Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Καλημέρα! Κοπιάστε!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Αυτή είναι: Η μαντάμ Σοφία Ηλιάδου, η κομμώτρια-οπαδός του κωλογερο-καλόγερου Παΐσιου, του πιο μεγάλου τσαρλατάνου ψευτο-αγίου της ορθόδοξης εκκλησίας!


«Τα πάνω -κάτω», και στο σημερινό «μάθημα θρησκευτικών». «Τα πάνω -κάτω», στην ιστορία επί Ελένης και Κωνσταντίνου –του βυζαντινού, βεβαίως, κεφάλαιο «η μαύρη χήρα»! Στην σημερινή λοιπόν ιστορία του γνωστού σήριαλ του ΑΝΤ1, η αθυρόστομη μπαργούμαν Ελένη Βλαχάκη, κατηγορεί τον συγκάτοικο της, τον σεμνό και συντηρητικό περί τα ήθη καθηγητή Κωνσταντίνο Καντακουζηνό (της Βυζαντινολογίας) ότι δεν τον καλλιεργεί καθόλου τον ανδρισμό του, ότι είναι «μανιαμούνας»... Και συγκεκριμένα, ότι το έχει τάξει (το πουλί του) στον… όσιο Πατάπιο!!!.. Χαμός!!!..


Μαθήματος θρησκευτικών, η συνέχεια: Προχθές, την πρώτη του μήνα, δυο μητροπολίτες (ο Πατρών Χρυσόστομος –αυτός με τον Καρνάβαλο, και ο Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος –αυτός με τον γυναικείο σκελετό του Εφραιμ στη Ν. Μάκρη), και ένας υπουργός (ο κ. Νίκος Φίλης), πήγαν στον λόφο του Φιλοπάππου (εκκλησία Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη), και βάφτισαν ένα μωρό (τον γιο φιλικού ζευγαριού του υπουργού), και το έβγαλαν… Ίωνα (Ίων ο μυθικός, και όχι Ιωνάς ο προφήτης), που θα γιορτάζει μαζί με την… Ιωνία!


Η σελίδα «Εκκλησιαστικό Κόσμημα», προτείνει ένα εγκόλπιο, ειδικό για κουνιστούς μητροπολίτες. Αυτό, με έναν κωλόγερο να υπερίπταται… Αυτόν –τον κωλόγερο «θεό-Πατέρα» τάχα, της παπικής παράστασης, που στον επίσημο ναό του πάπα (Cappella Sistina), φαίνεται να υπερίπταται… και με γυμνό τον κώλο!


Η σελίδα «Εκκλησιαστικό Κόσμημα», παρουσιάζει έναν σταυρό για μητροπολίτες… Έναν βαρύτιμο σταυρό -πολυτελείας, με το στέμμα βέβαια, να τον καπελώνει! Επάνω του δε, δεν έχει τον Εσταυρωμένο, αλλά την παπική παράσταση της Ανάστασης… Αυτήν, με τον Χριστό ως… σημαιοφόρο! Αυτήν με τον Χριστό γυμνό… Να φοράει μόνο ένα σώβρακο… Και με το σεντόνι του (πού το βρήκε;), ανάρριχτο επάνω του… Κάτι δηλαδή σαν τον… Χάρη τον Ζάβαλο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) στην ταινία «Η βίλα των οργιών»!


Ντροπή σας, άκοσμοι: Ο Χριστός, με το… πουλί του! (έτσι όπως προβάλλεται στη σελίδα «Εκκλησιαστικό Κόσμημα»)


Ο Χριστός, μεγάλωσε πια, και επιτέλους διορίστηκε από φέτος και δάσκαλος θρησκευτικών στο Δημόσιο Σχολείο -από τον κ. Φίλη, βεβαίως! Εδώ, στη φωτο – είναι ακόμα στο σπίτι του, όπου -στην πρόβα διδασκαλίας του Νέου Σχολικού Προγράμματος (2016 – 2017), εξασκείται φιλότιμα… Και τη στιγμή αυτή, τον βλέπουμε να διδάσκει –προκαταρτικά, και στο μικρό του το αδελφάκι (αυτό το χρυσόμαλλο), το πώς να χαιρετάει σωστά, και να ευλογεί (με το κωλοδάχτυλο, φυσικά), σαν… ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης! (Μητροπολίτης, όπως π.χ, ο Πρώην Αττικής Παντελεήμονας, και όχι μόνο)!


Πιστεύετε κι εσείς, σε αυτήν την (μη χέσω) …«Ορθόδοξη» άποψη (του αγίου Δημητρίου, τάχα), για τις μαγικές ιδιότητες του καρκινογόνου και καπνογόνου κεριού –αυτού του βουδιστικής προέλευσης λατρευτικού στοιχείου, στις εκκλησιές μας; ΔΙΑΒΑΖΩ: «Όσο περισσότερο καίγονται οι λαμπάδες μπροστά από τις Εικόνες, τόσο περισσότερο καίγονται οι αμαρτίες εκείνου που με πίστη τις φέρνει. Όταν όμως τις αφαιρούν (οι νεωκόροι), TOTE και εκείνος ο οποίος τις φέρνει, χάνει τον μισθό του, και εκείνος που τις αφαιρεί θα έχει κόλαση στην ψυχή του.»


Ολόκληροι κορμοί, λέει το παπαδαριό, δεν στηρίζονται πουθενά… Αφού τάχα δεν έχουν ρίζες και είναι στη σκεπή, λένε οι αγύρτες – θρησκέμποροι…


Πέθανε πριν λίγα χρόνια ένας κωλόγερος, μια σκατόφατσα, ένα φασιστόμουτρο, και από την επομένη κιόλας μέρα, ένας απίστευτος μηχανισμός χριστιανο-φασιστών και παρακρατικής εκκλησίας, ξεκίνησε έναν λυσσαλέο αγώνα για την αγιοποίηση του!


Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, εξέφρασε τη βαθύτατή του θλίψη για «τους απρεπείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από κάποια εκκλησιαστικά πρόσωπα» εις βάρος του Υπουργού Παιδείας.


Δηλαδή, όσοι καθηγητές θεολόγοι, διδάξουν αυτά τα θρησκευτικά, τα αλαλούμ -όπως τα καταγγέλλει και ο ίδιος ο Ιερώνυμος, και δεν αντιδράσουν με παραίτηση, τότε θα πει ότι παραδέχονται πως -για τον μισθουλάκο τους, είναι κανονικοί προδότες, και Ιούδες!


Ο μικρός Χριστός: «Σε καταλαβαίνω μανούλα! Στενοχωριέσαι –και το δείχνεις, που σου έκαναν το κεφάλι καζάνι! Το ίδιο έπαθα και εγώ, με αυτό το καθίκι που μου φόρεσαν στο κεφάλι!»


1. Στο θέατρο σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, ο Μέγας Αλέξανδρος σκοτώνει το καταραμένο φίδι, με τη βοήθεια του Καραγκιόζη! 2. Στην ελληνική μυθολογία, έχουμε τον Ηρακλή που από παιδάκι ακόμα, έπνιγε φίδια! 3. Στην ορθόδοξη εκκλησία, έχουμε τον άγιο Γεώργιο, νεαρό και όμορφο καβαλάρη -ίνδαλμα κάθε θεούσας, να σκοτώνει ένα δράκο. Προς τιμήν του δε -οι πιστοί και οι πιστές, του αφιερώνουν τάματα (πρώτη εικόνα). Επίσης, του βάζουν και κουρτίνες, κάτι σαν κουκλοθέατρο, για να είναι προσιτός (όπως και ο Σπαθάρης) στα μικρά παιδιά (δεύτερη εικόνα).


Και κάτι το θετικό: Η Παναγία με τον Χριστό, χωρίς τα βουδιστικής προέλευσης φωτοστέφανα. Ειδικά δε Χριστός, και χωρίς γαλάζια μάτια (παρά το όραμα Παΐσιου και άλλων μαστουρο-κωλογερο-καλόγερων), και επίσης χωρίς ξανθές μπούκλες!


Νέο μήνυμα σήμερα, από το Facebook: «2012, σαν σήμερα – Panagiotis, δείτε της αναμνήσεις σας.» (Βέβαια, δεν είναι μόνο οι παπαδιές, αλλά και οι σιγανοπαπαδιές το ίδιο επικίνδυνες!)


Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, σε δυο φωτο -του facebook: 1. Στην πρώτη φωτο, είναι ο χρήστης «πατήρ Χρήστος Τσιτμηδέλλης», εφημέριος του προσκυνήματος στο Μανταμάδο, Λέσβου. Εκεί δηλαδή στην «θαυματουργή» ανάγλυφη φάτσα του αρχάγγελου Μιχαήλ – σε αυτήν δηλαδή την εικόνα με την ηλίθια έκφραση, που μοιάζει με… μάσκα του Φου-Μα-Τζου! Όπου –στη φωτο αυτή, ο «πάτερ» εμφανίζεται να γιορτάζει τα 63α γενέθλια του. Σβήνει το κεράκι του, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν μπύρες, τασάκι με αποτσίγαρα, και μια… τράπουλα! 2. Στην δεύτερη φωτο, στο ίδιο του πάλι το προφίλ, ο ίδιος χρήστης, φιγουράρει μαζί με την ΑΝΝΕΤΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ.


Σάρκα και Εκκλησία, στο facebook…


Εικόνες με κουρτίνες…


Εκείνον τον καιρό, που ήμουν μαθητής κι εγώ… Το μάθημα των θρησκευτικών, γινόταν από τον ιερέα, στις εκκλησίες… Αξέχαστες μας έχουν μείνει, και οι εκδρομές εκείνες… Φωτο: 1952. Εκδρομή του κατηχητικού κοριτσιών (ήταν χωριστά τότε), με φορτηγό, στα Λεγρενά.


Νέο μήνυμα σήμερα, από το Facebook: «Πέρυσι, σαν σήμερα – Panagiotis, δείτε της αναμνήσεις σας.» (μάθημα θρησκευτικών)


Θρησκευτικός τουρισμός – διαφημιστική αφίσα – κουΐζ: Ιερός ναός Παναγίας της Μακρυποδούσσας, ή της Μακρυπηδούσσας;)


1. Σχολιάζω: Τι σκοπό εξυπηρετούν τα είδωλα στις σχολικές αίθουσες; 2. Σχολιάζω: Η Παιδεία, δεν είναι Κατηχητικό Σχολείο!


Χαράς, ευαγγέλια: Την ελλιπή κατήχηση των μαθητών, μετά από την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, αναλαμβάνει να την αναπληρώσει -με κατάλληλο εποπτικό υλικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. («Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.» λέει το ίδιο στην ιστοσελίδα του.)


Καλημέρα… Κοπιάστε! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, ήταν…)

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Kαλησπερα από εμας.
Ειπα να πω μια καλησπέρα στο ΧΑΙΡΕΤΕ, την επομενη μερα του τυφωνα "Μαθιου". Δεν ξερω εάν ειδες τα νεα μας αλλα είχαμε διακοπη ρεύματος για ωρες κι ετσι δεν μπορεσα ν ανοιξω τον υπολογιστη.
Ευτυχως ειμαστε καλα με πολλες πλημυρισμένες γειτονιες και ζημιες (κυριως σε δεντρα και ηλεκτρικα καλωδια).
Καλη εβδομαδα σε σας ευχομαι.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Προσευχόμουν συνέχεια, και για εσάς!
Πόσο χαίρομαι, που είστε καλά! Καλωσόρισες, λοιπόν, Σταυρούλα μας!
Παρακολουθούσα –που λες, από την αρχή τα ρεπορτάζ, για να μαθαίνω νέα για τη θεομηνία αυτή. Από εκεί που ξεκίνησε, από την Αιτή, όπου ήταν πιο δυνατός ο τυφώνας, και έκανε τόσο μεγάλο κακό. Έμαθα ότι στη συνέχεια έφτασε και σε εσάς, πιο χαμηλά, στη Φλόριντα, μέχρι και τη β. Καρολίνα, πάλι πιο κάτω από εσάς, εξασθενισμένος κάπως και με λιγότερες έτσι καταστροφικές συνέπιες. Έβλεπα στους χάρτες ότι η πορεία του ήταν να στρίψει πάλι προς τον Ατλαντικό, χωρίς να πλήξει και εσάς. Από χτες όμως άκουγα συνέχεια για ζημιές στα νοτιοανατολικά παράλια, και είχα τη σχετική αγωνία. Κάποια στιγμή μάλιστα, ακούστηκε στα δικά μας τα δελτία ειδήσεων, και, η Βιρτζίνια!
Να είστε πάντα καλά, εύχομαι!
Καλή εβδομάδα Σταυρούλα μας. Καληνύχτα σας, και καλό ξημέρωμα να έχετε αγαπημένα μου αδέλφια!