Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ένα εκκλησάκι, που είναι και πρόκληση και απάτη μαζί. Ένα εκκλησάκι –τουριστικό αξιοθέατο –με δουλειές με… Φούντες! Αυτό, της αγίας Θεοδώρας, στο χωριό Βάστα Αρκαδίας… Της περιφέρειας δηλαδή του διαβόητου μητροπολίτη Παναγιώτη (Ιερεμία) Φούντα. Ένα εκκλησάκι, το οποίο δεν στηρίζει αυτό τα δέντρα (στη σκεπή του, τάχα) -όπως είναι το παπαδίστικο ψέμα… Αλλά όπου –αντίθετα, τα δέντρα που περνούν μέσα στους τοίχους του, αυτά είναι που στηρίζουν το εκκλησάκι -όπως λέει και η σχετική μελέτη του πανεπιστημίου Πατρών. Για την διατήρηση του δε, για την συντήρηση του, έχουν γίνει κατά καιρούς, τεράστια έξοδα, και στη σκέπη, και στους τοίχους, και στον περιβάλλοντα χώρο, από διάφορες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Όπως βλέπετε λοιπόν, το «μνημείο» αυτό, έχει θωρακιστεί έτσι, που μοιάζει πιο πολύ με… γερμανικό οχυρό και πυροβολείο… Σωστό, φρούριο! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ένα εκκλησάκι, που είναι και πρόκληση και απάτη μαζί. 
Ένα εκκλησάκι –τουριστικό αξιοθέατο –με δουλειές με… Φούντες! 
Αυτό, της αγίας Θεοδώρας, στο χωριό Βάστα Αρκαδίας… 
Της περιφέρειας δηλαδή του διαβόητου μητροπολίτη Παναγιώτη (Ιερεμία) Φούντα. 
Ένα εκκλησάκι, το οποίο δεν στηρίζει αυτό τα δέντρα (στη σκεπή του, τάχα) -όπως είναι το παπαδίστικο ψέμα… Αλλά όπου –αντίθετα, τα δέντρα που περνούν μέσα στους τοίχους του, αυτά είναι που στηρίζουν το εκκλησάκι -όπως λέει και η σχετική μελέτη του πανεπιστημίου Πατρών. 
Για την διατήρηση του δε, για την συντήρηση του, έχουν γίνει κατά καιρούς, τεράστια έξοδα, και στη σκέπη, και στους τοίχους, και στον περιβάλλοντα χώρο, από διάφορες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. 
Όπως βλέπετε λοιπόν, το «μνημείο» αυτό, έχει θωρακιστεί έτσι, που μοιάζει πιο πολύ με… γερμανικό οχυρό και πυροβολείο… Σωστό, φρούριο! Χα!
Ntina Bertoti 
Είτε το πιστεύεται είτε οχι η διαδρομή και μόνο αξίζει !!!!

Panagiotis Michalopoulos
1. Τι να πιστέψω, ή τι να μην πιστέψω; Το θαύμα; 
2. Και βέβαια, κάθε διαδρομή στην Ελλάδα μας, αξίζει! Στον όμορφο αυτόν τον τόπο… Είτε είναι διαδρομή απλή, είτε είναι θρησκευτικός τουρισμός! 
Η απάτη όμως… Ε, αυτή, δεν μας αξίζει σαν λαό… Ο παπαδικός δηλαδή σκοταδισμός… Δεν μας αξίζει!

(Σχόλια στην ομαδα "ταξιδεύοντας Ελλαδα")

Δεν υπάρχουν σχόλια: