Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αυτές είναι οι Δέκα Εντολές που πρέπει να εφαρμόσεις για να σταυροκοπιέσαι σωστά… (Διαβάζω, και -σε παρένθεση- συμπληρώνω και σχολιάζω)

Διαβάζω...
και (σε παρένθεση) συμπληρώνω - σχολιάζω:
Πότε πρέπει να κάνετε τον Σταυρό σας κατά την διάρκεια της Θείας Ακολουθίας.
Κάνουμε το σταυρό μας:

1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας. (το οποίο κερί είναι καρκινογόνο, είναι και παρμένο από τη βουδιστική λατρεία, και έχει έναν και μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του παγκαριού. Είναι, ένα σύμβολο του μαμωνά!)
2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.
3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.
4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση. (ατενίζοντας συγχρόνως και εκείνη την παπική αγιογραφία -που δεσπόζει σε πολλούς ορθόδοξους ναούς, και που δείχνει τον πατέρα σαν κωλόγερο, και το άγιο πνεύμα σαν να έχει ενσαρκωθεί σε ένα κωλοπερίστερο!)
5. Σε κάθε εκφώνηση της Παναγίας. (Ξέρετε, αυτήν που η εικόνα της είναι σαν καρνάβαλος, σαν λατέρνα -μέσα στο ναό, σκεπασμένη από ένα σωρό χαϊμαλιά -τάματα. Σαν αυτή στην Τήνο, η οποία δεν είναι καν ορθόδοξη αλλά καραμπινάτη παπική!)
6. Στα Απολυτίκια ή Τροπάρια όταν και όπου ακούγεται το όνομα του Αγίου ή της Αγίας της ημέρας, του Ναού κλπ.
7. Στη Μικρή και Μεγάλη Είσοδο, όταν περνούν από μπροστά μας το Ευαγγέλιο και τα Τίμια Δώρα. (όχι των μάγων τα δώρα, αλλά αυτά που δεν είναι ακόμα δώρα αλλά σκέτο ψωμί και κρασί, αλλά οι γριούλες πέφτουν και τα προσκυνάνε καθώς αυτά περνούν! Δεν γονατίζουν δε καν, όταν λέγεται η προσευχή που μεταβάλλονται σε σώμα και αίμα Χριστού! Τι αγνοία, τι κατάντια!
8. Όταν προσκυνούμε τις άγιες Εικόνες ή άγια Λείψανα. (σαν ειδωλολάτρες φυσικά, διότι η βίβλος απαγορεύει την προσκύνηση σε οτιδήποτε άλλο –που φυσικά το θεωρεί είδωλο- εκτός από τον θεό!)
9. Πριν κοινωνήσουμε και μετά τη Θεία Κοινωνία.
10. Όταν λαμβάνουμε το αντίδωρο από το χέρι του Ιερέα, το οποίο (χέρι) στη συνέχεια το ασπαζόμαστε. (το οποίο αντίδωρο το έχουν πιάσει τόσα χέρια άπλυτα… Και το οποίο χειροφίλημα είναι κι αυτό κλεμμένο από τη βουδιστική λατρεία, όπως και τα κεριά, τα λιβάνια, τα κομποσκοίνια, η προσκύνηση, το φωτοστέφανο, και η ευλογία με το κωλοδάχτυλο!)

 
(Απόσπασμα άρθρου του π. Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου (από το «Λατρευτικό Εγχειρίδιο» σελ. 168,171)
Πηγή: Ορθόδοξες Απαντήσεις

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1667022020178820&id=1479460678934956

Δεν υπάρχουν σχόλια: