Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα… Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog «xairete», ήταν…)

Στον απόηχο της εορτής της: Η Αγία Μαρίνα, σκότωσε το μεγάλο τον δράκο, τον αυθεντικό, τον κινέζικο… Αλλά ως φιλεύσπλαχνη η 15χρονη κόρη, ανέλαβε αμέσως και το ρόλο της νταντάς, στο καημένο το ορφανό, το ανθρωπόμορφο δρακάκι (δες σχετική φωτο). Ως φιλεύσπλαχνος επίσης, αγιογραφείται, και, ο άγιος Γεώργιος που ταΐζε με λαγούς τα δρακάκια, τα ορφανά της χήρας δράκαινας, εκεί μπροστά στη σπηλιά! (Σε όλα αυτά βέβαια, πανταχού παρών, και, το κωλο-περίστερο!)


Μια ζωή, ...λατερνατζήδες!


«Φτεραααά…. Η φτερού!»


Ο φίλος (στο facebook) αγιογράφος –διαχειριστής της σελίδας «Vizantines Ikones», παρουσιάζει την… «Αγία οικογένεια»!!!.. Όχι βέβαια σαν πρότυπο… αφού ο πατέρας είναι μεγάλης ηλικίας -σε σχέση με τη μητέρα… Και έκαναν ένα μόνο παιδί («τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί;»). Αλλά μάλλον ειρωνικά, σαν παράδειγμα προς αποφυγή!


Η πρώτη αγιογραφία: Μάσες και ξάπλες, στον κήπο της Εδέμ. Όλα τα ζώα ζευγαρωμένα (με την έννοια του σεξ) –κανονική τσόντα μπροστά στα μάτια του «πρώτου» (;) ανθρώπινου ζευγαριού… Το οποίο όμως… ούτε «φύκι-φύκι», ούτε και μήλο φιρίκι!


Αυτό το έκτρωμα… (ένα εστεμμένο κάρβουνο, ντυμένο με χρυσό και ασημένιο πουκάμισο), …είναι η «Παναγία η Φανερωμένη», στη Σαλαμίνα! (δοξάστε το!)


Quiz: Πώς βγήκε ο Χριστός από τον τάφο; Μπουσουλώντας, στα τέσσερα, σαν να πήγαινε -μετά από τάμα, στην Παναγία της Τήνου;


3 τυχαίες φωτογραφίες: Ο δημόσια αυτο-εκτιθέμενος κ. Νίκος Τσίρκας –κάτοικος Θεσσαλονίκης (δηλώνει θεολόγος και φιλόλογος), και το… πουλί του!


Εσύ κύριε… Ήσουν κι εσύ χθες το βράδυ, στον εσπερινό της Αγίας Μαρίνας; Βοηθήθηκες καθόλου, ψυχικά και σωματικά; Τον ακούμπησες –για παράδειγμα κάπου; Στο παγκάρι ή αλλού -μόλις βρήκες την κατάλληλη ευκαιρία… Έτσι, για να σώσεις την ψυχή σου;


Εσείς -σαν έλληνας ορθόδοξος χριστιανός, θα μπορούσατε να προσεύχεστε με ένα κομπολόι, αντί με κομποσκοίνι;


Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς (17 Ιουλίου): Σκότωνε δράκους κι αυτή, σαν τον άγιο Γεώργιο, τον άγιο Θόδωρο, και τον Μ. Αλέξανδρο με το καταραμένο φίδι; (Για τους παπικούς, είναι η Saint Margaret, of Antioch)


Δέντρα, ρίζες, κορμοί… (3 φωτο. Ελλάδα, Αμερική, Ασία)


Διαβάζω: Πηγαίνετε πρόβατα, με τα γόνατα στην Παναγία της Τήνου… Και βάλτε και τάματα, για να τα κάνουν ράβδους χρυσού -το παπαδαριό!


Σκύψε ευλογημένη, στα τέσσερα, και κατάλληλα μη ντυμένη… Το δάχτυλο του Αγίου Χαραλάμπους (εκτός από της ενορίας τον παπά τον Διαμάντη), σε περιμένει! (φωτο)


Άγιος Ιωάννης, Πρόδρομος και Βαπτιστής: Ήταν κατακαλόκαιρο… Είχε και καύσωνα… 50ο C, στην έρημο -υπό σκιάν… Ενοχλούσαν και τα φτερά… Το αποτέλεσμα να μη βγει και τόσο χαρούμενη η αγιογραφία!


Σχόλια στο θέμα… Θερινό Σινέ «Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου»: Δυο έργα. 1. Το μεγάλο και μακρύ πισω-κολλητό… 2. Σκύψε ευλογημένη.


Τη νύφη, ή την κουμπάρα; Ε;


Και φούμα –φούμα, στα βοτσαλάκια… αγίους έβλεπα, και αγγελάκια! Και φούμα -φούμα, στη Φρεαττύδα… ότι μ’ αγάπαγες, άπιστη, είδα!..


Με αυτά τα παραμυθία του, έγινε άγιος ο κωλογερο- καλόγερος Παΐσιος: Είδε τον Χριστό μπούστο με ξανθιές μπούκλες και γαλανά μάτια, πάλευε με δαίμονες στο κελί του και τους τσάκιζε στο ξύλο, και σπίτωνε και την αγία Ευφημία –άμα λάχει να πούμε!


Θερινό Σινέ «Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου»: Δυο έργα. 1. Το μεγάλο και μακρύ πισω-κολλητό… 2. Σκύψε ευλογημένη.


Θαύμα με τον Παΐσιο! Με κατάλληλο κολάζ και Photoshop, φαίνεται να βγαίνει ολοζώντανος από τον τάφο του… Να αναδύεται μέσα από το χώμα το φρέσκο, το ανανεωμένο καθημερινά, από τις καλόγριες! Σαν ένας ωραίος καλόγερος -όπως ήταν τότε, και όχι κακάσχημος, αποκρουστικός και σκουληκιασμένος, όπως είναι τώρα!


Μη ξεχνάτε ακόμα, ότι την αγιοκατάταξη του ανόητου αυτού φαστιστόγερου, του κωλογεροκαλόγερου Παΐσιου, την υπέγραψε (με το αζημίωτο βέβαια) το πιο γελοίο υποκείμενο του χώρου μας: Ο οικουμενιστής, και τούρκος αξιωματικός, ο οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος!


Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: