Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ωραία εικόνα… Αλλά μόνο για το συναίσθημα, μόνο για να την βλέπεις… Έστω και για να σε βοηθά στην προσευχή… Μέχρις εδώ! Και όχι για να την προσκυνάς σαν θεό, σαν είδωλο. Ούτε να την έχεις σαν φυλακτό… Ούτε για να της ανάβεις βουδιστικά κεριά και καντήλια… Ούτε και για να τη θυμιατίζεις με επίσης βουδιστικά λιβάνια. Ούτε να της κρεμάς κομποσκοίνια (βουδιστικά κι αυτά), ή ένα σωρό άλλα γελοία χαϊμαλιά ή διάφορα τιμαλφή για τάματα! Όλα αυτά είναι υπερβολή, είναι εμπόριο, είναι διαστροφή… Είναι μια νέα ειδωλολατρία!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Maria Psyxoguiou κοινοποίησε τη φωτογραφία της Dimitra Rosse.
29 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=563725053786882&set=gm.843011929143624&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos 
Ωραία εικόνα… Αλλά μόνο για το συναίσθημα, μόνο για να την βλέπεις… Έστω και για να σε βοηθά στην προσευχή… Μέχρις εδώ! 
Και όχι για να την προσκυνάς σαν θεό, σαν είδωλο. Ούτε να την έχεις σαν φυλακτό… Ούτε για να της ανάβεις βουδιστικά κεριά και καντήλια… 
Ούτε και για να τη θυμιατίζεις με επίσης βουδιστικά λιβάνια. Ούτε να της κρεμάς κομποσκοίνια (βουδιστικά κι αυτά), ή ένα σωρό άλλα γελοία χαϊμαλιά ή διάφορα τιμαλφή για τάματα! 
Όλα αυτά είναι υπερβολή, είναι εμπόριο, είναι διαστροφή… Είναι μια νέα ειδωλολατρία!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=254305931570832&id=100009742804850

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Σωστα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η κυρία Maria Psyxoguiou όμως, δεν τα βλέπει για σωστά όλα αυτά τα στοιχεία με τα οποία σχολιάζω κάποιες αναρτήσεις της.
Σήμερα μάλιστα, αμέσως μετά το σχόλιο μου για το βίντεο που ανέβασε σε μια δική της ομάδα, αυτήν με τίτλο «Άγιοι της Εκκλησίας μας», ένα βίντεο σχετικό με το εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα, έσπευσε στο λεπτό και με διέγραψε από φίλο της, και με απέκλεισε και από αυτήν την ομάδα της.
Σε απάντηση τότε κι εγώ, τα δημοσίευσα όλα σε δική μου ανάρτηση στο μπλογκ μου.
Έτσι για να την… «αποχαιρετήσω»!
http://xairete.blogspot.gr/2016/04/blog-post_75.html