Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Διάβασα το άρθρο της Σελίδας «Ορθοδοξία», με τίτλο «Ποια ώρα γεμίζουν οι εκκλησίες με ΑΓΓΕΛΟΥΣ» (αναδημοσίευση από τη Σελίδα «makeleio» του Στέφανου Χίου), και διαπίστωσα ότι είναι όλο, …μια μαλακία και μισή!

- Στη θ. λειτουργία, γεμίζουμε και εμείς τους ναούς! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Ορθοδοξία, κοινοποίησε ένα άρθρο από το makeleio. gr
28 Σεπτεμβρίου στις 11:46 π.μ.
Ποια ώρα γεμίζουν οι εκκλησίες με ΑΓΓΕΛΟΥΣ – Η Γεροντισσα Λαμπρινή ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ:

«Οι εκκλησίες γεμίζουν με αγγέλους, στην θεία Λειτουργία και όταν κοινωνούμε!»
http://orthodoxia.blogy.gr/post/2880-poia-ora-gemizoyn-oi-ekklisies-me-aggeloys-%E2%80%93-i-gerontissa-lamprini-sygklonizei%E2%80%A6
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ποια ώρα γεμίζουν οι εκκλησίες με ΔΑΙΜΟΝΕς;
Panagiotis Michalopoulos 

ΟΙ ΠΑΠΑΔΕς ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΓΓΕΛΟΙ Ή ΣΑΤΑΝΑΔΕς;
Panagiotis Michalopoulos
Το διάβασα το άρθρο, και διαπίστωσα ότι είναι όλο, …μια μαλακία και μισή!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=677596905734618&id=515901385237505


Διαβάζω, τι λένε ότι γράφει η «Γερόντισσα Λαμπρινή» (ποια είναι πάλι αυτή; Η μετεμψύχωση του γ. Παΐσιου;), και σε παρένθεση σχολιάζω:
 

1. Γερόντισσα Λαμπρινή:
«Όλα αυτά που προσφέρουμε στην Προσκομιδή, κρασιά, κεριά και τα ονόματα, τα παίρνουν Άγγελοι και τα πηγαίνουν απάνω.»
(σ.σ. Κανονικό, …delivery!)
2. Γερόντισσα Λαμπρινή:
«Μια φορά είχα πάει στην αγία Αικατερίνη. Είχαν μνήμη -εορτή αγίου εκεί, και έδωκα το χαρτάκι μου με τα ονόματα. Το πρωί υστέρα πού είχε τελειώσει η Λειτουργία, είδα κατά γης το χαρτάκι στο Ιερό μπροστά. Στενοχωρήθηκα και είπα: “Αχ, Θεέ μου, αγία Αικατερίνη, ήρθα εδώ και δεν διαβάστηκαν τα ονόματά μου!”. Τη νύχτα στον ύπνο μου ήρθε μία νέα ωραία -αγία Αικατερίνη, και μου είπε: “Φοβήθηκες, παιδί μου, μήπως δεν διαβάστηκαν τα ονόματα; Τα διάβασα εγώ, ας μην τα διάβασε ο παπάς.” Στα χέρια της κρατούσε ένα χαρτί. Μου το έδειξε. Είδα ότι ήταν το χαρτί πού είχα γράψει τα ονόματα και το είχα δώσει στον παπά για να τα μνημονεύσει στην Προσκομιδή.
(σ.σ. Αυτά, και άλλα πολλά, θα έβλεπε… ξεσκέπαστη, στον ύπνο της!)
3. Γερόντισσα Λαμπρινή:
 «Όταν ξεκινά το πρωί η Λειτουργία μας, εκεί όλα είναι πολύ ωραία. Όταν όμως έρχεται η ώρα της μεταδόσεως τότε είναι όλη η Εκκλησία γεμάτη από τα αγγελικά πνεύματα. Τώρα τα βλέπω έτσι σαν αστραπή. Περνάνε Άγγελοι με τα φτερά τους, όμορφα τα πρόσωπα τους, όπως είμαστε οι άνθρωποι. Αυτοί είναι ψηλά, και μείς χαμηλά. Φωνάζει ο παπάς από δω, ο ψάλτης από κει, βγαίνουν όλοι εκεί και κουλουριάζουν (κυκλώνουν) τον παπά γύρω-γύρω.»
(1. σ.σ. Έβλεπε –ξύπνια τώρα, και αγγέλους! Με φτερά βέβαια, διότι –ως γνωστόν, άγγελοι χωρίς φτερά, …δεν μπορούν να πετάξουν!)
(2. σ.σ. Έβλεπε φυσικά, όμορφους αγγέλους. Όπως και στις αγιογραφίες… Που είναι ξανθοί με μπούκλες, σωστές γκόμενες, και κάποιοι να είναι και πολεμιστές… Με τη φουστίτσα τους –κανονικά, …σαν αυτή του Ρουβά! Χα!) 
 
4. Γερόντισσα Λαμπρινή:
Μετά βγαίνει η μετάδοση, βλέπεις στην Ωραία Πύλη ακέραιος ο Χριστός, βλέπεις που λέει ο παπάς «Μετά φόβου…». Αυτός λέει: «Εδώ εγώ είμαι» και δείχνει το Άγιο Ποτήριο, ότι δηλαδή είναι μέσα. Παίρνομε τότε πραγματικά κρέας από το Σώμα του Κυρίου. Μέσα στο Άγιο Ποτήριο είναι αλήθεια Αυτός. Γίνεται όλος τόσο δα παιδάκι μικρό – μικρό με κεφαλάκι, χεράκια, ποδαράκια, ακέραιος Χριστός, άνθρωπος δηλαδή, και το δίνει σ” εμένα, το δίνει σ” εσένα και στον άλλον, με το κουταλάκι -Αγία λαβίδα. Το κουταλάκι μέσα έχει ένα ανθρωπάκι».
(σ.σ. Μικροσκοπικό ανθρωπάκι… 
Κάτι σαν την Tinkerbell, του Peter Pan?)
5. Γερόντισσα Λαμπρινή:
«Μετά τη θ. κοινωνία, δεν κάνει να γυρίσεις –επισκεφτείς, σπίτι ξένο, γιατί θα χάσεις την ευχή. Δεν είναι καλά να βγεις έξω, να πας, ξέρω “γώ, στην αγορά. Και αν είναι μεγάλη ανάγκη πες σε κάποιον πού πάει στην αγορά να σου ψωνίσει. Και αν βγεις, σκύψε το κεφαλάκι σου, κάνε την δουλειά σου και γύρισε στο σπίτι.»
(σ.σ. Έχω ειδική ετικέτα (ομάδα αναρτήσεων) στο μπλογκ μου, με τίτλο: «μαλακίας το Ανάγνωσμα», για κάτι τέτοια θέματα, σαν αυτά της γερόντισσας!)

6. Γερόντισσα Λαμπρινή:
«Για να κοινωνήσουμε πρέπει να προετοιμαστούμε καμιά βδομάδα από νηστεία και από άλλα πράγματα».
(σ.σ. Πού λέει για νηστεία, πριν τη θ. κοινωνία;)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=677596905734618&id=515901385237505

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι άγγελοι είναι πανταχού παρόντες στη Λειτουργία, αλλά και οι Δαίμονες είναι παρόντες μέσα στο ιερό, κατά την μεταβολή των Τιμίων Δώρων σε Σώμα και Αίμα Χριστού! Όχι παίζουμε, ότι θα ήταν απόντες. Οι Δαίμονες είναι οι πιο πιστοί από τον καθένα μας.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
«σὺ πιστεύεις ὅτι ὁ Θεὸς εἷς ἐστι· καλῶς ποιεῖς· καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουσι καὶ φρίσσουσι.»
(Ιακώβου 2:19)