Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ερμαφρόδιτη συγκυβέρνηση: Ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, που θα περιλαμβάνει τώρα, και πούστηδες (με κολομπαράδες), και λέσβιες. Στήριξη στην κυβέρνηση, δίνει περιχαρής ο Βασίλης Λεβέντης διότι λέει του το ζήτησε ο γερμανός πρέσβης! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 7:36 μμ)
Αγεφύρωτο ιδεολογικό χάσμα
Ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί το σύμφωνο συμβίωσης

 
Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, με τις εξελίξεις επί του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών να αναδεικνύουν το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά και το γεγονός ότι το Μαξίμου θα πρέπει να υπολογίζει στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να περάσει από τη Βουλή σημαντικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δει προσεκτικά τη στήριξη από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. «Αν δεν κάνουν τις αλλαγές που προτείνουμε, τότε θα χάσουν τις ψηφοφορίες σε συγκεκριμένα άρθρα. Χωρίς εμάς θα ηττηθούν» ελέχθη από στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, την Τετάρτη, το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών ψήφισαν επί της αρχής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το καταψήφισαν, όπως επίσης το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια ως προς την ψήφο που θα επιλέξει.
Αναφερόμενη στη στάση του συγκυβερνώντος κόμματος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε στο Mega ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί προπομπό για την υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια, κάτι για το οποίο είμαστε αντίθετοι γιατί προσκρούει στις θρησκευτικές και πατριωτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων».
Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις, την Τετάρτη, στη Βουλή του ειδικού αγορητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη -δηλώσεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα.   

Ο Κ.Κατσίκης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σύμφωνο που θα ανοίξει τον δρόμο ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να προβαίνουν σε γάμους και υιοθεσίες παιδιών και προχώρησε σε ένα ομοφοβικό ξέσπασμα, λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία «προσκρούει στις χριστιανικές αντιλήψεις» και «αφορά μία μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων».  
Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να αναθρέψει παιδί «παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχολογικής ανάπτυξης». «Η ελληνική οικογένεια δεν θα καταστραφεί. Δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς» είπε.
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ο οποίος απάντησε ότι «παρεκτρεπόμενοι είναι μόνο αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους και κανείς άλλος». Επισήμανε επίσης ότι «ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να υπερασπιζόμαστε και τον έναν διαφορετικό».
http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/290897/rigma-stis-scheseis-syriza-anel-prokalei-to-symfono-symviosis

Δεν υπάρχουν σχόλια: