Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου (σε μορφή τίτλος -λινκ), στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε», είναι…

Τελικά η νύφη (γάμος - ενάμιση χρόνου πριν) που με παραξένεψε για το ότι βρισκόταν στο άλμπουμ του φρέσκου φίλου μου ιερέα, του Vasilis Mpegetis… Βρισκόταν επίσης και στο άλμπουμ της συζύγου του … Αποδείχτηκε (μετά από έναν διάλογο που είχα -λίγο πριν με την «πρεσβυτέρα» Xrisothemh Hliopoulou) ότι η νύφη αυτή, ήταν τελικά… η ίδια η αυριανή παπαδιά!


Πλάκα –πλάκα, παίρνουμε και λίγο μάτι, από σάρκα, –αυτήν την κατά το όσο το δυνατόν ντυμένη, με νυφικό… Στα φωτογραφικά άλμπουμ βέβαια, φίλου ιερέα (Vasilis Mpegetis), και της συζύγου του.


Απόψε το βράδυ, αλλά και τώρα (εν τω μέσω της νυκτός), συνομιλώ (με θέμα τον Ευαγγελισμό), με τον φίλο κ. Stelio Pediaditis.


Ο χρήστης Κωνσταντίνος Ντούρος (Δούλεψε στην εταιρεία Μαρινόπουλος), είδε από κοντά τη «σχισμή» (όχι του όποιου κώλου, αλλά) της κολώνας, από όπου λέει βγήκε κάποτε -εκτάκτως –αντί να έχει σαν πηγή τον τάφο του Χριστού, το λεγόμενο άγιο φως… Ο Κώστας, βγήκε και φωτο εκεί στη «σχισμή»! Δεν είδε όμως φως εκεί, και φυσικά δεν ξέρει και τι ήχο έβγαλε η... έξοδος αυτή; Ήταν μήπως σαν βροντερή πορδή; Μύριζε και λιβάνι; Άγνωστο!


«Παναγία η Βαλανιδιώτισσα»! Μια εικόνα πολύτιμη, που είναι «όλα τα λεφτά»! Αλλά και το κορίτσι, σούπερ! Αν και χωρίς προίκα, φτωχό και ορφανό… Που μόλις είχε βγει από τις καλόγριες… Όπου ήταν για 12 ολόκληρα χρόνια εσώκλειστο… Και το φρόντιζαν εκεί δωρεάν… μετά από την άσπλαχνη απόρριψη του (από 3 ετών) από τους γονείς του… Το είδε λοιπόν και το αγάπησε το 15χρονο, ο 80χρονος χήρος Ιωσήφ… Και το αρραβωνιάστηκε… δοκιμαστικά! Και αυτή, η Παναγία να πούμε, η σούπερ, η πιο άξια από όλες τις γυναίκες, γέννησε αμέσως τότε, τον Χριστό!


Μίνι –μικροσκοπικές εικονίτσες… Με αγίους, με στολή («μίνι») στρατιωτική… Όλη η γάμπα (με χρωματιστό καλτσόν) έξω… Και γι αυτό, γίνονται ανάρπαστες, με τρέλα… Προτιμούνται και σαν φυλακτά… Από την κάθε θεούσα… Και κυρίως από το είδος αυτής, της αποκαλουμένης… «Ρουβίτσας»! Μιας «Ρουβίτσας» εκκλησιαστικής, αλλιώτικης από τις άλλες τις κοσμικές!


Εσείς ξέρετε τι είναι τα λεγόμενα «φυλακτά»; Ότι υπάρχουν μεν και αγιωτικά τέτοια, αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν είναι;


Τελικά, είναι ένα «Όνειρο θερινής νυκτός», η πίστη μας! Μια Αποκάλυψη ενός ύπνου βαρέως τύπου… Συνοδευόμενου μουσικά, με το ανάλογο βροντερό ροχαλητό… Απόσταγμα πίστης μιας υπναλέας εποχής, εκείνης που έχει και παχιές τις μύγες, και που σε τσιμπάνε άγρια και τα κουνούπια, αν σε βρουν ξεσκέπαστο! Έτσι…


Το Facebook, μου θυμίζει τι έγραψα σαν σήμερα (Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014), στο ιστολόγιο μου το «χαίρετε». Σε μια ανάρτηση όπου καταγγέλλεται πως όλα μας τα εκκλησιαστικά τερτίπια, εμείς οι ορθόδοξοι (φταίχτης το παπαδαριό κυρίως), τα έχουμε αντιγράψει από την κιναιδική βουδιστική λατρεία… Και αυτό πράγματι συμβαίνει… Κι ας μην πήγε καθόλου στην Άπω Ανατολή ο Χριστός (από 12 μέχρι 30 ετών) για σπουδές ινδουιστικές –φακιρικές, και για βουδιστικές –νιρβάνα, σπουδές, όπως λένε μερικοί εχθροί μας. Ας ήταν τελείως θεϊκή η διδασκαλία Του!


Σας έχω σήμερα, να σας παρουσιάσω, μερικές από τις ετικέτες του ιστολογίου «χαίρετε», που φυσικά συνδέονται πολύ μεταξύ τους, όπως: 1. «παπάδες»... 2. «εικόνες με στέμμα»... 3. «εικόνες με κουρτίνες»... Και 4. «εικόνες με ασημένια πουκάμισα».


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Και να είστε καλά παιδιά, πάντα. Να το τρώτε το φαί σας, και να μη το πετάτε! Και να έχετε και λίγο φόβο θεού, από μόνοι σας, μέσα σας… Διαφορετικά, θα αναγκαστείτε άνωθεν, να φοβηθείτε τον… Μπαμπούλα!.. Θα σας φάει, ο… «Αράπης» του Ζαμπέτα! (περισσότερο «χαίρετε», μετά τη θ. λειτουργία…)


ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ;


Το είχαμε δει και αυτό τότε… Μικρά παιδιά σαν ήμασταν, και πηγαίναμε σχολείο, -μικρά παιδιά… Προς το τέλος της δεκαετίας του ΄50… Στα «Επίκαιρα», πριν την κανονική ταινία, και μετά από το Μίκυ-Μάους… Στο Σινεάκ, Πανεπιστημίου 48 (φωτο).


ΜΗΝΥΜΑ: «Σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις σας, αυτές σχετικά με την Παναγία, κ. Μιχαλόπουλε, που με βρίσκουν σύμφωνο, θέλω να ξαναρωτήσω…»


Τι να απέγιναν άραγε τα οστά του πατέρα Πορφύριου, μετά την εκταφή; Είναι αλήθεια ότι σκορπίστηκαν στο δάσος, όπως σκορπίζουν σε διάφορα μέρη (θάλασσα, βουνό, κλπ), τη στάχτη όσων αποτεφρώνονται στην κηδεία τους;


«Η ποδηλάτισσα» (τραγούδι του 1979). Στίχοι, Οδυσσέας Ελύτης. Τελευταία φράση: «Στους ουρανούς, άναψαν τα φανάρια της!»


Νέο μήνυμα (με email, τη φορά αυτή), από τον ιερέα π. Ιωάννη Λουπασάκη…


Προσκύνημα στο γυναικείο μοναστήρι –στην Σουρωτή, στον τάφο του καλόγερου Παΐσιου… Οδηγίες: 1. Μπορείτε να πέσετε στα τέσσερα, στην μικρή πλακόστρωτη ράμπα –δίπλα στον τάφο, πάνω στο κόκκινο χαλάκι… Ακουμπάτε προσεκτικά στη μπάρα δεξιά, και πέφτετε με τα μούτρα για να ασπαστείτε –μέσα στον τάφο, τη μαρμάρινη επιγραφή με την ιδιόχειρη προφητεία του, που λέει ότι θα τον θάψουν στο άγιο όρος αν πεθάνει… 2. Εναλλακτικά, -αν έχετε πρόβλημα με τα γόνατα, μπορείτε να πάτε από πάνω, από την άλλη πλευρά του τάφου (φωτο), στον χλοοτάπητα που είναι πιο μαλακός…


Ο άγιος, Γεώργιος… Τώρα, και σούπερ… μεταλλικός! Μπακιρένιος -οξειδωμένος χαλκός… Ξεγάνωτος αρχικά… Ειδική παραγγελία από οριεντάλ καφενείο… Για να ταιριάζει λέει, με τον δίσκο σερβιρίσματος -τον μπακιρένιο επίσης, και με το ομοιογενές το μπρίκι του… Μαζί με τα οποία –όλο το σετ, θα γανωθεί με τσίγκο –ψευδάργυρο, και, η εικόνα! Έχει μάλιστα γίνει –από το ίδιο μαγαζί, και μια δεύτερη παραγγελιά του αγίου Γεωργίου… Στον ίδιο αγιο-τσιγκογράφο, αλλά -τη φορά αυτή, με φύλλο ψευδόχρυσου!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΠΑ, ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ INBOX ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ... «θεοφανης γεωργιος δανιηλ»


«Η γριά κότα, έχει το ζουμί», λέει ο σοφός λαός… Σχετική, και η αγιογραφία: Εδώ, μια γριά και άσχημη (φωτο)… Η στείρα (εξακριβωμένο αυτό) Άννα… Μια γριά με ζουμί όμως… Καταφέρνει τελικά να μείνει έγκυος, με σπέρμα, από τον ακόμα πιο υπέργηρο Ιωακείμ! Με αποτέλεσμα, αυτοί οι δυο Γεράσιμοι (γέροι και άσημοι), να γίνουν διάσημοι… Με το να φέρουν στον κόσμο το πιο όμορφο κοριτσάκι… Την Μαρία… Την οποίαν έκλεισαν από τριών ετών στο ιερό του ναού… Για 12 ολόκληρα χρόνια, χωρίς νερό χωρίς φαγητό… Ένας Άγγελος όμως (λένε τα ιερά κείμενα), πήγαινε κάθε μέρα, και της έδινε μια ουράνια τροφή… Κάτι σαν το νέκταρ, σαν την αμβροσία… Οπότε –με τούτα και με κείνα… Στα 15 του χρόνια το κοριτσάκι, μένει έγκυος… Και γεννάει, τον Χριστό! Καλά Χριστούγεννα!


Προσεχώς, στο θέατρο Δελφινάριο… Μια πρωτότυπη επιθεώρηση με την ευγενική χορηγία της Εκκλησίας. Τίτλος: «Κύριες και κύριοι, ιδού, το… πουλί μου!». Έκτακτη συμμετοχή: Στάθης Ψάλτης… Φαντασμαγορικό το θέαμα… Θα αιωρείται δε, στη σκηνή, εισαγόμενο μπαλέτο, αγγελικών –κυριολεκτικά, υπάρξεων… Προσεχώς!!!..


Μαγαρισμένη -«ορθόδοξη» Εκκλησία της Ελλάδος: Βλάσφημες –παπικές, εικόνες, δεσπόζουν στον τρούλο ιερών ναών, στην πατρίδα μας! Αίσχος!


«Κορίτσια για φίλημα», λέει… Αλλά, και, για κλέψιμο; Υπάρχει δηλαδή φόβος κλοπής της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας (φωτο) στη Μεσσηνία; Και γι αυτό της έβαλαν αυτήν την κλειδαριά (σαν να είναι βιτρίνα κοσμηματοπωλείου) στο τζάμι της εικόνας; Όπως δηλαδή φαίνεται εκεί αριστερά, στο κάδρο της…


Πάει κι αυτή η εορτή…


Πόσο έντεχνα μπορεί κανείς να θεολογήσει, αν είναι κύπριος παπάς, και απόφοιτος… τεχνικής σχολής! Ω, πόσο!


Διάβασα σήμερα στο χρονολόγιο του χρήστη Nikolaos Kontos (ιερέα και φίλου στο facebook), έναν δημόσιο διάλογο του, με έναν φίλο του… Δεν κατάλαβα όμως τίποτε! Φαίνεται πως είναι τόσο βαθιά ή τόσο ψηλά –άπιαστα για μένα, τα σχετικά… «θεολογικά» και «εκκλησιαστικά» -«ορθόδοξα» νοήματα, της συζήτησης τους!


Πώς θα μάθουν οι παπικοί που θα παριστάνουν τους ουνίτες (μασκαρεμένοι σε ορθόδοξους) να ευλογούν κι αυτοί με το κωλοδάχτυλο… Και όχι πια με τα πέντε δάχτυλα ενωμένα… Εδώ (φωτο), ο καθηγητής τους και υπεύθυνος του σχετικού σεμιναρίου… Ο Ernesto Carrillo, πρώην Seminaristas της παπικής εκκλησίας… στο σχετικό μάθημα!..


Η πρώτη τσόντα… Θρησκευτική μάλιστα: Οι πρωτόπλαστοι, το σκάνε αλαφιασμένοι, έντρομοι, -πανικόβλητοι, από τον παράδεισο… Για να γλυτώσουν το εις βάρος τους όργιο από τον μαύρο, τον αράπη… Από τον σάτυρο, τον μεταμορφωμένο σε λευκό σε Άγγελο… Που -όπως φαίνεται και στη φωτο, τους καταδιώκει ανηλεώς, για να τους πηδήξει ταυτόχρονα, και τους δυο! (Εικόνες, από θρησκευτικά μαθήματα, από αυτά που μας τα κρύβουν.)


Γιατί αυτός που «ελευθερώνει», πρέπει να είναι ο ομόηχος… άγιος Ελευθέριος; Γιατί είναι προστάτης των εγκύων; Γιατί όταν ευχόμαστε «καλή λευτεριά», ανάβουμε και κερί στον άγιο; Γιατί η έγκυος επικαλείται τη βοήθειά του, ακουμπάει το εικονισματάκι του Αγίου πάνω της –κατά προτίμηση στο επίμαχο σημείο, και αναφωνεί:. «Αϊ-Λευτέρη, λευτέρωσέ με»; Είναι παγανιστικά όλα αυτά; Έχουν σχέση με την μαύρη μαγεία; (πληροφορίαι, …εντός!)


«Καλημέρα, φιλαράκια! Και να είμαστε, καλά… Διότι όλα στη ζωή, είναι ατμός!»


Απόψε, συζητώ με τον φίλο μου στο facebook… Με τον σεβάσμιο ιερέα (φωτο) π. Dimitrios Xarisiou. Θέμα: «Ο τρόπος με τον οποίον η θ. κοινωνία μεταδίδεται σήμερα, στους πιστούς». Και κάνουμε, τη σύγκριση… Πώς δηλαδή γινόταν παλιά, η θ. μετάληψη (από τον μυστικό δείπνο και μετά: χωριστά το σώμα και το αίμα του Χριστού), και πως είναι τώρα (πακέτο: σαν «παπάρα», και τα δυο μαζί -μια κι έξω).


Ο ιερέας Πετρος Θεοδοσιου (φωτο), στο facebook… Με φωτογραφικό άλμπουμ, όταν προ διετίας περίπου, θρηνούσε τον θάνατο από πνιγμό -στην παραλία, και όχι στην πισίνα του… Του πνευματικού του πατέρα, του καταδικασμένου ως μεγαλο-καταχραστή… Πρόκειται, για τον γνωστό μας τρόφιμο του Κορυδαλλού… Αλλά και διαβόητο κίναιδο… Τον πρώην μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα Μπεζενίτη… Που αν και είχε καθαιρεθεί σε απλό μοναχό, τον κήδεψαν τελικά …σαν εν ενεργεία μητροπολίτη! (φωτο)


Σεβάσμιοι –σοφοί Γέροντες, της Ορθοδοξίας μας… Με τεκνα, και με προφίλ: Εδώ, ο «Δέσποτας» -χρήστης του Facebook, κύριος «Leontios Tsikritsakis» (Σπούδασε, στην «Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρητης», όπως δηλώνει ο ίδιος, στον σχετικό λογαριασμό που έχει ανοίξει.)


Σήμερα, μέρα λαμπρή! Αξιώθηκε και εξομολογήθηκα (1:06 μ.μ.) και εν βαθέων που λένε, στον σεβαστό μου πατέρα (φίλο μου από το facebook), τον πατέρα Ιωάννη Λουπασάκη (τόπος καταγωγής: Kíssamos, Khania, Greece), συνταξιούχο δάσκαλο, και ιερέα εν ενεργεία, στην ενορία του αγίου Αντωνίου –κάτω Παλαιοκάστρου! (εδώ, όλος ο μυστικός, ο μεταξύ μας διάλογος)


Η κυρία από πίσω, αυτή με το όρθιο δάχτυλο, λέει αυστηρά στο εκκλησίασμα: Προσέξτε καλά, αγαπητοί χριστιανοί και χριστιανές! Μόνον όσοι από εσάς, έχετε απολύτως καθαρά τα χέρια σας… Μόνον εσείς επιτρέπεται να πιάσετε το χέρι του παπά, για να το ασπαστείτε. Μόνον εσείς επιτρέπεται να πλησιάσετε και να πάρετε το αντίδωρο στη χούφτα σας! Αν όμως πιάσατε πορτοφόλι για το παγκάρι, πιάσατε κεριά, τη Φωνή του Κυρίου, τα χερούλια από τις καρέκλες, ξανά πορτοφόλι για τον δίσκο υπέρ των φτωχών… Ή αν ξύσατε και το κεφάλι σας, ή τη μύτη σας, ή τα φρύδια σας, κλπ, κλπ, την ώρα της θ. λειτουργίας… Τότε ευλογημένοι και ευλογημένες, έχετε πολύ βρώμικα χέρια, και γι αυτό αποκλείστε! Όλοι δηλαδή! Ουστ!


Είμαι πια διάσημος στο διαδίκτυο! Με καλούν –επίσημα, παντού: Από το πολύβουο και κοσμοπολίτικο Σικάγο, μέχρι και την μαγευτική –εξωτικής ομορφιάς, μητρόπολη Άκρας – στα βορειοδυτικά παράλια της μαύρης Αφρικής… Από τα αγέρωχα και επιβλητικά Άγια Μετέωρα, μέχρι (σήμερα αυτό), εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής… Σε χριστουγεννιάτικη γιορτή, Κατηχητικού Σχολείου, ενορίας, εδώ στο Γουδή! (Σημείωση: Η κάρτα της πρόσκλησης, χριστουγεννιάτικη βέβαια… Και δεν δείχνει τον μνηστήρα Ιωσήφ ως εσχατόγηρο, αλλά σαν νεαρό! Πώς θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και χρέη μαμής, πώς θα άντεχε και στο τόσο κρύο -μέσα σε μια ανοιχτή σπηλιά, ένα χειμωνιάτικο βράδυ, αν ήταν πράγματι τόσο γερός –ετοιμοθάνατος σχεδόν, όπως λένε οι ιερές γραφές! Οι χριστουγεννιάτικοι ζωγράφοι λοιπόν, αλλά και οι Κατηχητές εκεί στην ενορία στο Γουδή, κάτι πρέπει να ξέρουν καλύτερα!)


Ο σεβάσμιος Ιερέας εκφωνεί: «Μεταλαμβάνει η δούλη του θεού…» Ενώ στο αναλόγιο –νέοι και γέροι, αναφωνούν… Και ψάλουν: «Να χαρώ, να χαρώ, να χαρώ… Το μωρό, το μωρό, το μωρό!»


Μίνι παγκάρι, υπαίθριο -εξωτερικού χώρου… Για τοπικές γιορτές και πανηγύρια… Υπέρ, της Υπεραγίας εδώ-όξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας! Λίγα χρήματα ρίχνεις, κοντό και λεπτό κερί παίρνεις… Και πολλά χρήματα ρίχνεις, μακρύ και χοντρό κερί παίρνεις! Βοήθεια σου, που λένε!


Ποιος λοιπόν δεν θα ήθελε να το σώσει, αυτό το -ούτω πως πλαγιασμένο γκομενάκι, αυτό με το ασύμμετρο φόρεμα -το διάφανο και σέξι… Το έσωσε λοιπόν ένας δικός μας, ένας λεβέντης χριστιανός… Αυτό το παλληκαράκι με τη φούστα ζώνη, το πάντα έτοιμο για όλα και χωρίς παντελόνι… Σκότωσε τον δράκο, και μετά έβαλε την νεαρά στο άλογο -αυτή μπροστά βέβαια, και κάλπασαν –για τα περεταίρω, προς άλλη γη και άλλα μέρη, εκεί που κανέναν δεν ξέρανε και κανείς δεν τους ξέρει…


Σήμερα, με τον πρωινό καφέ (πολύ βαρύ με ολίγη, και σε χοντρό φλιτζάνι) συζητώ ευχαρίστα, με τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό –νέο φίλο στο facebook… Σχετικά με μια εικόνα της Ανάστασης, που είχε αναρτήσει.


Η μαγική εικόνα, του χρήστη π.Χερουβείμ Μεστούσης… Μια εικόνα, που την σκεπάζουν επιμελως, -πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας -αντί για πάπλωμα, …όλα τα κοσμήματα της βιτρίνας του Λαλαούνη… Για να μην κρυώνει λένε, ο… εγκέφαλος της!


Οι άγγελοι του Τσάρλυ… (πατρός Germanos Kourkounis)


Πατήρ Νικηφόρος Κουνάλης: «Σκύψε, ευλογημένη!»


Και για να μην πολυλογούμε, να πούμε μόνο τούτο, ακόμα... Ότι: Σε όλη αυτήν την βίβλο με την γενεαλογία... Με τις γενιές και τις γενιές… Από τον Αβραάμ, από τον βασιλιά Δαβίδ, και τον βασιλιά Σολομώντα… Την Σάρα, την Μάρα και το κακό συναπάντημα… Φτάνουμε, μέχρι και τον εσχατόγηρο Ιωσήφ… Λίγο πριν την γέννηση του Χριστού, δηλαδή… (Μέχρι τότε λοιπόν, γινόταν –με τα σημερινά δεδομένα γάμου και ηθικής τάξης… Γινόταν –κανονικά, «της πουτάνας, το κάγκελο»!)


Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ψέλνει: «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια θα με πας, κι αφού χορέψουμε και πάψει ο σαματάς, εφτά τραγούδια θα σου πω, τριαλαρί - τριαλαρό…»


Ξέχασα να σας πω, ότι είχαμε μια μεγάλη γιορτή την περασμένη Κυριακή (προχθές δηλαδή). Ήταν η Κυριακή «των Αγίων Προπατόρων». Και όπως διαβάζω…


Πόσα σπαθιά έχει ρε παιδιά, αυτός ο Αρχάγγελος Μιχαήλ -αυτός ο εκτρωματικός, στο Μανταμάδο Λέσβου… Εκεί στο ομώνυμο μοναστήρι –στο διεθνούς φήμης προσκύνημα… Βλέπω ήδη δυο σπαθιά, εκεί κάτω αριστερά από την εικόνα του, στο πάτωμα του ναού, πίσω από την ασπίδα του!!!..


Ένας πλακατζής παπάς -φίλος μου στο facebook, ο χρήστης Ioannes Gregoriades (φωτο), δημοσίευσε…


Έστησαν τώρα και μια μεγάλη, ευρύχωρη εξέδρα… Με θέα προς τα κάτω, τον τάφο του γέροντα Παΐσιου… Για να ξεκουράζονται εκεί οι προσκυνητές… Μετά μάλιστα και από την πολύωρη αναμονή, στην ουρά, για να φτάσουν μέχρι εκεί και να πάρουν και λίγο χώμα από τον τάφο… Να κάτσουν μετά άνετοι στην εξέδρα, και βλέποντας από εκεί πάνω –πιάτο τον τάφο (σε κάτοψη), να απολαμβάνουν και το ποτό τους… Το κοκτέιλ που πίνουν –το διαλυμένο σε νερό χώμα από τον τάφο, που το θεωρούν ανώτερο και από θ. μετάληψη!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.» Σχολιάζω: Επομένως ο Ευαγγελισμός, έγινε έξω από τα Άγια των Αγίων, αλλά πάντα μέσα στο ναό. Σωστά; ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Σε ποιο ακριβώς σημείο του ναού, έλαβε χώρα το περιστατικό; ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ο Ευαγγελισμός, έγινε πριν ή μετά τον αρραβώνα της, με τον Ιωσήφ;


Γεώργιος Σταθόπουλος: Ένας προπέτης, ένας ξερόλας, ένας αυθαδέστατος νεαρός παπάς, της Μητρόπολης Κηφισιάς!


Ο φίλος ιερέας π. Γεώργιος Σταθόπουλος (στο facebook), το αφήνει στη φαντασία μας, το να μαντέψουμε ποια από τις τρεις χάριτες -στη φωτο που δημοσίευσε, είναι η πρεσβυτέρα του…


Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας, με ένα εμπνευσμένο κήρυγμα του, δηλώνει ευθαρσώς, και με στεντόρεια την φωνή… Ότι όταν πεθάνει ο ίδιος, δεν θέλει με καμία κυβέρνηση να τον καταφάει η φωτιά, όπως π.χ. σε κάποιο ειδικό αποτεφρωτήριο νεκρών… Προτιμάει λέει να το θάψουν στο χώμα το τροφαντό του το κορμί… Διότι λέει, τόσο τα σκουληκάκια όσο και οι κατσαριδούλες, έχουν ψυχή κι αυτά… Και πρέπει λέει, να τα φροντίζουμε, να τα συμπονούμε, και να τους συμπαραστεκόσαστε… Είναι λέει αμαρτία, να μένουν νηστικά τα συμπαθητικά αυτά όντα της Δημιουργίας του θεού… Και έτσι –λέει ο Σεβασμιότατος, προτιμάει -αντί για την φωτιά, να τον καταφάνε αυτά!


Καλλιστεία… Στης εκκλησιάς, την πόρτα!


Μάθημα, για μικρά παιδιά του κατηχητικού σχολείου- ΘΕΜΑ… «ιστοριούλα και ζωγραφική»: Λένε ότι η Μαρία ήταν 15 ετών και ο Ιωσήφ εσχατόγηρος και ετοιμοθάνατος. Θεωρείται δε γι αυτό και ο προστάτης άγιος των μελλοθανάτων. Σήμερα, παιδάκια, θα προσπαθήσουμε να τα αποδώσουμε όλα αυτά, σε μια εικόνα…


Τραγουδάκια, για μικρά παιδιά του κατηχητικού σχολείου: μάθημα πρώτο…


Τελευταία απορία: Καλά, δεν αναρωτήθηκε κανείς από τους κάτοικους εκεί στη Ναζαρέτ, πώς γεννήθηκε ο Ιησούς από μια δεκαπεντάχρονη, με μνηστήρα της ένα γέρο –τον Ιωσήφ, νομιζόμενο σαν πατέρα του; Μήπως θεώρησαν υπεύθυνο για την εγκυμοσύνη (όχι κάποιον κρίνο) αλλά… κάποιο από τα παιδιά του χήρου Ιωσήφ; Και αν ναι, επιτρεπόταν κάτι τέτοιο στο Ισραήλ; Και αν ναι, τότε κάποιος από τους νομιζόμενους αδελφούς του Ιησού –αυτός ο Ιάκωβος ίσως –αυτός με το απόκρυφο ευαγγέλιο, μπορεί να είναι και ο πατέρας του;


Το ξέρετε ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ –φέρελπις νέος… Άμα λάχει κυκλοφορεί (και οπλοφορεί), και, σαν ένας… ιππότης για την Βασούλα;


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Δήσσος (Archpriest Efstratios Dissos), «Προϊστάμενος & Πρόεδρος Ε.Σ. στην εταιρεία Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου» (όπως τιτλοφορείται ο ίδιος), και οι χαριτωμένες (και κάπως σέξι) φωτογραφίες, στο άλμπουμ του, στον λογαριασμό του στο facebook.


Μια ακόμα εθνική παραλλαγή της πολεμικής μας σημαίας… Αυτής, του ελληνικού στρατού, βεβαίως - βεβαίως… Με εναλλακτικά τα ιερά σύμβολα, επάνω στο σταυρό… Δόξα και τιμή, στους ήρωες… Και, σε αυτούς που σκότωσαν τον δράκο (πρώτη φωτο), αλλά (εδώ είναι και η παραλλαγή), δόξα και τιμή –επίσης, και, σε αυτούς που σκότωσαν… και, το καταραμένο φίδι!


Παπικός λοιπόν, και, ο «ιερός καθεδρικός ναός Ευαγγελιστρίας, Ν. Ιωνίας Βόλου»!


Κολασμένες ψυχές, σκοτεινές -σαν τον Άδη… Προσκυνούν είδωλα, μαύρα σαν την πίσσα, σαν τον διάβολο -σκοτεινά κι αυτά… Και πάνω στην τύφλα τους, δεν ξέρουν αν προσκυνάνε την εικόνα της Παναγίας του Μ. Σπηλαίου –αυτό το κάρβουνο, ή το γνωστό έκτρωμα, τον αρχάγγελο Μιχαήλ του Μανταμάδου της Λέσβου! Ψυχές θρησκευτικού τουρισμού, περιπλανώμενες –σαν την άδικη κατάρα, στα ειδωλολατρικά προσκυνήματα… Διεστραμμένες, ψυχές, ερμαφρόδιτες, τραβεστί, …λεσβίες!


Γιατί θ. κοινωνία… «παπάρα»; Γιατί να μη μεταλαμβάνουμε χωριστά το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας;


Πόσο βαθειά στη Γη, είναι ο Άδης;


Και… «μή εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από τού πονηρού»!


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΧΑΙΡΕΤΕ» - ΑΠΟ ΤΟ 2007: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… Επιζήσαμε, και μετά από μια εισβολή που έγινε προχθές το βράδυ 8μ.μ. (του αγίου Νικολάου) στο σπίτι μου… Απετράπησαν τα χειρότερα (έγιναν μόνον υλικές καταστροφές) μετά από την άμεση –ταυτόχρονη επέμβαση δυο ομάδων της δύναμης ΔΙΑΣ.


Σάββατο, κι απόβραδο… Η λειψανική εκκλησία της Ελλάδος, σε ομαδική νυχτερινή της έξοδο…


Αυτή η σκοτεινή μορφή… Αυτή η «αγία», που μοιάζει με κακιά γριά μάγισσα… Αυτή λένε ότι βρήκε την παπική εικόνα της Τήνου, την τάχα «Μεγαλόχαρη», την τάχα θαυματουργή… Αυτήν την βλάσφημη εικόνα, με τον κρίνο της γονιμοποίησης -στο χέρι του αρχάγγελου, και με το πανταχού παρών κωλοπεριστέρι -από πάνω… Φυσικά, η «φανέρωση» έγινε σε μια περιοχή, που παπο-κρατείται κι αυτή!


Μια φορά και έναν καιρό, καλά μου παιδιά… Ήταν –που λέτε, ένα κωλο-περιστέρι… Θρασύτητο, αγενέστατο, και αναιδέστατο… Δεν άφηνε –που λέτε, κεφάλι για κεφάλι που να μη πάει να το κουτσουλίσει! Από αυτόν δε τον γεμάτο με τέτοια εφόδια πισινό του, δεν γλύτωσε τον βομβαρδισμό, ούτε και αυτή η μάπα του εξοχότατου πρόεδρου του ΛΑΟΣ, κ.κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, σε μια σχετική τελετή στην Κωνσταντινούπολη! Είναι δηλαδή αυτό που λέμε: «όλα σκατά»!..


«Αγιογραφίες», και «τυχαίες φωτογραφίες»: Δυο από τις ετικέτες, του ιστολογίου «χαίρετε».


Το ξέρατε ότι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, στις βραδινές εξόδους του (σαββατοκύριακα κυρίως), σε διάφορα ύποπτα και επικίνδυνα στέκια, φορούσε καλού – κακού, και μια στολή… σταυροφόρου ιππότη;


Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς αυτό… Το ότι στις αγιογραφίες τους… Οι μοναχοί που δεν έχουν ιεροσύνη, και οι μοναχές, βέβαια, έχουν τις πιο σεμνές αγιογραφήσεις… Δεν ευλογούν με το «κωλοδάχτυλο», σαν τους παπάδες και τους δεσποτάδες μας… Τους αγιογραφούν πάντα, σαν να κρατούν κάτι… Παραταύτα, τον Χριστό –που δεν είναι παπάς, σχεδόν πάντα τον αγιογραφούν με το «δάχτυλο»… Μερικές φόρες δε, ακόμα και την Παναγία –που δεν είναι παπαδιά, την αγιογραφούν σαν να ευλογεί, και, αυτή!


Αυτό το πράγμα πια… Το να ταυτίζονται -τόσο απόλυτα, αυτοί οι δυο οίκοι… 1. Της τοπικής μας εκκλησίας, από τη μια, και… 2. Ο άλλος οίκος, από την άλλη; (Τυχαίο; Σύμπτωση;)


Απάντηση σε απορία, σχετικά με το αν σωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και αν είναι αβάπτιστος (όπως λένε), ακόμα και αν παραμείνει έτσι μέχρι τέλους… Και αν ναι, με τι θα μοιάζει εκεί στον παράδεισο… Δεδομένου ότι έχει παρουσιάσει πρόσφατα, μια εικόνα πολύ καλού χριστιανού: 1. Δίνει -τώρα τα Χριστούγεννα, επιδόματα σε συνταξιούχους… 2. Πήγε πέρσι στον πατριάρχη Ιεροσολύμων και αυτός τον ανακήρυξε μέγα ευεργέτη και τον γέμισε σταυρούς και παράσημα… 3. Συμβάλει στην ανακαίνιση, αναστήλωση και συντήρηση του τάφου του Χριστού… Αποτέλεσμα τις μέρες αυτές να ανακαλυφθεί (σε ανασκαφές από το συνεργείο στο οποίο συμμετέχει και η καθηγήτρια του -στο πολυτεχνείο), η μαρμάρινη πλάκα που θεωρείται ως το νεκροκρέβατο του Χριστού. (άραγε όπως τον έβαλε ο μητροπολίτης Πειραιά να πετάξει το περιστέρι, στα Θεοφάνια… Θα τον βάλει και ο Πατριάρχης - το Πάσχα, στον τάφο, για να βγάλει μαζί του, το άγιο φως;)


Ε, λοιπόν, αυτή πια δεν είναι θρησκεία… Μια σκέτη τσόντα και μισή, είναι! Το παλαμάρι του βαρκάρη, είναι! (τι θέλει εκεί το πουλί;)


Τρεις σχετικές και επίκαιρες (λόγω των εορτών αυτών των ημερών), ετικέτες του ιστολογίου «χαίρετε»: 1. Τα Εισόδια της Θεοτόκου… 2. Σύλληψη της αγίας Άννας… 3. Ιωακείμ και Άννα.


Προσευχή, στην… Μάσκα, στο Προσωπείο, στο Τοτέμ!


Για «Παναγία η Σμυρνιά», δεν ξέρω αν υπάρχει. Υπάρχει όμως… «Παναγία η Πολίτισσα»! Και η εικόνα της, παραμένει καλά κρυμμένη όλο το χρόνο… Δεν τιμάται, δεν βλέπεται… Προφανώς, για να μη την ματιάσουν, τόσο πανέμορφη που είναι… Θα μπορούσαν ακόμα και να μη την φάνε, σαν το καλά σιροπιασμένο «χανούμ μπουρέκ»! Αυτή λοιπόν η εικόνα, βγαίνει με ασφάλεια από την τρύπα της, μόνο την παραμονή και την ημέρα της εορτής της!


Το facebook, μου θύμισε, ένα σχόλιο μου (Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014), σαν σήμερα…


Γιατί είναι μαύρη, η εικόνα; (σχετικός διάλογος)


Μια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, την οποίαν –όπως φημολογείται, την αγαπούν ιδιαίτερα οι Ναζιστές, οι Χιτλερικοί, και οι δικοί μας οι Ακροδεξιοί. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, μας είναι άγνωστος.


Το στυλ της νεωτερίστικης άποψης της αναστάσιμης εικόνας… Όπως και αυτή του προσκυνήματος, στον τάφο του Χριστού. Παπικής έμπνευσης, βέβαια. Ο Χριστός -με το σεντόνι μόνο, πετάγεται από τα έγκατα της γης… Μετά την σκληρή μάχη που έδωσε -εκεί κάτω στον Άδη, όπου «του πήραν και τα σώβρακα» που λένε! Σαν τον Χάρη Ζαβαλο ένα πράγμα στην «βίλα των οργίων». Ενώ ξέρουμε ότι κατέβηκε κόσμιος, και με πλήρη ένδυση εκεί, από την ορθόδοξη εικόνα που τον δείχνει να ανασταίνει, να βγάζει από εκεί -από τον τάφο τους, τον Αδάμ και την Εύα. Αυτή λοιπόν η παπική εικόνα, δείχνει μεν τον Χριστό με το σεντόνι μόνο, αλλά και να θριαμβολογεί με τον τρόπο του. Σε άλλη έκδοση, κρατάει και μια σημαία! Εδώ (φωτο), τον βλέπουμε με ένα σταυρουδάκι στο ένα χέρι… Και με το άλλο χέρι, να δείχνει ποιο ακριβώς δάχτυλο του ήταν αυτό, που το… έχωσε στον Άδη!


Facebook… Δυο οφειλόμενες απαντήσεις μου: 1. Προς Georgios Vlachakis, και 2. Προς Anna Manousakh.


Τι την θέλει ρε παιδιά αυτός ο μυστήριος τύπος, την σακούλα που κρατάει περιμένοντας -στη σειρά, στην ουρά, για την προσκύνηση στον τάφο του γ. Παΐσιου; Θα πάρει χώμα από εκεί; Ή μήπως και με τον τρόπο αυτόν παρενοχλεί σεξουαλικά τη γκόμενα που είναι μπροστά του… Να επιχειρεί δηλαδή ο πονηρός, να την θωπεύει -δειλά στην αρχή, στα οπίσθια, για να δει τις αντιδράσεις της, …με αφορμή τάχα, ότι τακτοποιεί τη σακούλα; Σακουλευτήκατε;


Επιτάφιοι, ανθοστολισμοί ειδώλων, κουβούκλια επιταφίων, περιφορές και λιτανείες: Όλα κλεμμένα από την κιναιδική βουδιστική λατρεία. (όπως και καντήλια, κεριά, λιβάνια, φωτοστέφανο, κομποσκοίνια, η ευλογία με το @@@@δάχτυλο, η προσκύνηση, και το χειροφίλημα.)


Ο «ορθόδοξος» ιερέας κ. Apostolos Ntokos, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος - Βόλος (φωτο)… Μας κοινοποίησε -μέσα από το άλμπουμ, του λογαριασμού του, στο facebook… Την αγαπημένη του εικόνα, του Ευαγγελισμού τάχα, την καραμπινάτη παπική. Αυτήν, με τον «γονιμοποιό» κρίνο του αγγέλου… και με το πανταχού παρών περιστέρι (ενσάρκωση του αγίου πνεύματος -για τους βλάσφημους, για τους αντίχριστους της Εκκλησίας μας), να εφορμά κάθετα –σαν γερμανικό στούκας, ή σαν γιαπωνέζος καμικάζι, προς το κεφάλι της Παναγίας, με τον προβολέα του, να πέφτει προς τα εκεί!


Ο Αγιογράφος Αναστάσιος Πεσιρίδης, παρουσιάζει, ένα έργο του… (σ.σ. ποιος νορμάλ άντρας, δεν θα ήθελε έναν τέτοιον Άγγελο, έτσι καθιστόν από πάνω του –να τον παρακαλά –σε στάση ικεσίας, προσευχής… Και αυτός ο κύριος αραγμένος ανάσκελα, -άνετος και χαλαρός, στο κρεβάτι του;)


Παραγγελία (με νόημα), στο «Μπαρ, το Ναυάγιο»: Δυο σφηνάκια, παρακαλώ!


Ο Πατήρ Χρήστος, Εφημέριος Μανταμάδου, προσφέρει ένα εναλλακτικό προσκύνημα, ασπασμό, κλπ (όχι γλείψιμο), για την περίπτωση που σας είναι αποκρουστικός ο αρχάγγελος του δικού του προσκυνήματος, εκεί στη Λέσβο: Σας παραπέμπει, στο πόδι της αγίας Βαρβάρας (σε αυτό το κομμάτι, που της το είχαν κόψει οι γιατροί, όταν –μετά από ένα τροχαίο, είχε πάθει… γάγγραινα.)


Γιατί δείχνει τρία; (Εικόνα, από βιβλίο μαθήματος θρησκευτικών.)


Ε, ρεεε, γλέντιαααα!.. Δεν πάνε μόνο οι Χιώτες, δυο – δυο… Ούτε μόνο τα παιδάκια, δυο –δυο… στη μπανιέρα. Είναι και δυο άγιοι καβαλάρηδες –κολλητήρια κανονικά (δες φωτο), που πάνε πάντα παρέα… Στο δικό του άλογο βέβαια ο καθένας… Είναι οι εικονιζόμενοι -σε ένα κάδρο, και μαζί εορταζόμενοι: ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων (του 3ου αιώνα), και ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης. Κοινό τους γνώριμα είναι, και το όνομα, αλλά και το ότι πάνε καβάλα, και σκοτώνουν δράκους! ΚΑΙ, αυτοί! Όπως επίσης δηλαδή, το κάνουν αυτό, και… 1. ο Άγιος Γεώργιος, 2. η αγία Μαρίνα η δικιά μας (αγία Μαργαρίτα των δυτικών), 3. ο ηρωικός Μ. Αλέξανδρος! Ο οποίος –ως γνωστόν, σκότωσε με το ακόντιο του, «το καταραμένο φίδι» και έσωσε τη βεζιροπούλα –με τη βοήθεια φυσικά του… Καραγκιόζη. Πάντα, στο σχετικό αθάνατο έργο, του Ευγένιου Σπαθάρη!


Σήμερα: Εόρτιες –ονομαστικές ευχές, από τη φίλη μου (στο facebook) την καθηγήτρια φιλολογίας, την αγαπητή κ. Ελένη Λουκά…


Του πούστη ρε! Αγιογράφοι, αντικατέστησαν τον Χριστό (τον ταύτισαν), με τον... Πάουελ! Και τελικά, σε κάθε φάση της Εκκλησίας μας, έχουμε (γενικά), αντί για χριστιανισμό, μια θρησκεία... τρανσέξουαλ!


Καλημέρα σας! Και οι πιο πρόσφατες (μιας εβδομάδας) αναρτήσεις μου (σε μορφή τίτλος -λινκ), στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε», είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: