Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα, καλή Κυριακή! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας…)

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Ιερέας Konstantakopoulos Georgios: Έλα να πάρεις! Και τσιπούρες αλανιάρες έχουμε λέμε!


Πουτινολαγνεια, και Ρωσολαγνεια ...


«Τον καλό τον μάστορα...» λένε, «...τον κάνουν τα καλά, τα εργαλεία του»! Έτσι λοιπόν, και η δυνατή προσευχή, προϋποθέτει και το ανάλογο για την περίπτωση εργαλείο! Ένα δυνατό μπεγλέρι δηλαδη (ένα καλό και ευλογημένο κομποσκοίνι), στο δεξί ή και αριστερό το χέρι -κυρίως! Αμήν!


Φτωχολογιά…


Κρίμα! Η «φίλη» μου η Στέλλα, δεν θα έρθει τελικά να παίξουμε μαζί, την… τυφλόμυγα! Τα λέγαμε ωραία – ωραία σήμερα, με τον πρωινό καφέ… Μόλις τώρα όμως -εντελώς ξαφνικά, με διέγραψε αρχικά από «φίλο» της… Και καπάκι, στο λεπτό, με μπλόκαρες κιόλας! Τι να πει κανείς; Τι να διαγνώσει; Κρίση οξείας –υστερικής -θρησκοληπτικής φύσεως «εμμηνόπαυση», κλασσικής θεούσας γυναικός; Ποιος ξέρει! Χα!


Μια βόλτα στις σελίδες πέντε καλών φίλων μου στο facebook… Λίγο νωρίτερα, με τον πρωινό καφέ. Είδα βιαστικά, τι γράφουν εκείνη τη στιγμή… Άφησα δε, και από ένα σύντομο σχόλιο στον καθένα τους, όπως…


Απίστευτο, το πώς διασύρουν τις Ελληνίδες! Η φωτο αυτή, κοινοποιήθηκε (πριν από μια ώρα), σαν... διακοσμητική -για το «καλημέρα», από τη σελίδα «Police Voice», στο facebook!


Γαλατικό χωριό, 50 π. Χ., και η εικόνα με τον Μοναρχίξ (πρώτη φωτο -σκίτσο), φαίνεται να είναι προφητική για το χωριό της Γαλιλαίας, στην εποχή του Χριστού (δεύτερη φωτο- αγιογραφία)


Λεβέντης: Υπάρχει γέφυρα συνεργασίας με τον Τσίπρα


Μωρέ μπρααάβοοοο! Είδατε μεγαλεία η Κύπρος; Θα συμμετάσχει άραγε στο χάπενινγκ αυτό, και η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Κύπρου; Αυτή η πενταμελής που αφόρισε πριν ένα μήνα, τον θεολόγο της, τον κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη;


Μπάμπουσκα… Η κούκλα, μέσα στην κούκλα!


Ο επί ένα χρόνο εφημέριος της ενορίας του αγίου Ιωάννη του θεολόγου Χουδετσίου (Ηράκλειο – Κρήτη) παρουσιάζει την ενοριακή του δράση…


Όπως ακριβώς το είχε πει και ο γέροντας Παΐσιος: Να λοιπόν, που ήρθε η στιγμή που ο Αλέξης μυείται από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, στα μυστήρια της παραγωγής του αγίου φωτός!


Η φίλη μου στο facebook, η κ. Ελίνα Κρομμύδα, είπε πριν από λίγο με ανάρτηση της, στη σελίδα της: «Ώπα! Ξεκίνησε ο γ' παγκόσμιος! Ω, εν Χριστώ αδελφοί!.. Ας είμαστε ενωμένοι!!!..»


Αυτό το ξέρατε; Ότι ο Χριστός σαν άνθρωπος δεν είχε πατέρα, και σαν θεός δεν είχε μητέρα; Και ότι επομένως η Παναγία δεν πρέπει να λέγεται… «Θεοτόκος», ή «μήτηρ θεού», ή «θεογεννήτρια», ή… «θεός μετά τον θεόν» κλπ;


Τα παιδία (αλλά και τα γερόντια) παίζει: -Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ! -Και πού με βάζεις; -Πάνω σε μια βρύση! -Κι αν πέσω από τη βρύση; -Να έρθει ένας τεράστιος περίστερος, και να σε κουτσουλίσει! Χα!


Ο Χριστός και η Παναγία, σε καλούν (φωτο) να πας και να προσκυνήσεις ευλαβικά, και να φιλήσεις περιπαθώς, τα… κρεμαστάρια τους! Θα πας -σαν καλός χριστιανός, ή θα τους αγνοήσεις;


Στην περίπτωση αυτή (φωτο με το φλεγόμενο μανουάλι), δεν καίνε τον Ιούδα (πασχαλιάτικο έθιμο), αλλά τον υβριστικά αποκαλούμενο (και σε όλους τους ναούς μας) ως… «βασιλιά των ιουδαίων», με το σχετικό ταμπελάκι στο Σταυρό!..


Φυσικό είναι να μας φυλάει η Παναγία! Αυτή, είναι και κοτζάμ γυναίκα άλλωστε! Διότι, τι να σου κάνει τώρα, και, ο Χριστός -το μωρό της, να πούμε! Πώς να σε φυλάξει αυτό; Μωρό είναι, αδύναμο είναι, και δεν καταλαβαίνει και πολλά -πολλά! Τι να ζητήσεις λοιπόν από αυτό; Χα!


Όλα τα κουφάρια, τα έχουν μαζέψει τα απανταχού της Ελλάδας γυναικεία μοναστήρια. Στη Σουρωτή, τον Παΐσιο...Στην Αίγινα τον άγιο Νεκτάριο... Στη Νέα Μάκρη τον άγιο Εφραίμ... Στο Λουτράκι, τον όσιο Πατάπιο, κλπ. κλπ! Τυχαίο;


Τι τραβάνε (;) κι αυτοί οι παπάδες!


Μαγική εικόνα: - Πού είναι ο ιερέας; Γιατί δεν πλησιάζει τη νύφη; (πρώτη φωτο) - Α, νάτος – νάτος, εδώ είναι! Την πλησίασε! (δεύτερη φωτο)


Βάφτιση: Οι κυρίες που σκύβουν… Το βλέμμα του παπά… Και η απορία του μωρού, μήπως δεν το κτατάει καλά ο παπούλης, και το αφήσει να του φύγει από τα χέρια του!


Δηλαδη τι; Χρειάζεται απαραίτητα, και, το κεράκι; Χα!


Μετά, ήρθε η νέα μόδα από έξω. Οι διάφοροι ελληνικοί οίκοι μόδας και όσοι και όσες ασχολούνταν με το ράψιμο νυφικών...


Κυρίες, δεσποινίδες, κύριοι, και αγαπητά μας παιδιά! Ο χρήστης του facebook «Δόκιμος Μοναχός Ελευθέριος» (κερκυραίος, βέβαια), σας παρουσιάζει σήμερα, τον φασίστα αδελφό του, τον μακαρίτη κωλογερο-καλόγερο Παΐσιο!


Κατά το κοινώς λεγόμενο… «Στείλε μου, παπούλη μου, την ευχή σου!»


Κυπριακή σελίδα με ανέκδοτα και γελοιογραφίες: Δεν ξέρει ότι και η σάτιρα έχει τα όρια της;


«‎The Face of Fu Manchu» («Η μάσκα, του Φου Μαντσού»), Νο 2: Στον σχετικό ρόλο τώρα, …ο αρχάγγελος Μιχαήλ στον Μανταμάδο της Λέσβου! (Προσέξτε στο τρέιλερ της ταινίας, τα εντυπωσιακά κρεμαστάρια… τάματα, λουλούδια, γιρλάντες –μόνο προφυλακτικά δεν του κρέμασαν ακόμα, πάνω στην εικόνα του! Χα!)


Το ψυλλιαστήκατε, ρε μάγκες; Ξημερώνει, να πούμε! Σχετικό: «Πρωί – πρωί, με την δροσούλα…» (Άσμα, λίαν ψυχωφελές)


Mary Christmas (Μέρες κρίσιμες)


Τι κόλπο είναι αυτό που κάνει ο Χριστός, με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού τους; Τι να παριστάνει, άραγε; Μοιάζει σαν να παίζει πάνω στις χορδές μιας αόρατης κιθάρας! Αυτός είναι ο συμβολισμός;


Η αγιοποίηση του καλόγερου Παΐσιου: Φτηνό κόλπο θαυματοποιών –ταχυδακτυλουργών – αδίστακτων εμπόρων στο χώρο της Εκκλησίας!


Αλήθεια, βλαστημάει τα θεία η παράταξη του «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»; Δείτε πώς τον παρουσιάζουν τον μεταβατικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, να δικαιολογείται για το πώς δεν κατάφερε ο ίδιος να κάνει να λειτουργήσει κανονικά το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής (χθες) με αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας για ανάδειξη νέου αρχηγού.


Τον καλόγερο Παΐσιο, με τι κριτήρια τον έκαναν άγιο;


Η Παναγία (θηλυκός θεός;), ...ΔΕΝ σώζει!


Μετανοείτε αμαρτωλοί!


«Αμάν, Βαγγελίστρα μου!» (ο Βασίλης Αυλωνίτης, και η ενορία Ευαγγελίστριας Πειραιά)


Ο φίλος κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, στο γάμο του το 1987 (ίδια χρονολογία με τον δικό μου)… Τότε που ήταν σεμνά τα νυφικά! Σήμερα στο μυστήριο αυτό, η εκκλησία μετατρέπεται σε οίκο ανοχής! Τέτοια ραγδαία εξέλιξη μέσα σε λίγα χρόνια!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: