Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ελισσάβετ –Μαρία, Βιβλιοκριτικός: «Γιατί μιλάμε υβριστικά, για την αγία Άννα;»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός
21 ώρες πριν
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΝΝΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

-κι ας ειστε μαλλον της... λιακαδας φετος...
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Μια φορά κι έναν καιρό…
«Ο γέρος και η γραία» – ένα ευσεβές παραμύθι: …..Ιωακείμ και Άννα λοιπόν...
http://xairete.blogspot.gr/2015/12/blog-post_94.html


Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός 

Δεν μπορω να συμμεριστω το υφος της αναρτησης, που περα απο χλευαστικο -σχεδον υβριστικο χαρακτηρα δεν εχει καποια τεκμηριωση....
ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ "ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ" ΑΚΡΙΒΩΣ...
ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ???
ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ?
ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ? ΤΗΝ Π...Δείτε περισσότερα

Panagiotis Michalopoulos

1. «Δεν μπορω να συμμεριστω το υφος της αναρτησης,που περα απο χλευαστικο -σχεδον υβριστικο χαρακτηρα δεν εχει καποια τεκμηριωση....»
Η τεκμηρίωση είναι ότι το θέμα με την αγία Άννα, δεν στηρίζεται σε καμιά σοβαρή πηγή της Εκκλησίας μας, ούτε στην αγία γραφή, ούτε και στην ιερή παράδοση.

Panagiotis Michalopoulos 

2. «ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙ "ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ" ΑΚΡΙΒΩΣ...»
Χλευάζουμε το παπαδαριό, αυτό που κατασκευάζει αγίους και αγίες, και στήνει γιορτές και πανηγύρια για να τα οικονομήσει!

Panagiotis Michalopoulos

3. «ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ?»
Ποια πίστη; Στον Νασταρδίν Χόντζα;
Κάποιοι στο τέλος του έβδομου, -αρχές ογδόου αιώνα, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν την ιστορία αυτή με τους γονείς τάχα της Παναγίας. Είχαν λοιπόν την εορτή της γέννησης της Παναγίας, δεν τους έφτανε η κοιμήση, αποφάσισαν να κάνουν και μια για τη σύλληψη της. Και εδώ αρχίζει η πλάνη, αρχίζει το γελοίο. Βρήκαν λοιπόν μια ιστορία σε ένα ψεύτικο ευαγγέλιο -του Ιακώβου τάχα, βιβλίο που η ίδια η Εκκλησία το έχει απορρίψει, και την πρόβαλαν σαν αληθινή. Μετά, έφτιαξαν και σχετικές εικόνες με το ζευγάρι, μετά βρήκαν και σχετικά λείψανα (το πόδι της αγίας Άννας) για να το προσκυνάμε, κλπ, κλπ.
Αυτή είναι η πίστη σας;

Panagiotis Michalopoulos 

4. «γιατι να μιλαμε υβριστικα για μια ΑΓΙΑ???»
Ποιο είναι το υβριστικό; Καμπούρα, δεν την είπαμε! Αντίθετα, σε όλες τις σχετικές αναρτήσεις μου, πρόσθετα και την εικόνα της, όπως αυτή στο άγιο όρος, δίπλα στο πόδι της, που είναι στολισμένη με χαϊμαλιά –τάματα, σαν λατέρνα!

Panagiotis Michalopoulos 

5. «Κι εκεινη την εποχη γηρας εθεωρουντο και τα 40-45 χρονια (περιοδος που ακομη μια γυναικα τεκνοποιει ωστοσο)!!»
Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα θεωρείτο θαύμα η γέννηση της Παναγίας! Σύμφωνα λοιπόν με το συναξάρι της Εκκλησίας, το ζευγάρι ήταν τόσο ανίκανο για έρωτες και τα τοιαύτα, που ζούσαν πια χώρια. Ο ένας λέει είχε πάρει τα βουνά, η άλλη ήταν σε ένα αγροτόσπιτο… Και ξαφνικά λέει, αυτή, η Άννα ας πούμε, έμεινε έγκυος! Πώς; Δεν είχαν δα ακόμα αλβανούς τότε να βοηθούν σε όλα το νοικοκυριό… Οι παπικοί λένε, ότι η σύλληψη έγινε άσπιλη, χωρίς σπέρμα ανδρός (κάποιο βότανο θα είχαν εκεί τα χωράφια), οι ορθόδοξοι όμως λένε ότι ο Ιωακείμ γύρισε κάποτε από τα βουνά ακμαίος (αυτός κάτι θα ήπιε εκεί πάνω) και έγινε η σμίξη. Γι αυτό και στις ορθόδοξες εικόνες τις βυζαντινές, βλέπουμε το ζευγάρι –το γεροντικό, αγκαλιά!..

...Όπως άλλωστε βλέπουμε σφιχταγκαλιασμένους τώρα και τον Βαρθολομαίο με τον πάπα, να φιλιούνται και σκανδαλιζόμαστε!
https://www.facebook.com/Titika1862/posts/10208217316416218

 Ελισσάβετ Μαρία Βιβλιοκριτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: