Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου χθες βράδυ, ως χοροπηδούντος στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό με αρτοκλασία: «Όποιος θέλει, ας προσέλθει να προσκυνήσει τα λείψανα του Σικελού αγίου Εύπλου (3ου αιώνα μ.Χ.). Είναι δώρο στη μητρόπολη μας, από την αδελφή Εκκλησία -μαφία του Βατικανού… Που τους περίσσευαν -εκεί στα υπόγεια τους, αρκετά κεφάλια, πόδια και χέρια του αγίου… Προσοχή όμως κατά την προσέλευση σας… Μη τυχόν και τολμήσει κανείς σας –πάνω στην αναμπουμπούλα, να βάλει χέρι στις δυο κοπέλες παραστάτριες, διότι εγώ παρακολουθώ από εδώ πάνω, θα τον δω, και θα τον αφορίσω επί τόπου!»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας, κοινοποίησε...
2 ώρες πριν
https://www.facebook.com/diaxeirisi.kivotos/posts/320367658308191

http://ikivotos.gr/post/3019/aleksandroypolews-anthimos-den-petroboloyme-to-koinoboylio-den-rixnoyme-gkazakia-stis-ekklhsies

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Στις 11 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερά μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Εύπλου του διακόνου από την Κατάνη της Σικελίας.
Έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ.
Ο Άγιος Εύπλος, μαρτύρησε: Του ξέσχισαν τις σάρκες με σιδερένια νύχια. Κατόπιν του έσπασαν τις κνήμες με σφυριά και στο τέλος τον αποκεφάλισαν.