Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Mama, mia!!!..

ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
Χθες στις 10:06 μ.μ.
Αρχειακό:
(Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013)
Η Κορινθία τίμησε τον Όσιο Πατάπιο
http://xairete.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5302.html

ΣΧΟΛΙΑ:
Zack Papadakis
Panagiotis Michalopoulos 
MAMA MIA !
ελενη ιωαννιδου 

αυτο το αισχος με τις[φουστες]που νοικιαζουν εξω απο μοναστηρια το εζησα κι εγω!δεν κανει λεει να μπεις με παντελονι γυναικα ουσα!και τοτε εσεις γιατι φορατε φουστανια? να λοιπον οι μπαλαρινες, με τα πανια στη μεση!!!!καρναβαλιτσες!!
Panagiotis Michalopoulos 

Καλή σου μέρα, αγαπητή Ελένη!
Αρχικά, θα ήθελα να σε συγχαρώ για την παρατηρητικότητα σου, και στη συνέχεια να εκφράσω μια διαφωνία μου.
Πράγματι, οι κοπέλες αυτές, φαίνεται να φοράνε κάτι το πρόσθετο. Κάτι που επιβάλλεται σε πολλά προσκυνήματα, σε ιερούς χώρους, σε μοναστήρια κυρίως!
Έχω ζήσει κι εγώ ένα τέτοιο περιστατικό στα νιάτα μου, μιλάμε πριν από 50 χρόνια όταν επισκεφτήκαμε με μια θρησκευτική οργάνωση κάποιο σπουδαίο αντρικό μοναστήρι. Εκεί λοιπόν, στην πόρτα, υπήρχε το απαγορευτικό για τις κοντές φούστες, στα μίνι, που ήταν τότε στη μόδα. Είδα λοιπόν μια νεαρή γυναίκα, μια ξένη τουρίστρια από άλλο γκρουπ, που προσπαθούσε να τραβήξει τη φούστα της -σαν να ήθελε να την μακρύνει, αλλά πόσο μακραίνει με ένα τράβηγμα ένα σούπερ μίνι; Έτσι αναγκάστηκε να φορέσει ένα τέτοιο πρόσθετο για να μπει μέσα στο προαύλιο, να πάρει και τον καφέ και το λουκουμάκι που πρόσφεραν σε όλους τους επισκέπτες οι μοναχοί.
Βέβαια, τα μοναστήρια δεν είναι αρχαιολογικοί χώροι, δεν είναι τουριστικά αξιοθέατα για είναι όλα εκεί «μπάτε σκύλοι». Είναι χώρος προσευχής, είναι το σπίτι των μοναχών ή των μοναζουσών. Και εσύ στο σπίτι σου Ελένη μου, δεν μπάζεις οποιονδήποτε. Έχεις κι εσύ τους κανόνες σου. Ακόμα και στο δικαστήριο που είναι ο ναός της Θέμιδας που λένε, ισχύουν κάποιοι κανόνες ως προς την περιβολή των εισερχόμενων στην αίθουσα.
Για το παντελόνι τώρα, υπάρχουν οι άγιες γραφές, υπάρχουν και οι ιεροί κανόνες. Αυτοί οι κανόνες που δεν επιτρέπουν το καρναβάλι, αυτό το άλλο που επικρατεί διαχρονικά, το να ντύνονται δηλαδή σαν άντρες οι γυναίκες και σαν γυναίκες οι (ας τους πούμε μη φανατικοί) άντρες. Και δεν είναι φούστες η αμφίεση, το ράσο των μοναχών οι οποίοι φοράνε και παντελόνι κανονικά, ενώ η φουστανέλα των ευζώνων (που δεν θα αμφισβητήσεις και σε αυτούς τον ανδρισμό τους) δεν θεωρείται φούστα από κανέναν (κι ας είναι μίνι), κι ας μη φορούν παντελόνι από κάτω, αλλά ένα χοντρό… καλτσόν, και σηκώνουν μάλιστα και (σαν μπαλαρίνες του καν-καν) το πόδι ψηλά (προς τέρψη των τουριστριών), σε αυτές τις φιγούρες του αρρενωπού βηματισμού τους, στις οποίες επιδεικτικά –λεβέντικα επιδίδονται μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη!
Έτσι, για να επανέλθουμε στα μοναστήρια, έχω να σου ότι τελικά, ο καθένας ή η κάθε μια που δεν τα σέβεται όλα αυτά τα απαγορευτικά (μη ξεχνάμε ότι στο άγιο ορος δεν επιτρέπεται καθόλου η είσοδος γυναικών, το ιδιο και στην Λογγοβάρδα της Πάρου όπου έμεινα το 2003 για μια ολόκληρη εβδομάδα φιλοξενούμενος όταν με είχε πετάξει στο δρόμο η «κυρα»-Λένη), δεν είναι λοιπόν κάποιος υποχρεωμένος να επισκεφτεί τέτοιους τόπους, υποχρεωτικά, επειδή το λέει το πρόγραμμα κάποιου πρακτορείου θρησκευτικού τουρισμού στο οποίο ο ντόπιος η ο ξένος τουρίστας ή τουρίστρια -όλως επιπόλαια συμμετέχει!
ελενη ιωαννιδου 

εχω ενσταση ,το παντελονι που φορουσα ηταν ενα φαρδυ που το κανες και για φουστα. στο μεταξυ ο καλογερος που με παρατηρησε μολις παρκαρε μια κουρσαρα!η παρατηρηση του μου φανηκε εντελως υποκριτικηκαι τουπα αν νομιζεις πως εσυ εισαι πιο σεμνος μαυτα τα ρουχα και την κουρσαρα, πλανασαι,εγω να υλον πανι καταβρωμικο το οποιον νοικιαζεται για μιση ωρα δεν φοραω απο πανω ως καρναβαλος.και δεν μπηκα στο μοναστηρι εξαλλου ο θεος ειναι εντος μας!
Panagiotis Michalopoulos 

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιους τόπους, χοροπηδά ο διάβολος. Πιο πολύ σκανδαλίζεσαι, παρά ωφελείσαι από τέτοιες επισκέψεις. Εγώ, όσες φορές βρέθηκα πρόσφατα σε τέτοια μέρη (από την αρχή του χρόνου, είχα δηλώσει ότι δεν θέλω να έχω πια σχέσεις με αυτήν την εκκλησία που αγιοποίησε τον κωλόγερο τον Παΐσιο), βρέθηκα κατά λάθος, διότι η κυρία που είναι υπεύθυνη για τέτοιες εκδρομές -με το γραφείο της εδώ στη γειτονιά, με παραπλάνησε τρεις φορές λέγοντας μου -για να με πείσει να δηλώσω συμμετοχή, ότι δεν θα είναι προσκυνηματική η εκδρομή… και άλλοτε μου έλεγε ότι θα πηγαίναμε τάχα σε μια λίμνη, άλλοτε σε κάποιο βουνό, και το αποτέλεσμα ήταν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, να καταλήγουμε μετά, και, σε μοναστήρια. Το αναπόφευκτο λοιπόν ήταν να σκανδαλιστώ από πολλά και διάφορα εκεί -σε ένα τέτοιο «αγιωτικό» περιβάλλον, να αναγκαστώ να διαμαρτυρηθώ για τα κακώς κείμενα εκεί, και μόνο την αστυνομία δεν φώναξαν σε μια περίπτωση κάτι δαιμονισμένες καλογριές –από αντίδραση, για να με συλλάβει που τάχα τις έθιξα μέσα στο ίδιο τους το μαγαζί!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=973542172708462&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: