Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Παναγιά μας (όπως και κάθε άλλος άγιος και αγία μας), θαυματουργεί, ακούει τις προσευχές μας, και δεν χρειάζεται μια εικόνα της (όπως ο θαυματοποιός το ψηλό του το καπέλο από όπου βγάζει λαγούς) για να κάνει -μέσω αυτής, ένα θαύμα.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Katerina Panagiotaki, δημοσιευσε στην ομάδα Φωτογραφίες της Ελλαδας μας...
16 ώρες πριν
Τηνος , Η Μεγαλοχαρη .

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=187210631645616&set=gm.896021863844179&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ; ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ;
Xara Georgoysi 

μεγαλη η χαρη της και θαυματουργη...
 

Αλέκος Βασιλείου 
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ Σ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΟ, ΦΤΩΧΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ??
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!!! 
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ?? ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ 'Η ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 
Καλημέρα!
Έτσι είναι, φίλε Αλέκο!
Η Παναγιά μας (όπως και κάθε άλλος άγιος και αγία μας), θαυματουργεί, ακούει τις προσευχές μας, και δεν χρειάζεται μια εικόνα της (όπως ο θαυματοποιός το ψηλό του το καπέλο από όπου βγάζει λαγούς) για να κάνει -μέσω αυτής, ένα θαύμα. Επομένως, αν εμείς συνδέουμε το θαύμα και ταυτιζόμαστε με μια συγκεκριμένη εικόνα και περιμένουμε από αυτήν -την εικόνα, βοήθεια… Τότε αυτό είναι ειδωλολατρία, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος Σετάκης, ο οποίος αποκαλούσε τέτοιες εικόνες, ως… «ξόανα» και ως τοτέμ!..
Επιπρόσθετα δε, όταν η εικόνα είναι και γελοία και αιρετική όπως αυτή της Τήνου (πού λέει ότι ο Άγγελος πρόσφερε ένα κρίνο στην Παναγία), τότε υποψιαζόμαστε ότι και το ιστορικό της τάχα θαυματουργής εύρεσης της εικόνας είναι πλαστό, όπως επίσης πλαστά είναι και τα λεγόμενα θαύματα μέσω της εικόνας αυτής. 

Διότι αν θαυματουργεί μια αιρετική εικόνα, τότε τίθεται θέμα αν και η παπική εκκλησία, είναι αληθινή... 
Τίθεται θέμα, αν βρίσκει έλεος όποιος προσκυνεί ένα οποιοδήποτε αντικείμενο (και μάλιστα περπατώντας στα τέσσερα, από τάμα), σκεπασμένο με βραχιόλια, σταυρούς καδένες, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, ανεξάρτητα τι βρίσκεται από κάτω… 
Είτε δηλαδη είναι μια ορθόδοξη εικόνα, είτε μια παπική εικόνα, ή ακόμα και… η Παναγία τελείως γυμνή!
Συμφωνείτε;

Αλέκος Βασιλείου 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!!...
ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΗΓΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΩΝΙΑΚΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ, ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ........
Panagiotis Michalopoulos 
Myrto Drakopoulou
Τελικά όλες οι θρησκείες ανεξαιρέτως βασίζονται στον φόβο του θανάτου και του άγνωστου και στην ελπίδα ότι οι όποιοι άγιοι η ακόμα χειρότερα οι εικόνες που μου θυμίζουν ειδωλολατρεία θα τους γιατρέψουν από τις όποιες αρρώστιες τους.
ΟΙ μουσουλμάνοι τώρα τελευταία έχουν καταντήσει χειρότεροι από όλους με τον φανατισμό τους και το μίσος τους για τους αλλόθρησκους και την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς τις γυναίκες που τις υποχρεώνουν να σκεπάζονται από την κορυφή ως τα νύχια και να μην οδηγούν στην Σαουδική Αραβία κλπ. 
Αλλά και ο Χριστιανισμός έχει τους φανατικούς του με τα προσκυνήματα στα τέσσερα στην Παναγία της Τήνου και τις διάφορες εικονολατρείες και πίστη στα θαύματα. 
Τουλάχιστον δεν υποχρεώνουν κανένα να τα κάνει αυτά και δεν ανακατεύονται στην ζωή μας όπως στο Ισλάμ ...
...αλλά κατ΄εμένα μακάρι να μην υπήρχαν θρησκείες αλλά ένας διεθνής ανθρωπισμός που θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και θα έπρεπε να προσπαθήσει η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει τους πιο αδύναμους και να απαλύνει τουλάχιστον τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δισεκατομμυριούχων και των απολύτως φτωχών που όχι μόνο δεν έχουν να φάνε αλλα ούτε καθαρό νερό να πίνουν!!!!!

Panagiotis Michalopoulos 
Έτσι είναι αγαπητή Μυρτώ!
Οι θρησκείες, μοιάζουν μεταξύ τους… Όπως λέμε: «όλα τα γουρούνια, ίδια μούρη»!
Μοιάζουν σε ό,τι το κακό και το άχρηστο… Μοιάζουν στο μίσος και στον φανατισμό, διότι είναι φατρίες, φράξιες, σέκτες, κατασκευάσματα επιτήδειων πονηρών ανθρώπων, που ζητιάνε οπαδούς- πελάτες, για το δικό τους το μαγαζί… Και ως ηγέτες -εξουσιαστές ψυχών, και ως ποιμένες τάχα θρησκευτικοί, αντιμάχονται οι μεν τους δε, για λόγους ανταγωνισμού, επιρροής, επικράτησης, κέρδους γοήτρου, και κέρδους οικονομικού.
Είναι λοιπον οι θρησκείες, ανθρώπινα -άθλια κατασκευάσματα, με κυρίαρχο στοιχείο τον εγωισμό, τον εωσφορικό εγωισμό… Είναι γι αυτό, και συστήματα αμιγώς σατανικά!
Βέβαια, εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε ότι υπάρχει θεός, ότι υπάρχει Χριστός που δίδαξε την αλήθεια και που θυσιάστηκε γι αυτήν την αλήθεια για τη δική μας τη σωτηρία. Αυτή είναι η πίστη. Άλλο λοιπον πιστός, που είναι το ανώτερο, και άλλο θρησκόληπτος που είναι το έσχατο, όσον αφορά στο θείον!
Αυτή είναι η πίστη μας η καθαρή, η χριστιανική πίστη. Και όλα τα άλλα, όλοι αυτοί οι μεσάζοντες, οι αισχροί εκμεταλλευτές του έμφυτου θρησκευτικού συναισθήματος, οι λεγόμενοι αντιπρόσωποι του θεού, και ό,τι αυτοί πρεσβεύουν, είναι η… θρησκεία, είναι τα σκουπίδια, είναι ο Μαμωνάς και η Σιμωνία!

https://www.facebook.com/groups/photogreece/permalink/896021863844179/

Δεν υπάρχουν σχόλια: