Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Καλημέρα! Κοπιάστε για καφεδάκι! (σ.σ. και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο μπλοκ χαίρετε, ήταν…)

Αποκάλυψη: «Και από εδώ -όπως βλέπετε, μπαίνει -κάθε μέρα, το… Άγιο φως!»


Πόσες τέτοιες Παναγίες, «Παναγίες Γοργοεπήκοες», υπάρχουν; Μια στο Άγιο Όρος, άλλη μια στη Μάντρα Αττικής… Και πού αλλού;


ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΛΛΥΒΑ!


Έκτακτη εμφάνιση: ο Κύριος σαν χίπης -με νυφικό, περιτριγυρισμένος από κοριτσάκια με φτερά… Και λιβανισμένος κατάλληλα, κάνει νόημα στο ποίμνιο, σαν να λέει: «Την έχετε ακούσει και εσείς;» (τη μαστούρα)


Περικοκλάδες!


Ζητείται επειγόντως από σοβαρό ηλικιωμένο άτομο, μια εμφανίσιμη και εξαιρετικά ευσεβής νέα, ως οικιακή βοηθός, καθημερινά (8 το πρωί, με 1 το μεσημέρι), με αποκλειστικό σκοπό να λιβανίζει το σπιτικό εικονοστάσι, να ξεσκονίζει τις εικόνες, και να σαπουνίζει και τα κομποσκοίνια. Θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν αν είναι και καλλίφωνη και μπορεί να ψέλνει κιόλας με γονυκλισίες και κάποιους σχετικούς ύμνους. Πληροφορίες, εντός.


Η προστυχιά, σε όλο της το μεγαλείο, πανταχού παρούσα στα πάντα μέσα στον ορθόδοξο ναό! Ακόμα και στο ξυλόγλυπτο τέμπλο, στη θύρα του ιερού! Βλέπουμε στη σκηνή του Ευαγγελισμού, την παπική εκδοχή, με τον αρχάγγελο να κάνει με το δεξί του χέρι εκείνη την κίνηση με το κωλοδάχτυλο, μεταφέροντας την είδηση για την επικείμενη εγκυμοσύνη της Παναγίας, ενώ με το αριστερό του χέρι, κρατάει τον απαραίτητο για την άσπορη γονιμοποίηση, τον λεγόμενο παρθενικό κρίνο!


Διάλογοι σε λιτανεία: «- Τι κοιτάς με θαυμασμό, ασπρομάλλη γέροντα μου; Τα κρεμαστά τάματα της αγίας, εδώ στην εικόνα που κουβαλάμε;» «- Και βέβαια, φίλε! Τι άλλο θα ήθελες να θαυμάζω; Τα κρεμαστά μπαλκόνια, της απέναντι κυρίας;»


Όταν ο Άγιος Νεκτάριος εκπαιδευόταν να ευλογεί κι αυτός με το κωλοδάχτυλο… Δεν το κατάφερε βέβαια με την πρώτη… Το πέτυχε όμως στη δεύτερη προσπάθεια του! (βλέπε, σχετικό φωτορεπορτάζ)


Γιουσουρούμ, Μοναστηράκι: Κρεμαστά καντήλια σε κάθε χρώμα. Διαλιέχτεεεε!


Ξεσκισμένη Εκκλησία, και, στην Κύπρο! (εδώ, Λευκωσία!)


Προκαλούν τα Τίρανα - Η πραγματική ιστορία για την υπόθεση των Τσάμηδων


Μέρες κρίσης, και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή: Ο παππούς Διονύσης Σαββόπουλος, και, παπάς και ζευγάς -στις πατάτες… Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χάρρυ Κλυνν, και, παπάς, και διανομέας πατατών, κλπ, κλπ!


Πω,πώ, ένας Παίδαρος!


Αγιασμένο το δάχτυλο, στο «καναπεδάτο» σεξ! Συμφωνεί, και, ο αγιογράφος, και, η μαντάμ!


Ω, Παναγία μου! (Στην περίπτωση που πέσουν τρίχες -από γένια ή μαλλιά, στην τομή του ασθενούς, κατά την διάρκεια της εγχείρησης…)


Δεν είναι από τα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Είναι ορθόδοξος γάμος στην Αμερική!


«Jesus is my Best Friend»! Κάθε μέρα, παντού και πάντα, μαζί μου! Παρών (ακούρευτος), και αξύριστος! (video)


Τυχαίες εικόνες (σκίτσα και αγιογραφίες)


Καλημέρα –Καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο blog «xairete». ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: