Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αλλά πού να βρεθεί ένας χριστιανός, ένας ανώτατος άρχων, για να τους τα κλείσει όλα αυτά τα παπαδομάγαζα τους, αυτά που πουλάνε παραμύθια και μόνο παραμύθια στον κόσμο; Ε;

Στο facebook, πριν από λίγο, όταν μπήκα...
Το σύστημα εκεί, μου έφερε στην οθόνη του υπολογιστή μου, μια σελίδα -για την οποία έχω δηλώσει ότι ενδιαφέρομαι, την «Αγία Παρασκευή Ηλιούπολη». Με μια εικόνα της, με ένα χιονισμένο εκκλησάκι που ανάρτησε. Έτσι παρακινήθηκα να μπω στη σελίδα και να πάρω αυτήν την εικόνα για τη συλλογή μου.
Εκεί, καθώς έριχνα μια ματιά στο άλμπουμ του ναού, μου έκανε εντύπωση μια «αγιογραφία», με τον Ιωσήφ και την Παναγία ετοιμόγεννη, στη Βηθλεέμ, που ψάχνουν για σπίτι εκεί, την ημέρα των Χριστουγέννων. 
Η Παναγία λοιπόν, μοιάζει σαν να φορά… παντελόνι!
https://www.facebook.com/235679126835418/photos/a.242792319457432.1073741829.235679126835418/274622589607738/?type=3&theater
 

Από περιέργεια λοιπόν, άνοιξα την εικόνα για να δω τι γράφει ο χρήστης αυτός, και έπεσα σε ένα άρθρο του -που την συνοδεύει, μια πρόσφατη ανάρτηση του ναού (8 Δεκεμβρίου 2016), μια αναφορά του στους «λειτουργικούς κύκλους», τις «εορταστικές περιόδους» της Εκκλησίας μας.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτό  το άρθρο, μου δημιουργήθηκαν και άλλα (εκτός από την εικόνα) ερωτηματικά…
1. Σχετικά λοιπόν με τα Χριστούγεννα, διαβάζω εκεί, για την... «τεσσαρακονθήμερη πορεία προς το θεοδέγμον Σπήλαιο». 

Αυτό το «θεοδέγμον», πρώτη φορά το βλέπω, αλλά και η αναφορά σε «σπήλαιο», είναι αυθαίρετη, διότι δεν υπάρχει σε κανένα ευαγγέλιο.
2. Μετά η σελίδα, μας λέει για την «Εορτή της Εισόδου εις τα Άγια των Αγίων». 

Άλλη μια αυθαιρεσία κι αυτή…  Τόσο ως προς τα  «Εισόδια» στο ναό -κάτι που δεν αναφέρεται στα ευαγγέλια… Όσο και ως προς το πιο εξωφρενικό, ότι η Παναγία έμενε ατα «άγια των αγίων»!..
3. Αμέσως μετά, γίνεται η αναφορά, ότι η Παναγία λέει... «κατέχει τά δευτερεια της Θεότητος», και ότι αυτό το είπε ο Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης! 

Και αναρωτιέται κανείς, τι πατάτα να είναι πάλι και αυτή!
4. Καπάκι δε, για να εμπεδώσουμε αυτό με το «σπήλαιο», επανέρχεται ο χρήστης, ξεφουρνίζοντας μας, ένα κάλαντο, το… «Η Παρθένος σήμερον τον Προαιώνιον Λόγον εν Σπηλαίω έρχεται αποτεκείν...»
5. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι ο Ιωσήφ, έχει λέει  ορθολογιστικούς λογισμούς, και ότι αυτοί ήταν λέει «Γα-βαωνικοί»! 

Την έχετε ξαναδεί αυτήν την λέξη… «Γα-βαωνικοί»;
Και τι λογισμοί δηλαδή; Ότι δηλαδή πήρε λέει μια κοπέλα μέσα από τα άγια των αγίων του ναού, εκεί που μόνο ο Αρχιερέας έμπαινε, και ώσπου να την πάει στο σπίτι του, του βγήκε να είναι
και γκαστρωμένη... Από μέσα… Από τα «άγια των αγίων»!!!..
Γράφει η σελίδα: «Ιωσήφ είπε ήμιν, πώς εκ των Αγίων, ήν παρέλαβες Κόρην έγκυον, φέρεις εν Βηθλεέμ;»! 

Ετοιμαζόταν δηλαδή για το ταξίδι της απογραφής στη Βηθλεέμ, και εκείνος είχε αυτούς τους λογισμούς: να την πάρει μαζί του, να την διαπομπεύσει σαν μοιχαλίδα, ή να την διώξει! 
 Αλλά η «Αγία Παρασκευή Ηλιούπολη», μας καθησυχάζει ότι ο Ιωσήφ επείσθη ότι η Μαρία είναι αθώα. «Πέπεισμαι, ότι Θεόν γεννήσει η Μαρία», είπε, και έτσι έδιωξε τον κακό λογισμό!

Πού πάνε και τα βρίσκουν όλα αυτά, και τα φέρνουν στο facebook;
Και βέβαια, δεν γέννησε θεό, αλλά Χριστό! 


Αλλά πού να βρεθεί ένας χριστιανός, ένας ανώτατος άρχων, για να τους τα κλείσει όλα αυτά τα παπαδομάγαζα τους, αυτά που πουλάνε παραμύθια και μόνο παραμύθια στον κόσμο; Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: