Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ξέρετε ποια είναι η βοηθός και η προστάτης ολόκληρης της Θράκης; Είναι, μας λέει… ένας κύριος Δ. Σωτηρόπουλος, είναι… ένα κάδρο της Παναγίας!

Ξέρετε ποια είναι η βοηθός και η προστάτης ολόκληρης της Θράκης; 
Είναι, μας λέει… ένας κύριος Δ. Σωτηρόπουλος, είναι… ένα κάδρο της Παναγίας!
Ναι, «μα, την Παναγία»... Ναι, ρε πούστη μου! Έτσι ακριβώς τα λέει!

Είναι λέει μια εικόνα, αυτή με τον υπότιτλο «Παναγία του Έβρου»!
Και τα λέει αυτά στο facebook, στον λογαριασμό του εκεί –ως εκδότης, στη διαφήμιση που κάνει σε ένα νέο βιβλίο του, σχετικό με «τα μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης».  


Μας λέει λοιπόν, σήμερα σε σχετική ανάρτηση του:
«Στον ακριτικό νομό Έβρου, βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Μάκρης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη. Καύχημα του Μοναστηριού και Προστάτης ολόκληρης της Θράκης, η θαυματουργή εικόνα της "Παναγίας του Έβρου"».
 

Συμπέρασμα από τα πιο πάνω:
Αν λοιπόν αύριο, μπουκάρει από εκεί στην Ελλάδα ο Ερντογάν –από τη Θράκη δηλαδή… Και αν τότε αυτή η «θαυματουργή» εικόνα -της «Παναγίας του Έβρου», δεν κάνει κάτι σημαντικό… Εκτός από το να κλαίει, να κουνιέται, να ματώνει βγάζοντας βυσσινάδα, κλπ, κλπ… Και δεν μας βοηθήσει για τα καλά, και δεν μας προστατεύσει πλήρως και σωστά… 

Τότε, ε τότε… 
Θα ξέρετε πλέον καλά, ποιο ακριβώς κάδρο της Παναγίας θα το μουντζώνετε και θα το βλαστημάτε! Αυτό, της «Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρουπόλεως», της Μονής (με 45 μοναχές) που βρίσκεται κοντά στην παραλία της Μάκρης.
 
Λάθος – διορθώνω: 

Στον εκδότη μάλλον θα αξίζουν τα εύσημα αυτά, και όχι στο καημένο, το αθώο το καδράκι της Παναγίτσας! Χα!

https://www.facebook.com/dimitrisotiropouloseditions/photos/a.711471355567989.1073741828.711455082236283/1116060298442424/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: