Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια χριστιανική θρησκεία. Φτωχή η κακομοίρα στην αρχή. Γι αυτό και έκλεψε τα πάντα από την Ανατολή, από την ινδουιστική και βουδιστική ειδωλολατρική λατρεία! Έκλεψε την προσκύνηση των εικόνων και τους ασπασμούς. Έκλεψε τα κεριά και τα λιβάνια. Έκλεψε τα φωτοστέφανα, τα κομποσκοίνια και το κωλοδάχτυλο ευλογίας του βούδα… Έκλεψε και τον δράκο, ρε πούστη!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Dimitrios Kalogeros
3 ώρες πριν
( In the Name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit ) .
Great Martyr St. George .

(στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος). 
ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Γεώργιος.
ο Άγιος Γεώργιος, τρύπησε το λαιμό του φιδιού με το δόρυ του και το καταπάτησε με το άλογό του. Τότε είπε στην κοπέλα να δέσει το φίδι με την ζώνη της, και να το οδηγήσει στην πόλη σαν ένα σκυλί με λουρί. Οι άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή από τρόμο, αλλά τότε ο Άγιος, τους σταμάτησε και τους καθησύχασε με τις λέξεις: Μη φοβάστε, αλλά πιστέψτε στον Ιησού Χριστό, επειδή είναι αυτός με έστειλε να σώσω το κορίτσι. 
Ο Θεέ, του μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, βοήθησέ με!
St George pierced the throat of the serpent with his spear and trampled it with his horse .Then he told the girl to bind the serpent with her sash , and lead it into the city like a dog on a leash .The people fled in terror , but the saint halted them with the words :
Don’t be afraid , but trust in the Lord Jesus Christ and believe in Him , since it is He Who sent me to save you .
O God , the Great Martyr George, help me because you are alone omnipotent .
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1628147177510949&set=a.1409495602709442.1073741828.100009470478117&type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Μπορούμε να σκοτώνουμε… 
Και χωρίς τα άλογα μας… 
Άμα λάχει να πούμε!
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Καβάλα, πάμε εκκλησιά… 
Καβάλα, προσκυνάμε… 
Άμα λάχει, να πούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: