Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στον απόηχο της εορτής της: Η Αγία Μαρίνα, σκότωσε το μεγάλο τον δράκο, τον αυθεντικό, τον κινέζικο… Αλλά ως φιλεύσπλαχνη η 15χρονη κόρη, ανέλαβε αμέσως και το ρόλο της νταντάς, στο καημένο το ορφανό, το ανθρωπόμορφο δρακάκι (δες σχετική φωτο). Ως φιλεύσπλαχνος επίσης, αγιογραφείται, και, ο άγιος Γεώργιος που ταΐζε με λαγούς τα δρακάκια, τα ορφανά της χήρας δράκαινας, εκεί μπροστά στη σπηλιά! (Σε όλα αυτά βέβαια, πανταχού παρών, και, το κωλο-περίστερο!)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Georgia Servu κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
5 ώρες πριν
Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Πειράζεται από το μισόκαλο διάβολο
Ο φθονερός διάβολος θέλησε να δοκιμάσει να κάμψει ο ίδιος την Αγία. Έτσι λοιπόν πήρε ο ίδιος τη μορφή μεγάλου και φοβερού δράκοντος (φιδιού) και πρόβαλε ξαφνικά μπροστά στη Μαρίνα.

Η Μαρίνα όμως, στερεωμένη όσο ποτέ στην πίστη, τον άρπαξε από τα μαλλιά και μ’ ένα σφυρί πού ήταν κάπου εκεί ξεχασμένο, τον χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και στη ράχη και τον ταπείνωσε εντελώς.
Και η αγία Μαρίνα, παίρνοντας από την προσευχή της νέο θάρρος κατά του μετασχηματισμένου σε άνθρωπο διαβόλου, τον άρπαξε από τα μαλλιά της κεφαλής του και τον μαστίγωσε.
Μετά από αυτό δυνατό φως καταύγασε το σκοτεινό χώρο της φυλακής της, πού έβγαινε από ένα Σταυρό, του οποίου η κορυφή υψωνόταν στον ουρανό. Πάνω από το Σταυρό πετούσε κυκλικά ένα περιστέρι . 
Ο συναξαριστής της αγίας Μαρίνας δίνει και την εξήγηση των συμβολισμών του οράματος: Όλα αυτά σήμαιναν το μυστήριο της Αγίας Τριάδος, το φώς, τη δόξα του Πατέρα. Ο Σταυρός, τον εσταυρωμένο Χριστό. Και το περιστέρι, το Άγιο Πνεύμα.
http://pieriakaterini.blogspot.gr/2016/07/agia-marina-megalomartys.html?spref=fb&m=1
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos 
Στον απόηχο της εορτής της: 
Η Αγία Μαρίνα, σκότωσε το μεγάλο τον δράκο, τον αυθεντικό, τον κινέζικο… Αλλά ως φιλεύσπλαχνη η 15χρονη κόρη, ανέλαβε αμέσως και το ρόλο της νταντάς, στο καημένο το ορφανό, το ανθρωπόμορφο δρακάκι (δες σχετική φωτο). 
Ως φιλεύσπλαχνος επίσης, αγιογραφείται, και, ο άγιος Γεώργιος που ταΐζε με λαγούς τα δρακάκια, τα ορφανά της χήρας δράκαινας, εκεί μπροστά στη σπηλιά! 
(Σε όλα αυτά βέβαια, πανταχού παρών, και, το κωλο-περίστερο!)
https://www.facebook.com/georgia.servu.1/posts/272062009831715

Δεν υπάρχουν σχόλια: