Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, στο ιστολόγιο μου το «χαίρετε», ήταν…)

Ωραία εικόνα… Αλλά μόνο για το συναίσθημα, μόνο για να την βλέπεις… Έστω και για να σε βοηθά στην προσευχή… Μέχρις εδώ! Και όχι για να την προσκυνάς σαν θεό, σαν είδωλο. Ούτε να την έχεις σαν φυλακτό… Ούτε για να της ανάβεις βουδιστικά κεριά και καντήλια… Ούτε και για να τη θυμιατίζεις με επίσης βουδιστικά λιβάνια. Ούτε να της κρεμάς κομποσκοίνια (βουδιστικά κι αυτά), ή ένα σωρό άλλα γελοία χαϊμαλιά ή διάφορα τιμαλφή για τάματα! Όλα αυτά είναι υπερβολή, είναι εμπόριο, είναι διαστροφή… Είναι μια νέα ειδωλολατρία!


Το σωστό είναι «πρέσβευε υπέρ ημών»! Αλλά το μετάλλαξαν οι ψάλτες, σε… «Σώσον ημάς»!.. Διότι έτσι λέει τους πήγαινε πιο καλά το μουσικό μέτρο! Έτσι το κακό, το «Θεοτόκος», έγινε χειρότερο! Διπλασιάστηκε, αφού μια θεά -μητέρα θεού, έγινε και Χριστός που σώζει!


Διότι έτσι λοιπον, αν θεοποιούμε και εμείς την Παναγία (οι εκκλησία μας την αποκαλεί «θεόν, μετά τον θεόν»), τότε σε τι διαφέρουμε εμείς οι ορθόδοξοι από τους Μαριολάτρες παπικούς;


Αυτή η εικόνα, φαίνεται! Η άλλη στην Τήνο, δεν φαίνεται!


Τι είναι αυτό; Η αγιασμένη αυτοϊκανοποίηση; Ο αγιασμένος αυνανισμός; Δυο σε ένα;


Μετά τον καφέ, μελέτη της Βίβλου… Και τώρα, συζητώ με τον καλό μου φίλο τον Δημήτρη. Θέμα: «Έχει Μητέρα ο Άχρονος Θεός – Λόγος, ή μόνο Πατέρα; Έχει Πατέρα ως Άνθρωπος, ο γεννημένος στο χρόνο Χριστός, ή μόνο Μητέρα;»


Παναγία: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, και τα άλλα τόσα ονόματα! Χαμός!


Εδώ Αθήναι, εδώ ιστολόγιο «Xairete»! Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: