Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Γελοίοι, παπατζήδες: Η σημερινή εικόνα, της… «Ορθοδοξίας» μας!

Φίλος ιερέας, κοινοποίησε πριν από λίγο στον τοίχο του (facebook), το άρθρο μιας θρησκευτικής καλογερο-παπαδικής σελίδας, όπου διαβάσαμε:
Ποιον σκοτώνει ο άγιος Δημήτριος στη γνωστή εικόνα του; 

Στην εικόνα αυτή ο άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται καβαλάρης με στρατιωτική στολή πάνω σε κόκκινο άλογο φονεύοντας με το δόρυ του τον πολεμοχαρή τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτζη, που οι Βυζαντινοί τον αποκαλούσαν «Σκυλογιάννη», ενώ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στη Θεσσαλονίκη το 1206 ή 7.
Ο Σκυλογιάννης βέβαια, πέθανε από πλευρίτιδα, αλλά ο θάνατός του αποδόθηκε σε θεία δίκη.
ΣΧΟΛΙΑΣΑ:
1. Άλλη μια πλαστή «ορθόδοξη» χριστιανική εικόνα: Σκοτώνει κάποιον που δεν σκοτώθηκε, αλλά που… πέθανε από πλευρίτιδα! (Εδώ ο σκοτωμένος, εκεί ο σκοτωμένος… πού είναι οι παπατζήδες αγιογράφοι;)
Είναι και αυτή,  μια ακόμα πλαστή «ορθόδοξη» χριστιανική εικόνα… Μια, από τις αμέτρητες –επίσης πλαστές εικόνες, που έχουμε στους ναούς μας και τις τιμούμε, τις προσκυνούμε και τις λατρεύουμε…
2. Όπως πλαστή εικόνα, είναι και αυτή με τον άγιο Γεώργιο που σκοτώνει δράκους και ελευθερώνει βασιλοπούλες…(που βρίσκονταν οι δράκοι, ρε πούστη μου;)

3. Όπως πλαστή είναι και αυτή η τάχα θαυματουργή εικόνα της «Μεγαλόχαρης» στην Τήνο, αυτή με τον παρθενο-γονιμοποιό κρίνο… Μια παπική γελοιότητα που διασύρει την πίστη, ντροπιάζει την Παναγία, που την ξεφωνίζουν μετά οι άθεοι ότι τάχα μύρισε τον κρίνο και… γκαστρώθηκε. 
Παπική αυθαιρεσία, για να τονίσει ότι δηλαδή η Παναγία έμεινε έγκυος χωρίς δηλαδή να μεσολαβήσει κανονικό αντρικό πουλί!
Α, ξέχασα: Στον Ευαγγελισμό της Παναγίας, έβαλαν –συμβολικά, και ένα πουλί, από πάνω της… Ένα περιστέρι, οι αισχροί!
4. Όπως πλαστή είναι και η εικόνα της Πεντηκοστής, όπου κότσαραν -και εκεί, το περιστέρι!
5. Το πιο μεγάλο δε αίσχος τους, είναι ότι αγιογραφούν τον θεό Πατέρα (στη γνωστή παπική εικόνα της γίας Τριάδας"), σαν γέρο! Τον Πατέρα, που κανένας δεν τον έχει δει!
Και από πάνω (από από πάνω από τον Υιό -τον σαρκωμένο, τον Χριστό… Και από πάνω από αυτόν τον «Πατέρα»), έχουν -και εδώ, αυτό το πανταχού παρών κωλο-περιστέρι! Οι βλάσφημοι!
Λες και το άγιο πνεύμα σαρκώθηκε σε πουλί, σε περιστέρι! Ενώ ξέρουμε ότι σαν μια τέτοια μορφή, εμφανίστηκε μόνο μια φορά, στη βάφτιση του Χριστού. 

Έτσι, πουθενά αλλού.
Διαφορετικά δε, έκανε αισθητή την παρουσία του, σε διάφορες άλλες περιπτώσεις!..
Αλλά αυτοί εκεί: κολλημένοι με το πουλί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: