Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Συμβαίνει τώρα: Βατικανό, και παμπόνηροι παπικοί, ξαναχτυπούν… Μετά από την αποστολή σε εμάς, ως δανεικά για ένα μας πανηγύρι, μικρού μέρους των αμφιβόλου γνησιότητας και υπόπτου προελεύσεως οστών… Της αγίας Βαρβάρας, τάχα, που έγινε πρόσφατα… Το κόλπο λοιπόν, επαναλαμβάνεται, αλλά με μια παραλλαγή! Με πρωτοβουλία βέβαια, πάλι του φιλοπαπικού, πανηγυρτζή και λειψανολάγνου διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου… Η Είδηση: Νέο προϊόν του αδιάκοπου αυνανισμού τους, ΚΑΙ τη φορά αυτή, είναι έτοιμο να μας αποσταλεί… Για να το έχουμε ξανά κι αυτό ως κράχτη, σε ένα νέο μας πανηγύρι… Μας στέλνουν λέει τώρα, και τα λείψανα τάχα, της αγίας Ελένης (ξέρετε ποιας «Ελένης»… Ναι αυτής, δυστυχώς), μαζί λέει με το τάχα Τίμιο Ξύλο (ναι αυτό του… γνωστού και ως «Φούφουτου»)! Χα!

Συμβαίνει τώρα:
Βατικανό, και παμπόνηροι παπικοί, ξαναχτυπούν… 
Μετά από την αποστολή σε εμάς, ως δανεικά για ένα μας πανηγύρι, μικρού μέρους των αμφιβόλου γνησιότητας και υπόπτου προελεύσεως οστών… Της αγίας Βαρβάρας, τάχα, που έγινε πρόσφατα… 
Το κόλπο λοιπόν, επαναλαμβάνεται, αλλά με μια παραλλαγή! 
Με πρωτοβουλία βέβαια, πάλι του φιλοπαπικού, πανηγυρτζή και λειψανολάγνου διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου… 
Η Είδηση: 
Νέο προϊόν του αδιάκοπου αυνανισμού τους, ΚΑΙ τη φορά αυτή, είναι έτοιμο να μας αποσταλεί…
Για να το έχουμε ξανά κι αυτό ως κράχτη, σε ένα νέο μας πανηγύρι… Μας στέλνουν λέει τώρα, και τα λείψανα τάχα, της αγίας Ελένης (ξέρετε ποιας «Ελένης»… Ναι αυτής, δυστυχώς), μαζί λέει με το τάχα Τίμιο Ξύλο (ναι αυτό του… γνωστού και ως «Φούφουτου»)! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Για πρώτη φορά στην ιστορία μεταφέρεται στην Αθήνα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης
Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από την Βενετία τον ερχόμενο Μάϊο για πρώτη φορά στην ιστορία, το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων το οποίο ανακοίνωσε στους πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Αγίας Βαρβάρας στο προσκύνημα του ομώνυμου δήμου της Αττικής, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.
«Θα φέρουμε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Φαναρίου ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής και για την οποία ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει δώσει την άδεια της.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στην Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 στα χέρια Σταυροφόρων που μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: