Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εσείς πιστεύετε στα «τίμια ξύλα»;

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
17 ώρες

ΥΨΩΣΗ ΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ; 
ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;
ΣΧΟΛΙΑ:

ιωαννης δημος 
πήρε μαζί του ο Χριστός σταυρό στην Ανάστασή του;;;;
Panagiotis Michalopoulos 

Μάλιστα! Δεν τον άφησε να τον βεβηλώσουν οι κοπριές, που λέει το παραμύθι «της ανεύρεσης και της ύψωσης», δεν τον άφησε να σαπίσει στο χώμα… Τον πήρε μαζί του, και με αυτόν σαν τρόπαιο θα επανέλθει στην δευτέρα παρουσία του.
ιωαννης δημος 

Ο Χριστός γεννήθηκε ανάμεσα στις κοπριές, δεν τον άγγιξαν όμως. Έζησε ανάμεσα σε αμαρτωλούς και στην αμαρτία, όμως δεν αμάρτησε. Οι μαθητές δέν είδαν κανέναν σταυρό να κάνει βόλτες στον ουρανό, είδαν όμως τον Ιησού Χριστό να φέρεται στους ουρανούς όταν αναλήφθηκε. Οι φαντασιώσεις, όσο κι αν είναι ευσεβείς, ή " ευσεβείς" δεν παύουν να είναι φαντασιώσεις.
Panagiotis Michalopoulos 

Καλησπέρα αγαπητέ Ιωάννη!
Πού τις είδες τις κοπριές στη γέννηση; Οι φανταστικές αγιογραφίες, δείχνουν ένα ωραίο σπήλαιο, και μια ωραία φάτνη, που δεν είναι η χέστρα αλλά η ταΐστρα των ζώων. Είχε δε δίπλα του κυριλέ παρουσία, τους τρεις μάγους… Είχε και έναν σεβάσμιο γέροντα ως νομιζόμενο πατέρα, τον 80χρονο Ιωσήφ… Και μιλάμε για στοιχεία, που κάποια από αυτά, δεν τεκμηριώνονται.
Δεν γεννήθηκε λοιπόν στα σκατά ο Χριστός, και δεν άφησε στα σκατά ούτε και τον Σταυρό του. Δεν τον άφησε για να τον πάρουν οι λειψανολάγνοι, και να τον κάνουν οδοντογλυφίδες, μικρά κομματάκια για φυλαχτά, για πράγματα καθαρά παγανιστικά! Ο Σταυρός τιμάται, ναι, αλλά ως σύμβολο… Και όχι κάποιο υποτιθέμενο κομμάτι του –«τίμιο ξύλο», διότι αυτό είναι καθαρή ειδωλολατρία.
Και αν έγινε η εύρεση του Σταυρού, τότε πώς και δεν το ανάφεραν καθόλου οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος να πούμε;
Panagiotis Michalopoulos 

Γι αυτό Ιωάννη,
Μιλώντας για θέματα εκκλησιαστικά, μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις ευσεβή φαντασίωση μια τεκμηριωμένη αλήθεια, ότι δηλαδή ο Σταυρός του Χριστού δεν είναι στη γη. Και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι η ευσεβής φαντασίωση δεν είναι στην άλλη πλευρά, ότι δηλαδή βρέθηκε ο Σταυρός και ότι ανυψώθηκε όπως τον θέλει η σχετική εορτή.
Και βέβαια δεν είδαν οι μαθητές τον Σταυρό να κάνει βόλτες στον ουρανό. Όπως δεν είδε κανείς και την Ανάσταση του Κυρίου, στην οποίαν ωστόσο τον δείχνουν στις εικόνες να ανασταίνεται ενώ έχει παραστάτες αγγελάκια, να έχει μισόριχτο επάνω του ένα σεντόνι, και να κρατά και μια σημαία.
Με την Ανάσταση του ο Κύριος, πήρε και τον Σταυρό μαζί του, τον έχει καθισμένος στα δεξιά του Πατρός, για να έρθει ξανά κρατώντας αυτόν, σαν τρόπαιο νίκης.
Panagiotis Michalopoulos 

Και βέβαια, ούτε στους μαθητές παρουσιάστηκε κρατώντας σταυρό, μόνο τις πληγές του έδειξε! Έτσι, ούτε και στην Ανάληψη του, τον κρατούσε! 
Και βέβαια στην Πεντηκοστή έστειλε το άγιο πνεύμα με μορφή πύρινων γλωσσών, και όχι σαν περιστέρι που κουτσουλά φλογίτσες, όπως είναι οι περισσότερες παραστάσεις.
Και φυσικά, η Παναγία δεν μύρισε κανένα κρίνο, όπως είναι ο Ευαγγελισμός της Παναγίας της Τήνου, ούτε και πετούσε περιστέρι από πάνω εκείνη τη στιγμή.
Είδες Ιωάννη, πόσα πράγματα –εκτός από την περίφημη «ύψωση», τα έχουμε πάρει τελείως στραβά;
Και φυσικά, ο Κύριος δεν θα ήθελε να υπάρχει στη γη ο Σταυρός του, για να περιφέρεται από έμπορους σε λειψανοθήκες, κομματάκια – κομματάκια, σε γιορτές και πανηγύρια. 

ιωαννης δημος
τεκμηριωμένη αλήθεια ο σταυρός να κάνει βόλτες στον ουρανό; από ποιόν τεκμηριώθηκε και πότε; και ναί, η φάτνη ήταν σχετικά καθαρή,αφού εκεί έτρωγαν τα πρόβατα, αλλά οι φάτνες είναι μέσα σε στάβλους, στις κοπριές. και ναι, το πώς έγινε η ανάσταση του Χριστό δεν το είδε κανείς, τον Χριστό όμως τον είδαν Αναστημένο, τον σταυρό κανείς δεν τον είδε, γιατί ο Χριστό είναι ο Σωτήρας.. Τα άλλα είναι παραμύθια ατεκμηρίωτα -όποια πληροφορία περί του αντιθέτου, δεκτή,
Panagiotis Michalopoulos 

σχόλιο κ. Καρδάση: "Την καθιέρωση της εορτής το 326 δεν την ήξεραν οι Πατέρες της Εκκλησίας; 
Ο Ι. Χρυσόστομος γράφει στο λόγο του για τον σταυρό και το ληστή: "Βούλει μαθείν πως και βασιλείας σύμβολον ο σταυρός και πως σεμνόν το πράγμα εστί; Ουκ αφήκεν αυτόν είναι επί της γης, αλλ' ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγε. Πόθεν δήλον τούτο; Μετ' αυτού μέλλει έρχεσθαι εν τη δευτέρα παρουσία" (PG 49.413). Στο ίδιο κλίμα γράφουν και οι: Κύριλλος Ιεροσολύμων και Εφραίμ ο Σύρος. Άραγε, εμείς εορτάζουμε την ύψωση επί της γης ή την (αν-)ύψωση στον Ουρανό;"
Panagiotis Michalopoulos 
σχόλιο κ. Καρδάση: "Όσο για τα κομμάτια του (τα «τίμια ξύλα»), αν τα μαζεύαμε όλα, πόσους σταυρούς άραγε θα κάναμε;
Αλλά και για αυτά τα λεγόμενα κομμάτια του σταυρού, έχουμε το λόγο του αγίου Ιω. Δαμασκηνού: "Την δε ύλην, εξ ης ο τύπος του σταυρού συνίσταται, ει και χρυσός ή λίθοι είναι τίμιοι, μετά την του τύπου (ει τύχοι) διάλυσιν ου προσκυνητέον" (Έκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως, Δ΄ 11(84)), δηλ. σε απλά ελληνικά: δεν πρέπει να προσυνείται κομμάτι από το σταυρό ("τεμάχιον τιμίου ξύλου") μετά την διάλυση του σταυρού, αλλά μόνον ολόκληρος ο σταυρός, αλλοιώς εμφωλεύει η αίρεση της ξυλολατρείας."

ιωαννης δημος 
ελάχιστα τμήματα του Σταυρού έχουν απομείνει. Αυτά που λέμε τίμιο ξύλο είναι σταυρουδάκια που τα ακούμπησαν στον Τάφο και τα μοιράζουν σαν ευλογίες
Panagiotis Michalopoulos 
Τι λέτε αγαπητέ Ιωάννη, Ότι τα σταυρουδάκια που ακουμπούν στον τάφο του Χριστού, γίνονται… «τίμιο ξύλο»; Και δεν μου λέτε… Αν τα σταυρουδάκια ακουμπήσουν πάνω σε μια οποιαδήποτε αγία τράπεζα κάποιου ορθόδοξου ιερού ναού… Τι γίνονται τότε; Δεν θα έχουν καμία διαφορά; Θα παραμένουν λέτε, …απλά δείγματα σταυρού, άνευ αξίας, άνευ ευλογίας;
ιωαννης δημος 
ούτε η Μαρία η Μαγδαληνή είδε κάποιον σταυρό, όταν είδε το Κύριο αναστημένο, ούτε ο Πέτρος ούτε ο Ιωάννης που έσπευσαν στον κενό τάφο, αλλά ούτε στην Γεννησαρέτ είδαν οι μαθητές κάποιον σταυρό κοντά στον Ιησού, ούτε κατά την Ανάληψή Του είδαν κάποιον σταυρό να ανεβαίνει μαζί του στον ουρανό...Πόθεν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έβγαλε αυτό το συμπέρασμα;
Panagiotis Michalopoulos 

σχόλιο κ. Καρδάση: "Όσον αφορά το τίμιο ξύλο. Περίμενα στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της υψώσεως (στα Ιεροσόλυμα 27) να υπάρξει εκεί η ύψωση του Σταυρού του Κυρίου. Είδα τον Πατριάρχη να κρατά στο κεφάλι του ένα μικρό σταυρό, που πιθανόν να είχε και κάποιο ξυλαράκι από τον Σταυρό του Κυρίου. Τρεις Πατέρες (Χρυσόστομος, Κύριλλος Ιεροσολύμων και Εφραίμ ο Σύρος) λένε ότι ο Χριστός πήρε τον Σταυρό μαζί του και μ΄ αυτόν θα επανέλθει κατά την β΄ παρουσία. Στις ανασκαφές του 350 (20 χρόνια μετά την κοίμηση της αγίας Ελένης), βρέθηκε τεμάχιον ξύλου, που "θεωρήθηκε", ότι είναι από τον Σταυρό του Κυρίου. Το τίμιο ξύλο προκύπτει, όταν ακουμπήσει κανείς ένα τεμάχιο ξύλου πάνω στον θεωρούμενο Σταυρό του Κυρίου. Αυτό είναι όλο και όλο."
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1294633797265963
ΣΧΕΤΙΚΟ:
ιωαννης δημος (εικόνα προφίλ)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009055735378
•  Αυτοαπασχολούμενος
•  Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
•  Τόπος διαμονής: Αθήνα
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ιωάννης Καρδάσης, είπε...
(5 Ιανουαρίου 2017 - 10:19 μ.μ.) 
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ο Σταυρός επί του οποίου σταυρώθηκε ο Χριστός. 
Τρεις άγιοι (Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρος και Ι. Χρυσόστομος) λένε, ότι τον πήρε μαζί του και μ' αυτόν θα επιστρέψει κατά την β΄ παρουσία. 
Στις ανασκαφές, που έγιναν το 350 (η αγία Ελένη είχε πεθάνει το 330) βρέθηκε τεμάχιον ξύλου, που "νομίσθηκε", ότι προέρχεται από το Σταυρό του Χριστού. 
Έχετε δει ποτέ στα Ιεροσόλυμα, στις 14 Σεπτεμβρίου, να υψώνεται ο Σταυρός επί του οποίου σταυρώθηκε ο Χριστός; Ασφαλώς όχι, γιατί τέτοιος Σταυρός δεν υπάρχει. 
Τα κυκλοφορούντα ανά τον Κόσμο τίμια ξύλα είναι ξύλα, που τοποθετούν στο "νομιζόμενο" τεμάχιο από τον Σταυρό του Χριστού και αυτά με την επαφή με τον Σταυρό ευλογούνται και διανέμονται κατόπιν στους πιστούς. 
https://xairete.blogspot.gr/2017/01/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: