Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα αγαπητοί μου χριστιανοί! Και καλή Κυριακή… απελευθερωμένη! (από πολυελαίους, κεριά, λαμπάδες, λιβάνια, ψευτο-οράματα και αποχαυνωτικά κομποσκοίνια!)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κατά την παράδοση πάντα, 
ο Αρχάγγελος Γαβριήλ 
επισκέφθηκε στον ύπνο του τον όσιο Παχώμιο 
και του έδειξε πώς θα φτιάξει το εργαλείο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της προσευχής. 
Το εργαλείο αυτό ήταν το κομποσκοίνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Τί είναι το κομποσκοίνι; Πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά; Ποιοί το χρησιμοποιούσαν; Σε τι χρησίμευε...


Panagiotis Michalopoulos 
Συμπέρασμα: 
Το κομποσκοίνι, που είναι καθαρά βουδιστικής προέλευσης (όπως και τα κεριά και τα λιβάνια, όπως τα φωτοστέφανα, όπως η προσκύνηση και το χειροφίλημα, όπως και η ευλογία με το κωλοδάχτυλο) δεν έχουν καμιά σχέση με την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας!

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
1. Η πίστη παραδόθηκε από τον Χριστό και τους Αποστόλους, μόνο μια φορά (άπαξ), και καταγράφηκε θεία φροντίδι, στη θεόπνευστη Καινή Διαθήκη που είναι το "Συμβόλαιο" του Κυρίου με τους χριστιανούς, (παραμένουν και αρκετά από την Παλαιά Διαθήκη π.χ. προφητείες, ιστορία, ψαλμοί κ.α.) και αλλίμονο σε όποιον αλλοιώσει, αφαιρέσει ή προσθέσει κάτι! 

Δεν δίνεται πλέον "συμπληρωματική" πίστη σε επόμενες δόσεις, είτε με οράματα, είτε με αποκαλύψεις. Ούτε ένα ιώτα ή κεραία δεν αλλάζει! 
Εμείς καταντήσαμε την εξ αποκαλύψεως πίστη να είναι μια θρησκεία, βάλε λίγη δόση στον 3ο αιώνα με όνειρο, βάλε λίγη δόση πίστης στον 6ο αιώνα, με όραμα, άλλη δόση πίστης στον 20ο αιώνα με οπτασία, άλλαξε λίγο το Ευαγγέλιο (π.χ.υποχρεωτική αγαμία επισκόπων).
2. Λαμπάδες, χρησιμοποιούνται στην πρώτη Εκκλησία, π.χ. στις Πράξεις, σε νυχτερινή σύναξη με τον Απ. Παύλο. Αλλά είναι για να φωτίζουν στο σκοτάδι, όχι για λατρευτικούς σκοπούς. 

Αναφέρει η Κ.Δ. για χρήση λύχνων και πυρσών κ.ά. πάντα για φωτισμό. 
3. Τα καντήλια και τα κεριά είναι για να φωτίζουν, και πριν τον ηλεκτρισμό χρησιμοποιούνταν για φωτισμό στους ναούς, πρόλαβα "πολυέλαιους" στην κυριολεξία, που αντί για ηλεκτρικές λάμπες είχαν καντήλια (με πολύ έλαιον) ή κεριά.
4. Αν το κομπολόι το ανακηρύξουμε σε ιερόν κομβοσχοίνιον απαραίτητο στοιχείο πίστεως, αν τον φακό ή το κερί το μετατρέψουμε σε ιερό απαραίτητο στοιχείο πίστεως, είναι σα να λέμε: Χριστέ, Απόστολε Παύλε, Απόστολε Ιωάννη, Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου, δεν μας τα είπατε καλά! 

Αν κάποιος αναπαύεται στις προσευχές με κομβοσχοίνι, με γειά του με χαρά του. Άλλος ίσως να αναπαύεται με κομπιουτεράκι, αλλά ας μην μας το επιβάλλουν ως υποχρεωτικό! Προσωπικά μόνο και μόνο επειδή μας το έφεραν από εκεί που λέτε, δεν χρησιμοποιώ για προσευχές κομβοσχοίνιον.
Χαίρετε! Επισκέπτης
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Όχι βέβαια! Δεν πήγε ο Χριστός (από 12 ετών μέχρι τα 30 του) στις Ινδίες και στο Θιβέτ για σπουδές εκεί! Όλα τα ειδωλολατρικά - βουδιστικά στον χριστιανισμό (εικόνες, φωτοστέφανο, κεριά, λιβάνια, προσκύνηση, το κωλοδάχτυλο της ευλογίας, και τα κομποσκοίνια), μας τα επέβαλαν κάτι κωλο-αγύρτες ρασοφόροι, πολύ μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού!

http://xairete.blogspot.gr/2015/08/12-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: