Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μετά, ήρθε η νέα μόδα από έξω. Οι διάφοροι ελληνικοί οίκοι μόδας και όσοι και όσες ασχολούνταν με το ράψιμο νυφικών...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ... 
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ο φίλος κ. Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, στο γάμο του το 1987 (ίδια χρονολογία με τον δικό μου)… Τότε που ήταν σεμνά τα νυφικά! Σήμερα στο μυστήριο αυτό, η εκκλησία μετατρέπεται σε οίκο ανοχής! Τέτοια ραγδαία εξέλιξη μέσα σε λίγα χρόνια!


stavroula είπε...
:D ναι ναι 80 στυλ
Ετσι ηταν ολων μας. καλο βραδυ απο μας.

P. MICHALOPOULOS είπε...
Μετά, ήρθε η νέα μόδα από έξω. Οι διάφοροι ελληνικοί οίκοι μόδας και όσοι και όσες ασχολούνταν με το ράψιμο νυφικών, έδειχναν στις πελάτισσες τους (τις υποψήφιες νύφες) τα φιγουρίνια τα λεγόμενα, αυτά τα φωτο-διαφημιστικά με νύφες του εξωτερικού.

Έτσι άρχισε η γύμνια, και για τη νύφη που θα ευλογούσε η εκκλησία… Έτσι άρχισε η γύμνια, και για όλες τις γυναίκες που θα παρευρίσκονταν στο μυστήριο, που θα πήγαιναν κι αυτές στην εκκλησία με «κοσμικό» (άκοσμο) φρόνιμα… Με σκιστές και έξωμες τουαλέτες χοροεσπερίδων, ή με εμφάνιση γυναικών των νυχτερινών κέντρων… Ξετσίπωτες, και «όλα έξω»!
Παράλληλα, το ζευγάρι που παλιά μετά το γάμο πήγαινε σε φωτογράφο της γειτονιάς για μια αναμνηστική φωτογραφία, φωτογραφιζόταν τώρα μέσα στο ναό, όπου πια στηνόταν ένα ολόκληρο στούντιο για φωτογράφιση, αλλά και για κινηματογράφηση ακόμα.
Για όλα αυτά βέβαια, είχε οικονομικό μερίδιο και ο ναός, και ο παπάς, διότι έτσι αυξάνονταν τα τυχερά του.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν, μέσα στη νέα αυτή κατάσταση, ποιος από τους θεατρίνους παπάδες μας θα τολμούσε να διαχωρίσει τη θέση του, να αρνηθεί να μετατραπεί ο ναός σε νυχτερινό κέντρο, σε οίκο ένοχης ανοχής εκ μέρους του;
http://xairete.blogspot.gr/2015/11/1987.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Παλιός ελληνικός κινηματογράφος: Νύφες – νυφικά.

http://xairete.blogspot.gr/2014/10/blog-post_299.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: