Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Panagiotis Michalopoulos: Με την Αιμιλία Παγώνα, που μόλις τώρα την διέγραψα και από φίλη, είχαμε και πάλι έναν διάλογο, πρόσφατα...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Panagiotis Michalopoulos
17 ώρες πριν
Όλοι κρινόμαστε από όλους τους άλλους, και όλοι μπορούμε να κρίνουμε οποιονδήποτε!
Δεν είναι κατάκριση η ορθή κρίση, δεν είναι καταδίκη σαν την τελική απόφαση του θεού για τους αμετανόητους.
Την ορθή κρίση την ζητεί ο ίδιος ο Χριστός να την έχουμε, την ορθή κρίση την επαινεί ο Χριστός.
Χωρίς κρίση, είμαστε άβουλα όντα, που ο κάθε επιτήδειος μπορεί να μας παρασύρει οπουδήποτε αυτός θέλει!
Τέτοιο σιωπηλό –χωρίς δυνατότητα κριτικής σκέψης, άλογο ποίμνιο, κατάλληλο μόνο για άρμεγμα και για σφαγή, ας μην το αποζητούν οι συμφεροντολόγοι παπάδες, όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν καταχρηστικά και στο έπακρον το «μη κρίνετε»!
Αυτά!
ΣΧΟΛΙΑ:
Αιμιλία Παγώνα 

5 Φεβρουαρίου στις 5:16 π.μ.
Κύριε Μιχαλόπουλε διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας. Δε συμφωνώ όμως. 
Δε ξέρω τι σας έκανε να περάσετε στην αντίπερα όχθη, αλλά η διδασκαλία του Χριστού και η αποστολή της εκκλησίας υπηρετούν τη ταπείνωση και τη θυσία. 
Αρχηγός είναι ο Χριστός. Και ο αγώνας είναι δύσκολος. από κεί και πέρα στα ευαγγέλια μιλάει για όλους και όλα. Και φυσικά και για την εκκλησία και τους απεσταλμένους μιλάει. Αυτό δε σημαίνει πως εμείς δεν θα αγωνιζόμαστε εντός αυτής για την τελείωση μας που είναι υπέρβαση στην κοινωνική αδικία και το μίσος που κυριαρχεί.. 
Άλλωστε οι προσδοκίες μας ξεπερνούν τα του κόσμου. 
Θα συμφωνούσα μαζί σας εάν λέγατε πως δεν πιστεύετε στο Χριστό. Θα ήταν ξεκάθαρο. Τελικά που πιστεύετε..? 
Με αγάπη πάντα στο λόγο του Θεού και τους ανθρώπους. 
Ταπεινά
(25 λεπτά, πριν)
Panagiotis Michalopoulos

Αιμιλία Παγώνα, η φίλη μου στο facebook! 
Ζει στη Γαλλία, και εργάζεται εκεί σε εκκλησιαστική θέση! 
Στο δε άλμπουμ φωτογραφιών της σελίδας της, έχει και αυτήν την φωτογραφία...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=700232523383098&set=a.659366874136330.1073741827.100001890694022&type=3&theater
...από τον γάμο της, όπου βλέπουμε αυτήν νύφη, και τη φίλη της τη Penny Mouliari, κουμπάρα μάλλον!
Είναι μια φωτο, χαρακτηριστική τής «σεμνότητας» και των δυο… Χαρακτηριστική είναι επίσης και η «σοβαρότητα» του ιερέα! Χα! 
(Απάντηση, πριν 10 λεπτά)
Panagiotis Michalopoulos 
Με την Αιμιλία Παγώνα, που μόλις τώρα την διέγραψα και από φίλη, είχαμε και πάλι έναν διάλογο, πρόσφατα (στις 29 Ιανουαρίου), τον οποίον μετέφερα και στο μπλογκ μου, στην ανάρτηση μου με τίτλο:
Είναι πασίγνωστον, το ότι τόσον ο γέροντας Παΐσιος, όσον και ο πάτερ Πορφύριος (τα δυο αυτά φιλαράκια), έδιναν μεγάλη μάχη με τις διδαχές τους, για να κουκουλώνουν τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, και να γίνονται έτσι αρεστοί στο σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ή απορίας άξιον, που η ομοφυλοφιλική εκκλησία της Ελλάδος –για να τους ανταμείψει, έσπευσε να τους αγιοκατατάξει. Όμοιοι, στον όμοιο! Χα!
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/panagiotis-michalopoulos_29.html

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1022019124527433

10 σχόλια:

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΉ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΓΩ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ
ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΣΑς ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ...? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλή σου μέρα, αγαπητή Αιμιλία!
Ακόμα κι αν δεν εισαι στην φωτογραφία, είναι τεκμήριο το ότι αυτή βρίσκεται στο άλμπουμ σου!
Εγώ, δεν την φαντάστηκα την παρουσία σου. Την διάβασα! Αν περάσει το ποντίκι στο πρόσωπο της νύφης, αναγράφεται αμέσως το όνομα σου.
Επίσης και στη σχετική ανάρτηση, αναφέρονται τα πρόσωπα της φωτογραφίας.
Διαβάζω:
«Μαζί με τους Αιμιλία Παγώνα, Νικόλαος Γεωργιάδης, Elena Liourka, Christos Sarris, Aggelos Andreopoulos, Penny Mouliari, Danezis Stelios και Efie Liourka στην τοποθεσία Κτημα Εφηλενα.»

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στις πληροφορίες της σελίδας σου, διαβάζω τα σχετικά και με την εργασία σου.
Διαβάζω:
Δούλεψε στην εταιρεία Episcopia Huşilor
Σπούδασε στο Liceul Cuza Voda Husi
Στο παρελθόν: Liceul teoretic Cuza Voda Husi
Τόπος διαμονής: Παρίσι
Τόπος καταγωγής: Châtenay-Malabry

P. MICHALOPOULOS είπε...

Και εγώ λυπήθηκα που σε διέγραψα. Το έκανα όμως από αγάπη… Για να μη συνεχίσουμε τον άγονο διάλογο, να αναγκάζεσαι εσύ σαν φίλη μου να με βρίζεις από τυφλό φανατισμό, ότι τάχα δεν πιστεύω στο Χριστό –χωρίς να το τεκμηριώνεις αυτό, και εγώ να σε βλέπω να παραληρείς και να σε λυπάμαι!
Και βέβαια δεν επιζητώ φίλους με ίδιες με εμένα απόψεις. Πού να τους βρω άλλωστε; Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να συμφωνεί απόλυτα μαζί μου! Και είναι φυσικό αυτό, αφού κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ξεχωριστό τύπο και τρόπο έκφρασης.
ΥΓ
Αν μετάνιωσες που είπες ότι είμαι στην άλλη πλευρά από την Εκκλησία (μόνο και μόνο διότι καταγγέλλω εκκλησιαστικές παρεκτροπές, αντι-ορθόδοξες συμπεριφορές, κλπ), αν ανακαλέσεις και αυτό που είπες ότι δεν πιστεύω στον Χριστό...
Τότε μπορείς να μου κάνεις νέο αίτημα, και εγώ θα σε δεχτώ ξανά σαν φίλη μου, με πολύ χαρά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εις μνημόσυνον…
Στην κυρίαν Παγώνα, που χάσαμε…
Επανάληψη σχολίου μου:

Με την Αιμιλία Παγώνα, που μόλις τώρα την διέγραψα και από φίλη, είχαμε και πάλι έναν διάλογο, πρόσφατα (στις 29 Ιανουαρίου), τον οποίον μετέφερα και στο μπλογκ μου, στην ανάρτηση μου με τίτλο:
Είναι πασίγνωστον, το ότι τόσον ο γέροντας Παΐσιος, όσον και ο πάτερ Πορφύριος (τα δυο αυτά φιλαράκια), έδιναν μεγάλη μάχη με τις διδαχές τους, για να κουκουλώνουν τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, και να γίνονται έτσι αρεστοί στο σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ή απορίας άξιον, που η ομοφυλοφιλική εκκλησία της Ελλάδος –για να τους ανταμείψει, έσπευσε να τους αγιοκατατάξει.
Όμοιοι, στον όμοιο! Χα!
http://xairete.blogspot.gr/2016/01/panagiotis-michalopoulos_29.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΤΕ:
Η Αιμιλία Παγώνα κοινοποίησε τη φωτογραφία της Σοφία Ορφανίδου.
23 λεπτά πριν
Ὅσοι κατηγοροῦν τήν Ἐκκλησία γιά τά λάθη τῶν ἐκπροσώπων της, μέ σκοπό δῆθεν νά βοηθήσουν γιά τήν διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αὐτοί δέν ἀγαποῦν τήν Ἐκκλησία. Οὔτε, βέβαια τόν Χριστό. Τότε ἀγαπᾶμε τήν Ἐκκλησία, ὅταν μέ τήν προσευχή μας ἀγκαλιάζουμε κάθε μέλος της καί κάνομε ὅ,τι κάνει ὁ Χριστός. Θυσιαζόμαστε, ἀγρυπνοῦμε, κάνομε τό πᾶν, ὅπως ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος «τίς λοιδορίες δέν τίς ἀνταπέδιδε, καί ὅταν ἔπασχε δέν ἀπειλοῦσε» (Α΄ Πετρ. 2,23).
Ἅγιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης
www.eptalofos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΟΤΕ:
Panagiotis Michalopoulos
Είναι πασίγνωστον, το ότι τόσον ο γέροντας Παΐσιος, όσον και ο πάτερ Πορφύριος (τα δυο αυτά φιλαράκια), έδιναν μεγάλη μάχη με τις διδαχές τους, για να κουκουλώνουν τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, και να γίνονται έτσι αρεστοί στο σάπιο εκκλησιαστικό κατεστημένο! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ή απορίας άξιον, που η ομοφυλοφιλική εκκλησία της Ελλάδος –για να τους ανταμείψει, έσπευσε να τους αγιοκατατάξει.
Όμοιοι, στον όμοιο! Χα!

https://www.facebook.com/emily.pagonas/posts/1736260776590255

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Panagiotis Michalopoulos
4 Φεβρουαρίου στις 1:24 μ.μ. ·

Προς κάθε έναν ή κάθε μια που διαφωνεί με τη σκέψη μου, και με τον τρόπο που την εκφράζω…
Το ακόλουθο γνωμικό:
«Εχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις!
Έχω το δικαίωμα να πιστεύω –και να στο λέω κατάμουτρα, και με στοιχεία και με επιχειρήματα, ότι αυτό σου "το ό,τι", μπορεί να είναι και πολύ ηλίθιο!»
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1022018727860806

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Panagiotis Michalopoulos
Σου εξηγώ λοιπόν ότι έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα, στο να αναδεικνύω το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα.
Έχω άποψη καλή μου κυρία, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας.
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό.
Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας… Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/989271324468880

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
''Πρέπει να ομολογήσουμε μία πικρά αλήθεια..''
(Μητρ. Αυγουστίνου Καντιώτου)
Αγαπητοί, πρέπει να ομολογήσουμε μία πικρά αλήθεια.
Οι πιστοί, που αγωνίζονται για να κρατήσουν την Ορθοδοξία, είναι ολίγοι.
Το ρεύμα το μεγάλο και το απέραντο είναι εκείνο που σιγά – σιγά έχουν απομακρυνθεί από την ορθόδοξο πίστη.
Θα πω ένα λόγο, που ποτέ δεν τον είπα.
Θα τον πείτε εγωιστικό, αλλά σας δίνω μια ζυγαριά, για να ζυγίσετε παπάδες, δεσποτάδες και όλο τον κλήρο και όλους τους θεολόγους.
Η ζυγαριά αυτή ποια είναι; Ποιο είναι το γνώρισμα του παπά; Να μαζεύει πρόσφορα; Να κάνει ωραίες ακολουθίες;
Να κηρύττει χαριτωμένα και να χρηστολογεί από του άμβωνος και να δακρύζουν τα μάτια μερικών δεσποιναρίων για τους στοχαστικούς του λογισμούς;
Ποιο είναι το γνώρισμα του παπά και του δεσπότη σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια;
Το γνώρισμα του δεσπότη και του παπά είναι η μαχητικότης, η παρρησία. Είναι εκείνο που είπε ο απόστολος Παύλος, ότι «Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται».
Αν δείτε παπά, αν δείτε θεολόγο, αν δείτε μητροπολίτη και αρχιεπίσκοπο, που δεν διώκεται, αλλά απολαύει της αγάπης και της εκτιμήσεως όλων, τότε έχει εφαρμογή ο λόγος του Χριστού «Ουαί όταν καλώς υμάς είπωσι πάντες οι άνθρωποι», να ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός δεν βαδίζει καλώς.
Ή αν λέγεται ορθόδοξος και δεν θέλει να αντιμετωπίσει το ρεύμα, την χιονοστιβάδα αυτή που κατέρχεται για να διαλύσει τον κόσμο...
Ο παπάς ο ορθόδοξος πάει κόντρα με τα ρεύματα. Ο Μέγας Αθανάσιος ένας ήτο, αλλά κράτησε στους ώμους του ως Άτλας ολόκληρη της Ορθοδοξία. Ο Μάρκος ο Ευγενικός ένας ήτο, αλλά κράτησε στα χέρια του ολόκληρη της Ορθοδοξία.
Ο ιερός Φώτιος τα ίδια. Ολίγοι είναι, αλλά δεν νικάει με τα νούμερα, νικάει με την πίστη.
Γιατί όσο αξίζει ένας πιστός παπάς, όσο αξίζει ένας πιστός επίσκοπος, όσο αξίζει ένας πιστός αρχιεπίσκοπος, όσο αξίζει ένας λαϊκός και μία γυναίκα δεν αξίζει ολόκληρος ο ντουνιάς.
Λοιπόν να μη πτοούμεθα διότι γίνεται αυτή η προδοσία της πίστεως μας δεξιά και αριστερά.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ένα σας συνιστώ. Μη μου λέτε, ότι Αυτός είναι καλός, αυτός είναι θεολόγος σπουδαίος, αυτός κάνει διαλεκτική, αυτός άνοιξε ακαδημία του Πλάτωνος και άμα τον ακούσεις είναι θαύμα!…
Μέτρησε τον αν έχει μία σπίθα από το Μάρκο τον Ευγενικό, αν έχει μία σπίθα από τον ιερό Φώτιο, αν έχει μία σπίθα από τον Κηρουλάριο, αν έχει μία σπίθα από τον Παπουλάκο (ο αγράμματος αυτός στάθηκε απέναντι ολόκληρου του κόσμου).
Τα λέγω αυτά έχων επίγνωση της θέσεως μου ως Έλληνος και ως επισκόπου έχοντος τεράστια ευθύνας. Είμεθα έτοιμοι τα πάντα να θυσιάσωμεν. Τολμώ, ίσως για τελευταία φορά από του βήματος αυτού, να πω:
Όσοι αγαπάτε το Χριστό, όσοι αγαπάτε την Εκκλησία, έχουμε την Παναγία μαζί μας, έχουμε μαζί με όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ορθόδοξο πίστη μας. Όσοι είναι με το διάβολο, να κάτσουν κάτω, να κλείσουν τα στόματα τους. Διότι διάβολος είναι η δειλία των, διάβολος είναι η δελεαστικότης των, διάβολος τα επιχειρήματα των, που ζητούν να ψυχράνουν μια χούφτα ανθρώπων οι οποίοι βασανίζονται και τυραννιούνται και διώκονται για την πίστη του Χριστού μας.
Εμείς έχομεν ανέκαθεν ως σύνθημα τον όρκο των εφήβων των Αθηνών. Τα παλικάρια της αρχαίας Ελλάδος επάνω από την Ακρόπολη ορκίζονταν και λέγανε, «Ή μόνος ή μετ’ άλλων τα όσια και ιερά υπερασπιώ».
Και εγώ, μικρός στρατιώτης, το δηλώνω παρρησία. Ή μόνος ή μετ’ άλλων τα όσια και ιερά της πίστεως θα τα υπερασπίσω μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος μου. Και εσείς αντί χειροκροτημάτων ματαίων, τα οποία ουδέν λέγουν, αντί επαίνων, να προσευχηθείτε πολύ.
Γιατί οι ορθόδοξοι έμειναν ολίγοι και η μάχη επεκτείνεται και θα βρεθούμε προ νέων γεγονότων.
Όχι μόνο στην μικρά μας Ελλάδα, αλλά και εις όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης...
Ο εωσφόρος έχει εκστρατεύσει και λυσσάει για να ξεριζώσει μέσα από τα στήθη των ανθρώπων την ορθόδοξο πίστη....
Δεν ξέρω τι θα γίνει.... Δεν ξέρω σε ποιο Άγιον Όρος θα καταφύγωμεν. Ένα γνωρίζω πως ότι και αν γίνει, ότι και αν συμβεί και τα άστρα να πέσουν και οι ποταμοί να ξηραθούν και άνω κάτω να γίνει ο κόσμος, ένα γνωρίζω – το πιστεύω ακραδάντως, ότι στο τέλος θα νικήσει η Ορθοδοξία.
Όταν θα έρθει η στιγμή του διωγμού των ορθοδόξων, τότε έχομε και ημείς το σχέδιο μας, όπως και πάς πιστός.
Και εσείς όλοι – είστε εδώ 3.000;- αυτά που σας είπα να τα σκορπίσετε παντού.
Ο ένας να γίνει δύο. Οι δύο τέσσερις, οι τέσσερις οκτώ... Να γίνει μεγάλο κύμα θαλάσσης, να ξεπλύνομε την πατρίδα μας εις τρόπον ώστε η Ελλάς να γίνει άστρον του ουρανού, ορθόδοξος τόπος, παράδεισος της Ορθοδοξίας. Αμήν!

(Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«Οι Χριστιανοί στους έσχατους καιρούς»)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1023147964414549&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater