Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Όχι ρε πούστη! Στην Κύπρο, λόγω οικονομικής κρίσης, υπάρχουν παιδιά που μένουν αβάπτιστα! Τι κάνει η Εκκλησία εκεί, αυτή που τις προάλλες αφόρισε τον θεολόγο της τον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη, επειδή αποκάλεσε λαμόγιο τον Αρχιεπίσκοπο;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 7:24 πμ
Γονείς δεν έχουν χρήματα για τη βάφτιση
Φαινόμενα κρίσης: Ζητούνται νονοί για αβάφτιστα παιδιά

Λευκωσία: 
Η ανεργία, έριξε εκατοντάδες οικογένειες στην Κύπρο στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης στην κυπριακή κοινωνία άρχισαν όμως μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, να βαθαίνουν και φθάσαμε σήμερα, παραμονές του 2016, γονείς να μην έχουν χρήματα για να βαφτίσουν το παιδί τους.
Είναι πλέον γεγονός. Στην Κύπρο του σήμερα, παιδιά μένουν αβάφτιστα λόγω οικονομικής ανέχειας. Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, έχει υπό την «προστασία» του οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται από τα προγράμματα του ΚΕΣ. Όμως, για τα παιδιά, ζητούνται νονοί.
«Ζητούμε νονούς ή έστω οικονομική βοήθεια για να βαφτιστούν αυτά τα παιδάκια», ανέφερε στον «Φ» η κ. Λουίζα Κουδουνάρη, μια από τις εθελόντριες που εργάζονται για το πρόγραμμα «μοιράζομαι».
Αυτή τη στιγμή, είπε η κ. Κουδουνάρη, προέχουν «δύο οικογένειες, Ελληνοκυπρίων με αβάφτιστα παιδιά». Οι γονείς, εξήγησε, «είναι άνεργοι, δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα του σπιτιού τους και τους είναι πολύ δύσκολο να βαφτίσουν τα παιδιά τους».
Περισσότερα στον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/291087

6 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Από πότε, για να τελεστεί ένα μυστήριο, χρειάζονται χρήματα;
Πότε ισχύει αυτό το "δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δώτε υμίν";

Βέβαια, η σιμωνία ξεκινάει από την εποχή των Αποστόλων.

Ο Ιωσήφ Βρυέννιος καταγράφει, ότι λίγο πριν πέσει η Πόλη, διάφοροι επαιτούσαν στους δρόμους της Βασιλεύουσας και ζητούσαν χρήματα, για να δώσουν στον ιερέα, για να τους κοινωνήσει!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τι μου λέτε!
«Χρήματα στον ιερέα, για να τους κοινωνήσει»;
Φοβερό!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Και όμως, το αντιμετώπισα και εγώ προ ετών, όταν κάλεσα ιερέα στο σπίτι, να κοινωνήσει μια θεία μου.

Εδώ, Μητροπολίτες ζητούν χρήματα από ιερείς, για να τους επιτρέψουν να εξομολογούν στην επαρχία τους! (Μου το εκμυστηρεύτηκε αγιορείτης πνευματικός, με συγκεκριμένα ονόματα Μητροπολιτών).

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. Βέβαια, μπορεί κάποιος να θέλει από μόνος του να δώσει κάτι σε έναν ιερέα της ενορίας του, σε αυτόν που ο ίδιος τον κάλεσε στο σπίτι του -τα έξοδα μεταφοράς του ίσως, αν έχει την οικονομική δυνατότητα… Στην περίπτωση δηλαδη που τον έχει καλέσει για μια ιδιωτική ιεροπραξία στο σπίτι του, όπως αγιασμό, ή ευχέλαιο, ή να κοινωνήσει κάποιον…
2. Άλλα δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίον κάποιος ιερέας θα πρέπει να πληρώσει τον μητροπολίτη για να του επιτρέψει να εξομολογήσει κάποιον. Μήπως πρόκειται για την περίπτωση κατά την οποίαν ένας ιερέας -ονομαστός πνευματικός, έρχεται –καλεσμένος προφανώς, από κάποιαν άλλη –γειτονική ίσως, μητρόπολη; Αλλά και πάλι, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί να πληρώσει τον μητροπολίτη;

kris pap είπε...

κι ομως !!!υπαρχει ιερεας στο χωριο μου που κανει τα παντα χωρις χρηματα...εννοω οτι μπορει δινει ο καθενας!!!στη βαπτιση της κορης μου του ειπα τι να δωσω στην εκκλησια η μαλλον στον ναο....και μου ειπε τιποτα !!!μονο δωσε 20 ευρω στη γυναικα που ετοιμασε τα πραγματα για το μυστηριο....μαλλον πρεπει να τον προτεινω για αρχηγο της εκκλησιας ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΑΘΕΟΣ ....ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!!

kris pap είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ...στο δημαρχο δλδ...μου ειπε ο ιερεας ο ιδιος να κανω και θρησκευτικο με μηδεν εξοδα...δεν θελει ουτε ενα ευρω για να κανει το μυστηριο...του ειπα οτι ειμαι αθεος....αλλα επειδη τον βρισκω πολυ πιστο στην χριστιανοσυνη...καποια στιγμη θα το κανω....τελικα δεν προλαβα γιατι απλα ...χωρισα!!!χα!!