νομίζοντας την για μοιχαλίδα. Αλλά εμφανίστηκε ο Άγγελος, και του αποκάλυψε το μέγα μυστήριο. Έτσι την κράτησε! Πώς όμως θα δικαιολογούσε τη γέννηση του παιδιού στον περίγυρο του; Θα έλεγε ότι αυτός ήταν ο φυσικός πατέρας;» 2. Panagiotis Michalopoulos: «Και όταν γύρισαν στην πατρίδα τους, μετά τον θάνατο του Ηρώδη, πώς ο 80χρονος παρουσίασε το παιδί της 15χρονης; Σαν δικό του παιδί;»


(ΣΧΕΤΙΚΟ: Υπάρχει μάλιστα και μια παλιά λαϊκή έκφραση που λέει: «Της κυράς Υπαπαντής, και τα γαϊδούρια σχόλη»! Τόσο μεγάλη είναι αυτή η γιορτή, δηλαδή, της… κυράς Παναγιάς – Υπαπαντής, που κάνουν αργία ακόμα και τα γαϊδούρια!..)


Άγιος Γεώργιος: Τροπεοφορός, Τροπεοφώρος, ή Τροπαιοφόρος;


Σήμερα στο facebook, συζητώ με τη νέα φίλη μου (από την Καλιφόρνια, αυτή), την χρήστη «Soula Athanasia Proskinitria», για τον θρησκευτικό τουρισμό, για τον «αγιασμό» της στον Ιορδάνη τον ποταμό.


Παπάδες, με πούρο στο facebook? Αυτούς φαίνεται, δεν τους άγγιξε καθόλου η οικονομική κρίση… Δημόσιοι υπάλληλοι, τυχερά από μυστήρια… Λάδια -ψωμιά κλπ, από ιεροπραξίες…


Πώς λοιπόν εμείς πάμε στην Παναγία της Τήνου (και στα τέσσερα, άμα λάχει) και προσκυνάμε εκεί, αυτήν την βλάσφημη –παπική, εικόνα της...


To... No, 2.


Αν και «Στρατηγός» η Παναγία (στον ακάθιστο ύμνο), δεν φέρει τέσσερα αστέρια. Έχει μόνο τρία, όπως τα διακριτικά του Αντιστράτηγου -σε διάταξη πυραμίδας βέβαια, ο οποίος όμως προσφωνείται στρατηγός και αυτός (π.χ. «στρατηγέ μου!», στο «ένας ήρως με παντούφλες»)! Οι αντίστοιχοι βαθμοί στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ο Αντιναύαρχος και στην Πολεμική Αεροπορία ο Αντιπτέραρχος. (Προσφωνείται όμως και Πτέραρχος. Π.χ. «ο κύριος πτέραρχος!», στην ελληνική ταινία με τον Χατζηχρήστο.) Αν δείτε όμως το πιο κάτω βίντεο αγιογράφησης, θα ανακαλύψετε ότι τα αστέρια της Παναγίας, είναι… λουλούδια!


ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;


Δεν είναι UFO. Είναι η μικρή Μαρία, την οποίαν από τριών ετών κάτι γεροί που βαφτίστηκαν γονείς της, την έκλεισαν στο ναό –από τάμα λέει, για 12 ολόκληρα χρόνια. Στα 15 της, οι ιερείς την έκαναν πάσα σε έναν 80χρονο –τον Ιωσήφ, ο οποίος όταν μετά από λίγο είδε ότι ήταν ήδη έγκυος, ήθελε να τη διώξει! Όλα αυτά τα αρνητικά, η σοφή η Εκκλησία μας, τα αντιμετωπίζει με αυτήν την παρουσίαση της Μαρίας… σαν UFO! Έτσι, για εντυπωσιασμό!


Ελάτε να παίξουμε, το… «Πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί!»


ΜΗΝΥΜΑ: «κυριε παναγιωτη καλησπερα. με ολο το συμπαθιο κανετε καυστικα σχολια για την εκκλησια ο λογος? δε καταλαβαινω»


Όλα σκατά, λοιπόν! Στον δικό μας παράδεισο –ως γνωστόν, δεν θα έχουμε ούτε ουρί, ούτε και πιλάφι! Θα έχουμε όμως, λέει, κάτι γριές εκεί (φωτο: με το μαύρο τους, το χάλι) που θα φορούν και τσαρούχια, και θα πήζουν τυρί από ξινόγαλα! Συμπέρασμα: Άσε τότε, εμείς, δεν θα θέλουμε να πάρουμε! Θα συνδυάσουμε –αν γίνεται, και τους δυο παραδείσους, και τον δικό μας, και των μουσουλμάνων φίλων μας. Το σχέδιο: Θα είμαστε κάπου απόμερα, και θα περιμένουμε τη γριά-μπάμπο, να φτιάξει το τυρί, και να μας το φέρει. Μετά, φεύγει αυτή, και έρχεται το μανουλο-ουρί, για να μας σερβίρει στον οντά το πιλάφι, και να μας τρίψει μέσα και την μυτζήθρα της γριάς! Θαύμα!


ΜΗΝΥΜΑ: «Ειρηνη Χριστιανη»,‎ προς «Panagiotis Michalopoulos»… (στο χρονολόγιο μου, στη σελίδα μου στο facebook)


Βλέπουμε τακτικά διάφορους «κοσμικούς» -ακόσμους ανθρώπους, να διηγούνται ένα σωρό από ανόητα ανέκδοτα, σχετικά με την κόλαση και τον παράδεισο… Και χαχαχά, και χουχουχού, κλπ!


Έκαναν λατέρνα, τον Σταυρό του Κυρίου μας!


Η Παναγία, με τον Χριστό: Ποια από τις δυο παραστάσεις είναι πιο αυθεντική –αντιπροσωπευτική, γνήσια; 1. Η έγχρωμη (ζωγραφιά); ή 2. Η ασπρόμαυρη (φωτο) εικόνα;


Ο χρήστης Άγιος Γεώργιος, κοινοποίησε: «ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ»!


Έτσι, ντυμένος (μασκαρεμένος) με άμφια μητροπολίτη… (και χαιρετώντας σατανιστικά), «ευλογούσε» ο Χριστός;


Είναι λοιπόν τόσο πολύ αιρετική, η φαινομενικά ορθόδοξη εκκλησία της αγίας τριάδας αμπελοκήπων; Παπική είναι; Ουνίτικη;


Πάει η θρησκεία μας, χάνεται! Πού είναι πια εκείνα τα παλιά, τα καλά τα σχολικά βιβλία, για τα «καλά παιδιά», με τις ορθόδοξες εικόνες; Εδώ, βλέπετε ένα παλιό βιβλίο, με τον εκκλησιασμό στην Παναγία την «Βαγγελίστρα»… Στην πόρτα της εκκλησίας, δεσπόζει η παπική εικόνα του Ευαγγελισμού, σαν αυτή της Τήνου… Η δήθεν Μεγαλόχαρη και δήθεν θαυματουργή… Αυτή, η σκεπασμένη με χαϊμαλιά από πάνω, και που από κάτω έχει τον Ευαγγελισμό με το περιστέρι και τον γονιμοποιό κρίνο…


Φωτοστέφανο δε, έχει και ο Βούδας, μαζί με το κομποσκοίνι που κρατά, μαζί με το κωλοδάχτυλο ευλογίας που κι αυτό του το κλέψαμε μαζί με τα κεριά, τα λιβάνια, τα καντήλια, το χειροφίλημα και την προσκύνηση, τα κουβούκλια στις εικόνες και τις τέντες στις λιτανείες… Όλα, στοιχεία της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας που τα κλέψαμε, τα οικειοποιηθήκαμε!


Έκαναν σκέτη χωματερή, τον Εσταυρωμένο! Και τι δεν έχουν κρεμάσει επάνω του! Μόνο προφυλακτικά δεν του έβαλαν για διακόσμηση… Από στεφάνια, μέχρι διάφορα χαϊμαλιά… Και όλο προσθέτουν! Τώρα, πρόσθεσαν και ένα φρέσκο στεφάνι με μπουμπούκια στο κλαδί, και μιλάνε για θαύμα!


Αλλά δυστυχώς, και της Παναγίας τα μάτια πούλησαν οι ορθόδοξοι στους αιρετικούς, και η Πόλη τελικά δεν σώθηκε!..


Μαύρα μεσάνυχτα – «πρώτη ανάσταση»… Χωρίς καμπάνες τότε, κροτίδες, βεγγαλικά και παπάδες! Άστραψε όμως και βρόντησε, ο τόπος… Και μέσα στα σκούρα σύννεφα, φάνηκε ο Χριστός, με ξέπλεκα τα πλούσια ξανθά μαλλιά του, να ανεμίζουν…


Νέος άνθρωπος ο ιερέας -άντρακλας… Και μετά από όσα άκουσε από τη νέα και ωραία κυρία (κολλημένη επάνω του), πώς να μη της πει στο τέλος: «Πάμε τώρα σε ένα πιο ιδιαίτερο χώρο ευλογημένη… Πιο ευρύχωρο και απομονωμένο… Γα σκύψεις κανονικά, και να σου διαβάσω την απόρρητη συγχωρητική ευχή!»


Ορίστε, άπιστοι, για να δείτε πόσο πολύ ζωντανή είναι η πίστη μας: 1. Και ο Άγιος Γεώργιος ήταν αληθινός (υπάρχει άλλωστε και ο τάφος του, κάπου στην Ανατολή, υπάρχουν και διάφορα λείψανα του σε διάφορα προσκυνήματα), 2. Και το άλογο του υπήρχε (είναι θαμμένο χωριστά), 3. Και ο δράκος βέβαια (που αυτόν όμως τον έφαγαν και δεν έμεινε κοκαλάκι του). [Εδώ, φαίνεται καθαρά στον ουρανό, πάνω από ένα εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη, μια θαυμαστή αναπαράσταση εκείνης της ιστορικής μάχης.]


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο… Και κοπιάστε για καφεδάκι και συζήτηση πάνω στα πιο πρόσφατα θέματα μου -στο «χαίρετε», τα οποία είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: