Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Καλημέρα! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Panagiotis Michalopoulos: Με την Αιμιλία Παγώνα, που μόλις τώρα την διέγραψα και από φίλη, είχαμε και πάλι έναν διάλογο, πρόσφατα...


Ήταν αστροναύτης τελικά;


Διαβάζω: Παναγία Παραμύθια! Και ρωτώ: Τι παραμύθια;


1966 – 1976, αρχικά… Αλλά και μέχρι τώρα (2016) μετά από 50 ολόκληρα χρόνια… Το Κατηχητικό τού Παναγιώτη Μιχαλόπουλου (μπλόγκερ, σήμερα), Ζει! Τόσο στο ιστολόγιο του -το «χαίρετε», όσο και στη σελίδα του στο facebook, υπάρχουν πάρα πολλοί αναγνώστες, παιδιά, νέοι, άντρες… Κορίτσια και αγόρια -μικρά και μεγάλα… Που μόλις σχολάσουν από το σχολείο τους, σπεύδουν να ανοίξουν και τους δυο αυτούς ιστότοπους, και να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα, με τις νέες αναρτήσεις!


ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Και δεύτερος χριστιανο-Ταλιμπαν πετάχτηκε σήμερα –σαν πορδή κι αυτός...


Μια σύγχρονη –αντιπροσωπευτική της εποχής μας, μορφή: Η Παναγία («ΜΗΡ –ΘΟΥ»), της οικονομικής κρίσης και της λαϊκής λιτότητας!


Καρναβαλική (πάντα επίκαιρη) Εκκλησία: - Μα ήταν πράγματι μακρυμάλλης –σαν χίπης, ο Χριστός; - Ναι, ρε συ! Μαγκιά του, και γούστο, και καουμποϊλίκι του, άμα λάχει να πούμε!


Και δεύτερος χριστιανο-Ταλιμπαν πετάχτηκε σήμερα –σαν πορδή κι αυτός, μετά τον χθεσινό τοιούτο. Ο σημερινός, είναι ρασοφόρος (ο πάτερ Γου-Θου), και πριν από λίγο –ξημερώματα, έπιασε κι αυτός δουλειά μόνο και μόνο για να με βρίσει, επειδή χθες τόλμησα να μπω στο γκέτο –κατ΄αυτόν, στη θεολογική συζήτηση της σελίδας «Εκκλησία- online», και να καταθέσω –σοβαρά και κόσμια δυο σχετικούς με το θέμα προβληματισμούς μου! Χα!


Τι ρουτίνα κι αυτή, θεέ μου! Η Παναγία στο πόστο της, στη βάρδια της –στην «εξπρές σέρβις», κι απόψε! Τρέχει και δε φτάνει, για να τα προλάβει όλα τα αιτήματα… Πριν το ξημέρωμα της Πέμπτης, βεβαίως – βεβαίως!


Μακρυμάλλης ο Χριστός; (Ο μαλλιάς αγιογράφος, ζωγράφισε… ως μαλλιά, και, τον Χριστό!.. Τον και ξανθό, και γαλανομάτη, βεβαίως – βεβαίως!)


Γιατί χαίρεται ο γερο-«πάτερ», και χασκογελάει πατέρα;


Πώς τον έφαγαν τον Χριστόδουλο;


Σύντομα στους κινηματόγραφους: Η υπερπαραγωγή… «το μεγάλο καρναβάλι, της ελληνικής Βενετίας» (δείτε μερικές σκηνές, από το σχετικό τρέιλερ, και… βοήθεια σας!)


Αρχειακό: «Προχθές, μου έκανε αίτημα φιλίας στο facebook, ένας ιερέας…»


Σήμερα το μπλογκ «χαίρετε», πάει… επίσκεψη! Στη φίλη Αγγελική, για να ευχηθεί περαστικά, και να την ψυχαγωγήσει! «Χαίρετε» το λέμε, και είναι! Χα!


«Mt. Athos» - resort: Ενοικιαζόμενα δωμάτια –οικολογικά, και με απεριόριστη θέα!


Ποιος βλαστημάει το άγιο πνεύμα;


Υπάρχει στο διαδίκτυο μια ηλεκτρονική εφημερίδα που λέγεται «ΕΚΚΛΗΣΙΑ-online», με θεολογικά δημοσιεύματα, τα οποία αναμεταδίδει και στο facebook, ο φίλος μου ο Νεκτάριος. Σήμερα, εξέφρασα εκεί με απόλυτη κοσμιότητα και σοβαρότητα, δυο προβληματισμούς μου. Έναν για την εικόνα, και ένα για το κείμενο… Πέρασαν 15 ώρες σιγής, και πριν λίγο βγήκε ένας χριστιανο-Ταλιμπάν για να με βρίσει! Τόσο απλά!


Στο πανηγύρι, σήμερα! Γιορτάζει η Παναγία η… Παπαντή! Γλέντι παραδοσιακό, …Αναντάμ – Παπαντάμ!


Στο Μέγαρο (μουσικής), με τον Παίδαρο! (νανούρισμα, μόνο για λίγες παραστάσεις)


Αίσχος, αίσχος, αίσχος!


Η νοηματική γλώσσα, στην υπηρεσία του θεολογικού διαλόγου ανάμεσα στην ορθοδοξία και στον παπισμό. Πώς απαντάει ο Πονηρός (έως και εωσφορικός) πάπας των παπικών, στην πρόκληση με το δάχτυλο ευλογίας των (κουτοπόνηρων – έως και πορνικών) ποιμένων της ορθόδοξης εκκλησίας; (Δείτε δυο σχετικά και πολύ χαρακτηριστικά ενσταντανέ)


Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Αθάνατος»;


Σήμερα, είναι… «της Υπαπαντής». Ποιοι γιορτάζουν;


ΔΙΑΒΑΖΩ: Οταν κανεις φανουροπιτα αυτη την προσευχη να λες για να σε βοηθησει ο Αγιος!


Το κόλπο, είναι απλό: Ενώνεις τα δυο δάχτυλα προτεταμένα, τα άλλα κλειστά, και σημαδεύεις τρεις φορές το καπέλο… Λέγοντας ταυτόχρονα και τα κατάλληλα μαγικά λόγια… Όπως «Αλά ούνα, αλά ντούε, αλά τρε!» ή εναλλακτικά: «Φόκους, ρόκους, παπαρόκους» …Και τότε αυτόματα, τσάφ-στη στιγμή, εμφανίζεται –ολοζώντανο, ένα κάτασπρο περιστέρι! Χα!


Υπερβολικός ο λόγος! Όχι και Αισχρόστομος, ο γέροντας Παΐσιος! Αυτό πια, πάει πολύ!


Καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλό μήνα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: