Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Εύχομαι ολόψυχα: Υγεία, δύναμη, Αγάπη, Αισιοδοξία, Πίστη, και Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή! Καλό μήνα - Καλή Παναγιά – Στην υγειά σας… Καλημέρα σας, κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο «χαίρετε», ήταν…)

- Δεν είναι Άγιος ο Παΐσιος! Είναι η ντροπή της ορθοδοξίας, για το γελοίο προφίλ του, για τις αμέτρητες ανοησίες του, για ένα σωρό αιρετικές διδασκαλίες του.


Once-upon-a-time...


Μια φορά που λέτε (λες και ήταν χθες), ήταν ένα μικρό φιδόπουλο που το έλεγαν «Νικολάκη», και ήταν ακίνδυνο! Πίσω όμως από αυτό, κρυβόταν το μεγάλο «Καταραμένο Φίδι»… Το οποίο ο καλός μου φίλος -στο facebook, ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, σε ρόλο Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτο) το καμακώνει, (μόλις αυτό σκάει μύτη από την τρύπα του), με το δόρυ ενός εμπνευσμένου σχολίου -άρθρου του, στον τοίχο του στο facebook! Άξιος! Πάντα τέτοια, Γιάννη!


Τι φλόγα είναι αυτή που κρατάει στο αριστερό του χέρι ο -κατασκευασμένος από μια ονειροπαρμένη ηγουμένη, «Άγιος» Εφραίμ, στη Νέα Μάκρη; Νέο σόου είναι πάλι αυτό; Κάτι σχετικό με το λεγόμενο Άγιο φως, αυτό που έχει ατραξιόν, κάθε χρόνο, Μ. Σάββατο –μέρα μεσημέρι, στον τάφο του Χριστού, στα Ιεροσόλυμα;


Χαράς, Ευαγγέλια! Ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, που θα ενώνει την Αθήνα με την Τήνο! Θα ονομαστεί… «Ορθοδοξία Οδός»! (Και… δεν θα χρειάζεται τότε, να πάει κανείς κολυμπώντας ή στα τέσσερα -τον δεκαπενταύγουστο, για να προσκυνήσει την παπική εικόνα του… Ευαγγελισμού, αυτήν με τον κρίνο και το περιστέρι!)


Η Αγία του μήνα, και η... «υπόθεση, κουλουβάχατα»: Την Αγία Μαρίνα, ή την Αγία Μαργαρίτα, γιορτάσαμε αυτές τις μέρες; Ποια από τις δυο, σκότωνε δράκους;


Μια άλλη (πανορθόδοξη αυτή) εκδοχή, για το πώς χρησιμοποιούσε τα χέρια του, τα δάχτυλα του ο Χριστός, είτε για να ευλογήσει, είτε για να διδάξει… Δηλαδή, δεν ήταν πάντα αποκλειστικό φαινόμενο το κωλοδάχτυλο, όπως αυτό βλέπουμε να κυριαρχεί στις ελληνορθόδοξες αγιογραφίες.


Χθες το βράδυ, στο πανηγύρι των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ώρα έναρξης: 22) … Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο «ιερός» ναός Αγίων Αναργύρων -στα Καμάρια της Ιστιαίας Ευβοίας (μητρόπολη Χαλκίδας)… Κάλεσε την λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση… Σιτεμένη γραία πια (πού είναι τα κάλλη, που έδειχνε στο «Playboy» το 1992), για να τραγουδήσει προς τιμήν των αγίων! Είσοδος, με εισιτήριο βέβαια, για την ενίσχυση του ιερού παγκαριού!


Παναγία, η Οικονόμισσα: Πώς την προτιμάτε; Όλη ασημένια; Ή να έχει και ένα μέρος από χρυσό;


BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα σας, καλό σαββατοκύριακο… (Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: